transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-04-2024 4.6625 lei 4.9763 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 27-08-2016

Cat ar trebui sa coste serviciile de contabilitate pentru un IMM

Cat ar trebui sa coste serviciile de contabilitate pentru un IMM
 Alte stiri la aceasta categorie

Cei care doresc sa-si faca un plan de afaceri inainte de a deschide o firma (microintreprindere) trebuie sa se gandeasca la toate detaliile in materie de costuri. Tinand cont de obligatiile birocratice lunare sau/si trimestriale (plus bilantul anual), de toate taxele si impozitele care trebuie calculate si declarate inainte de a fi platite catre stat (buget, asigurari de sanatate), orice contribuabil persoana juridica trebuie sa colaboreze cu un expert contabil.

Practic, extrem de putine IMM-uri au activitate atat de complexa incat sa fie necesara angajarea unui contabil cu norma intreaga. In general este mult mai convenabila colaborarea cu o firma de contabilitate cu care trebuie incheiat un contract.

Atentie, vor exista costuri lunare, chiar si daca firma are activitate redusa (spre exemplu, o firma prestatoare de servicii in sfera IT&C ar putea avea putini clienti, mai ales la inceput).

Desigur, costurile depind de volumul de lucru - nu atat de cifra de afaceri, ci de numarul de documente contabile (facturi, chitante), de existenta unei case de marcat, de numarul salariatilor, de volumul de miscari pe extrasele de cont etc. Asadar, costurile sunt in general "negociate" in functie de volumul estimativ de documente si va putea creste daca firma se dezvolta accelerat.

Pretul unui abonament lunar de servicii de contabilitate incepe de la cel putin 200 de lei, insa orice antreprenor ar trebui sa fie atent la toate detaliile atunci cand alege colaborarea cu o firma de contabilitate: nu doar pretul mic este important, caci seriozitatea partenerului conteaza extrem de mult pentru "sanatatea" business-ului respectiv.

Pentru ca suntem inca in sezon estival pe litoral si in judetul Constanta mediul de business este intr-o perioada extrem de efervescenta, vom lua exemplul de contabilitate in judetul Constanta, cu o firma din zona - Intelec.

Conform website-ului acestei firme de contabilitate, cel mai ieftin abonament costa 300 lei - pentru microintreprindere, platitoare de impozit pe venit, obiect de activitate prestari servicii, fara angajati. Daca apar si angajati, costul pentru contabilitate constanta creste la 350 lei

Pe acelasi website de servicii contabile constanta mai exista doua variante de abonamente expuse drept exemplu, ambele de 700 de lei. Primul este dedicat unei firme cu obiect de activitate prestari servicii, platitoare de impozit pe profit, cu pana la 50 de angajati. Al doilea este pentru o societate comerciala platitoare de impozit pe profit, obiect de activitate comert cu amanuntul, cu pana in 10 angajati. Insa este posibil ca aceste tarife sa varieze, asa ca va recomand sa aveti o intalnire sau discutie telefonica in prealabil.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar