transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 13-06-2024 4.629 lei 4.9766 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 03-10-2007

Magazinele online romanesti - supuse la un test de uzabilitate

Magazinele online romanesti - supuse la un test de uzabilitate

SiteAudit si Link2eCommerce au prezentat in cadrul evenimentului Gala Premiilor eCommerce, primul studiu de uzabilitate efectuat pe cele 25 de site-uri de comert electronic inscrise in competitia pentru cel mai bun magazin online al anului 2007, informeaza un comunicat remis ziarului financiar electronic www.SMARTfinancial.ro.

La ultima editie a Galei Premiilor eCommerce SiteAudit si Link2eCommerce au venit cu o noutate pe piata romaneasca de comert electronic, supunand magazinele online la unul din cele mai dificile teste, testul de uzabilitate prin care utilizatori obisnuiti au fost rugati sa indeplineasca trei operatii, normale, pe site-urile inscrise in concurs.

Laboratorul de Testare SiteAudit.ro a fost unul din punctele de interes major in cadrul acestui eveniment, proprietarii magazinelor online putand viziona filmele inregistrate si observa care sunt problemele de functionalitate ale site-urilor jurizate.

"Uzabilitatea este o cerinta obligatorie pentru un site de comert electronic. Un magazin online care nu isi indeplineste menirea de a vinde produse din cauza unei proaste uzabilitati nu se poate numi magazin online, sau site de comert electronic. “Se dezice de scopul pentru care a fost creat, acela de a vinde!", a declarat Liviu Taloi, consultant la SiteAudit.

Metodologia folosita de SiteAudit este una simpla si nu implica eforturi mari, costuri, din partea clientilor. In esenta este vorba de trei aplicatii software din care cea mai importanta componenta este instalata pe computerul de test, aplicatie ce va inregistra sincronizat mimica si reactiile operatorului de test, miscarile mouse-ului si apasarile de taste, ca si observatiile unei a doua persoane, observatorul, scoruri si marcaje de eroare legate de task-urile pe care trebuie sa le indeplineasca persoana care testeaza site-ul.In cadrul testului efectuat pe cele 25 de magazine online romanesti inscrise la Gala Premiilor eCommerce s-au evidentiat urmatoarele aspecte negative: utilizatorii cauta in general filtrele pentru produse in partea superioara a listingului (au fost site-uri care au avut filtrele intr-o pozitie atipica pentru un magazin virtual), utilizatorii citesc cu atentie ce este scris pe site, iar uneori magazinele au derutat clientii prin prezenta unor texte prost scrise, au fost pe anumite site-uri texte netraduse din limba engleza care au cauzat probleme mari, categorii de produse fara link evidentiat clasic prin underline si nu s-a dat click pe ele, produse listate dar fara link pentru mai multe detalii, butoane pentru cont nou ascunse si greu de gasit de utilizatori, si lista poate continua.

 

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Fernando
se copiază/traduce ceva de prin lume eu zic că este cazul fcrieit. Avem cu toţii adesea ocazia să citim nişte enormităţi absolut incredibile din partea cuiva care se presupune că ar trebui să aibe o minimă tangenţă cu domeniul despre care scrie. Aşa că dacă tot nu se pricepe, poate mai bine să copieze dece2t să bată ce2mpii. Adevărat că nici să traduci corect ceva la care nu te pricepi nu prea merge Probabil este fenomenul este parte a perioadei de tranziţie de la presa scrisă la dispariţia totală a ei.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar