transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 05-12-2023 4.571 lei 4.9678 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro

Ce sanse de castig ai cu diferite maini


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 16-09-2013

Summer Job BCR - liceenii considera ca stagiile de practica ii pregatesc mai bine pentru cariera decat scoala

Summer Job BCR - liceenii considera ca stagiile de practica ii pregatesc mai bine pentru cariera decat scoala

60 de liceeni au participat la programul de internship, Summer Job, desfăşurat de Banca Comercială Română (BCR) în lunile iulie şi august ale acestui an. Summer Job în BCR este singurul program de internship plătit pentru liceeni desfăşurat în România şi se află la a treia ediţie. În fiecare an, absolvenţii programului Summer Job sunt implicaţi în realizarea unei cercetări pe teme de comportament financiar şi planuri de carieră în rândul elevilor de liceu. In 2013, ei au reuşit să colecteze opiniile a peste 800 de liceeni respondenţi.

În ceea ce priveşte planurile de carieră, 54,5% dintre elevi sunt de părere că un training sau un internship într-o companie i-ar pregăti mai bine pentru o carieră de succes şi doar 35% cred că şcoala poate să le ofere experienţa şi înţelegerea necesară în dezvoltarea unei cariere împlinite. Acesta poate fi motivul pentru care se orientează către domenii considerate de succes: 17,7% către domeniul tehnic (IT, programare), 16,2% îşi doresc o carieră în domeniul economic, 15% nu s-au hotărât până în acest moment şi tot atâţia şi-ar dori o carieră de arhitect sau psiholog.

58% dintre respondenţi au declarat că ţin evidenţa banilor şi au un buget de venituri şi cheltuieli. Motivele principale invocate sunt necesitatea gestionarii eficiente, controlul mai bun şi dificultatea în a obţine bani. Spre deosebire de 2012, când peste 65% dintre respondenţi spuneau că economisesc banii pentru acoperirea cheltuielilor mai mari legate de facultate sau excursii, în 2013 tinerii sunt axaţi mai mult pe cumpărăturile online şi pe ieşirile cu prietenii.

Atunci când vine vorba de primul salariu, peste 80% dintre elevii care au participat la sondaj au spus că şi-ar cumpăra haine şi gadget-uri şi doar 5% i-ar economisi.

Dintre tinerii cu vârste între 15 şi 18 ani 61% au un card bancar pe care îl folosesc în proporţie de 69% pentru a primi alocaţia/bursa, iar 53% pentru a primi banii de la părinţi. Tinerii folosesc cardul bancar pentru plăţile online în proporţie de 44,2%, din care aproximativ 50% îşi cumpără haine, 38,6% cărţi, iar 17% bilete la film sau concerte.

85% dintre respondeţi au un model de comportament financiar responsabil în rândul membrilor familiei. Mama rămâne în continuare pe primul loc cu 33%, urmată de tată cu 22%. Atunci când au fost întrebaţi care persoană publică este un model de succes demn de urmat, un sfert dintre tineri au răspuns că nu au un model. 6% îl au în continuare model pe Bill Gates, 5% pe Steve Jobs şi Ion Ţiriac, iar 2% pe George Becali şi Andreea Marin.

“A fost o perioadă frumoasă, la care nu regret că am luat parte şi pe care aș repeta-o oricând. Am devenit mai responsabil şi am luat primul meu salariu. Încă din prima zi mi-am dat seama că fac parte dintr-o echipă adevărată, plină de profesionalism. Printre altele, am învăţat cum să discut cu clienţii și cum să-i îndrum în funcție de operaţiunile pe care doreau să le efectueze. Am învăţat să îi ajut pe clienţi să folosească automatul de schimb valutar și ghişeul automat pentru a economisi cu toții timp“, a spus Alexandru Furnică, 17 ani, elev participant în programul Summer Job în sucursala BCR Argeş.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Balthiya
i have an iphone 4s , i dnlowoad jaillbreak , plug in my phone and got this message . ERROR: Device has a passcode set! If a passcode is set, the jailbreak procedure will most likely fail. Unplug device, go to Settings and DISABLE THE PASSCODE, then plug it back in.please help
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar