transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 18-05-2024 4.5879 lei 4.9751 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 21-04-2016

Ariston Thermo - venituri in crestere cu 6,8% in 2015

Ariston Thermo - venituri in crestere cu 6,8% in 2015
 Alte stiri la aceasta categorie

Ariston Thermo, unul dintre cei mai importanti jucători la nivel global pe piata de echipamente destinate încălzirii si producerii de apă caldă menajeră, a obtinut în 2015 venituri de 1,433 miliarde de euro, în crestere cu 6,8% fată de anul anterior, iar EBITDA ajunstat a înregistrat o crestere de 13%, ajungând la 174 de milioane de euro (de la 11,5%, la 12,1% din totalul veniturilor) si EBIT ajustat a fost majorat cu 12,8% si a ajuns la 132 de milioane de euro (marjele privind veniturile au crescut de la 8,7% la 9,2%). În acelasi timp, profitul net a ajuns la 80 de milioane de euro, în crestere cu 9,6%, comparativ cu anul 2014.

La încheierea anului financiar, pozitia financiară netă a fost de 7 milioane de euro, pozitivă, în scădere fată de anul 2014, când a ajuns la 23 de milioane de euro, acest lucru fiind determinat în principal de achizitiile si investitiile făcute, dar si de răscumpărarea actiunilor proprii – reprezentând 8,6% din capitalul social – detinute de actionari minoritari.

De asemenea, investitiile si resursele dedicate sectorului de Cercetare si Dezvoltare au fost de 72 de milioane de euro, cu peste 18% mai mari fată de anul anterior (61 de milioane de euro în 2014).

În 2015, Ariston Thermo a continuat să se dezvolte si a făcut pasi semnificativi atât pe pietele mature, cât si pe pietele care se dezvoltă rapid, prin investitii în îmbunătătirea produselor si a solutiilor sale si în extinderea prezentei internationale.

Grupul se axează, în special, pe inovarea la nivelul produselor si al serviciilor prin intermediul investitiilor constante în solutii de înaltă eficientă energetică si în solutii ce folosesc energie regenerabilă, dar si pe dezvoltarea aplicatiilor si serviciilor conexe, care contribuie la maximizarea conservării energiei. Printre principalele noutăti se numără platforma de boilere electrice cu acumulare Andris, pompa de căldură Nimbus, linia de centrale termice în condensare Cares Premium si sistemele cu control la distantă Ariston NET.

Pe parcursul anului 2015, Ariston Thermo a încheiat si două achizitii importante în Europa, îmbunătătind prezenta Grupului pe continent. Astfel, în luna aprilie, Ariston Thermo a achizitionat în Danemarca întreg pachetul de actiuni al Gastech-Energi A/S, o companie cu 150 de angajati si vânzări anuale de circa 26 de milioane de euro.

Tranzactia a fost realizată de Grup pentru a intra pe o piată unde nu avea prezentă directă.

În plus, în luna iulie, Ariston Thermo a achizitionat SPM, un producător francez specializat în productia de arzătoare. Această companie cu un înalt grad de inovare a dezvoltat, de-a lungul anilor, o expertiză particulară privind tehnologiile cu emisii reduse de noxe.

Pe lângă pietele mature, pe parcursul anului 2015 Ariston Thermo a continuat să crească si să investească în tările care se dezvoltă rapid. În Indonezia, Grupul a deschis o reprezentantă si, astfel, din 2015 compania are prezentă directă pe piată. De asemenea, odată cu deschiderea birourilor din Indonezia a fost lansată si gama de boilere de înaltă eficientă. În plus, pe piata din Rusia, unde Ariston Thermo sărbătoreste 20 de ani de prezentă, a fost inaugurat un nou centru logistic cu o suprafată de 10.000 de m2.

La începutul acestui an, compania a aniversat si 50 de ani de la inaugurarea unitătii de productie din Genga, aflată în regiunea Marche din Italia. Centrul de productie din Genga, care operează la capacitate maximă din anul 1966, a devenit de-a lungul timpului unul dintre cele mai performante din cadrul Grupului, mai ales pe segmentul boilerelor de înaltă eficientă. De altfel, în această unitate de productie sunt fabricate majoritatea modelelor de boilere comercializate pe piata din România.

În prezent, la fabrica din Genga, care are o suprafată de 40.000 de m2, lucrează 250 de persoane, producând până la 1.600.000 de boilere anual.

“Este un motiv de mândrie să sărbătorim 50 de ani de activitate de productie în Genga. Din regiunea Marche ne-am dezvoltat la nivel modial devenind la momentul actual una dintre companiile cu cea mai semnificativă prezentă la nivel global pe segmentul nostru de piată”, a declarat Paolo Merloni, Presedinte Executiv Ariston Thermo.

“Scopul nostru este să continuăm dezvoltarea si să rămânem exportatori importanti. Peste 40% din productia grupului nostru este realizată în cele sapte fabrici din Italia, iar 89% din venituri sunt generate de pietele străine”, a mai adăugat Merloni.

În 2016, Ariston Thermo mizează pe mentinerea cresterii business-ului, atât pe pietele mature, cât si pe cele cu o dezvoltare rapidă, prin produse si solutii din ce în ce mai eficiente, mai conectate si mai prietenoase cu mediul înconjurător.

“2015 a fost un an de crestere pentru Ariston Thermo, toti indicatorii s-au îmbunătătit si am reusit să facem o serie de miscări strategice pentru a ne extinde prezenta pe piată”, a declarat Paolo Merloni, Presedinte Executiv al Ariston Thermo.

“Ne dorim să continuăm să crestem si în următorii ani. Motoarele de dezvoltare vor fi inovatia la nivelul produselor, implicarea contină în operatiunile noastre, investitia în brandurile noastre si în oamenii nostri, care sunt principala fortă a Grupului. Multumită lor, Ariston Thermo va continua să crească si va ajuta la îmbunătătirea calitătii vietii clientilor si la protejarea mediului înconjurător”, a mai adăugat Merloni.

Ariston Thermo este unul dintre liderii mondiali în industria încălzirii si preparării apei calde menajere. În 2015, Grupul a realizat o cifră totală de afaceri de 1,43 miliarde de euro si a vândut 7 milioane de produse în peste 150 de tări; are 6.700 de angajati în cele 54 de companii si 6 reprezentante prezente în 34 de tări si 20 fabrici în 12 tări. Grupul oferă o gamă completă de produse, sisteme si servicii, în principal sub mărcile Ariston, Elco, Chaffoteaux, Atag Heating si Racold.
Angajamentul companiei Ariston Thermo fată de eficienta energetică este ilustrat de fluxul constant de noi solutii bazate pe surse de energie regenerabilă, precum sistemele termice solare si pompele de căldură, dar si de îmbunătătirea eficientei produselor traditionale (cum ar fi centralele termice si încălzitoarele de apă) si investitiile în noi proiecte pentru viitor. Obiectivul principal este reprezentat de oferirea unei combinatii optime între confort, economie de energie si grijă fată de mediu.

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii international în productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate încălzirii si producerii de apă caldă menajeră.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar