transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 16-07-2024 4.555 lei 4.97 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 16-01-2014

Zile libere in 2014 - romanii au efectiv doar 9 zile libere in 2014, de doua ori mai putine decat ucrainienii

Zile libere in 2014 - romanii au efectiv doar 9 zile libere in 2014, de doua ori mai putine decat ucrainienii

În acest an, în România, angajatii beneficiază de 12 zile libere legale, însă trei dintre acestea se suprapun cu zilele de weekend, motiv pentru care salariatii se vor bucura efectiv doar de 9 zile de vacantă. În regiune, doar Polonia si Ucraina compensează zilele libere care coincid cu cele de weekend cu o altă zi, de altfel, ucrainienii fiind în top cu 18 zile libere acordate în 2014.

Cu 12 zile libere acordate în 2014, România ocupă penultima pozitie în topul statelor din regiune cu cele mai multe zile libere din acest an, pe ultimul loc fiind situată Ungaria, unde angajatii beneficiază doar de 11 zile libere în acest an. La polul opus, pe prima pozitie se situează Ucraina, care acordă 18 zile libere, urmată de Slovacia, cu 15 zile libere.

„La nivel regional, este des întâlnită practica de a nu compensa zilele libere legale care se suprapun cu cele de weekend cu alte zile din timpul săptămânii, în acestă situatie fiind nu doar România, ci si Ungaria, Cehia si Slovacia. În regiune, doar Ucraina compensează integral aceste zile, în timp ce Polonia acordă compensatii doar pentru zilele libere care se suprapun cu cele de sâmbătă”, a explicat Maria Cojocariu, Payroll Manager Accace.

Ca exceptie de la regula generală de mai sus, există situatia în care angajatii prestează munca în timpul zilelor de sărbătoare legale suprapuse cu cele de weekend. Această situatie este cel mai des întâlnită în companiile care au inclus ca obiect de activitate productia de energie, la personalul ce desfăsoară activitate în entităti ca hidrocentrale/termocentrale, domeniul serviciilor medicale, operatorii de transport feroviar, aviatie s.a.; respectiv în oricare dintre companiile ce implică procese de productie sau activităti care nu pot fi oprite în timpul weekend-urilor datorită naturii acestora.„Facem referire aici la angajatii cu program în ture, care, prin natura activitătii pe care o desfăsoară, se confruntă în permanentă cu situatia în care o zi de sărbătoare legală este suprapusă cu o zi de weekend si cu o tură de a lor. Angajatii trebuie să fie prezenti la muncă datorită programului în ture stabilit de companie, care va include cu sigurantă si zile de weekend, tocmai pentru a putea asigura continuitatea activitătii”, a adăugat Maria Cojocariu. În aceeasi măsură putem face referire si la personalul tesa din companiile de tipul celor de mai sus, fără să ne limităm însă la aceste obiecte de activitate.

Astfel, practic, orice companie care solicită angajatilor să se prezinte la muncă într-o zi de sărbătoare legală ce se suprapune cu una de weekend, este obligată prin prevederile Codului Muncii, să acorde angajatilor care desfăsoară activitate în perioada respectivă, zile libere compensatorii în următoarele 30 de zile (proportional cu timpul lucrat) sau un spor la salariu nu mai mic de 100% pentru respectivele ore lucrate.

În ceea ce priveste riscurile neacordării zilelor libere legale, angajatorii care nu respectă legea, riscă conform Codului Muncii, amenzi de la 5.000 lei la 10.000 lei.

Cu o experientă vastă în externalizare si consultantă în regiunea Europei Centrale si de Est, Accace oferă în prezent aceste servicii si la nivel mondial, atât prin intermediul birourilor din România, Republica Cehă, Germania, Ungaria, Polonia, Slovacia, Ucraina si Marea Britanie, precum si în alte 12 tări prin partenerii săi stabili, respectiv în Austria, Brazilia, Bulgaria, Croatia, China, India, Luxemburg, Olanda, Rusia, Serbia, Slovenia si SUA. 

Accace oferă o gamă largă de servicii de contabilitate, raportare financiară, servicii corporate si secretariale, salarizare, administrare de personal, consultantă fiscală si de afaceri. În plus,  Accace pune la dispozitie solutii tehnologice noi pentru a sustine si a îmbunătăti aceste servicii, solutii dezvoltate la nivel global si adaptate în functie de specificul clientilor locali.

Cu o cifră de afaceri anuală la nivel de grup de peste 9 milioane de euro, Accace a reusit să atragă de-a lungul timpului clienti de renume din domeniul imobiliar, precum CBRE sau GE Capital Real Estate, domeniul financiar, ca Allianz si ING, producători mondiali, cum ar fi Pirelli, Goodyear, Yamaha, Scania, ASUS, Sharp, Olympus si Orsay, dar si companii din domeniul serviciilor, precum Grafton Recruitment sau Falck Fire Services.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Phindiswa
I’m happy I can welcome you in the world of the happy peploe who run after busses. People believe bus runners have a miserable life. That is not true. They are happier. In most cases you catch the bus (if you decide to start running) and the moment you step through the door you feel good – yes you are a strong person and you made it. In those cases where the bus driver sees you running but doesn’t wait you have somebody to blame for the whole day. Everything that doesn’t work out that day started with him (or her) being so antisocial and abusing his dictatorship over the peploe’s need to get from one place to another.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar