transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 12-03-2016

Symmetrica - crestere cu peste 15% a business-ului in 2015

Symmetrica - crestere cu peste 15% a business-ului in 2015
 Alte stiri la aceasta categorie

Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producător autohton, a înregistrat anul trecut un avans de peste 15% al cifrei de afaceri, ajungând astfel la un business 87 de milioane de lei (19,5 milioane de euro). În plus, în 2015 compania a inaugurat o nouă linie de productie ce a absorbit o investitie de cca. 1,5 milioane de euro.

Evolutia proiectelor în sectorul privat, reluarea investitiilor pe segmentele rezidential, office si comercial, alături de alocarea de fonduri pentru investitii publice au avut un impact pozitiv în business-ul companiei în 2015.

„Evolutia pozitivă a sectorului constructiilor, investitiile realizate si strategia adoptată anul aterior au dus la un avans peste astepări al cifrei de afaceri. Astfel, dacă la începutul lui 2015 mizam pe o crestere cu cca. 5% a business-ului, la finele anului am realizat un avans de 17%. Astfel, anul trecut afacerile companiei s-au ridicat la 87 de milioane de lei (19,5 milioane de euro), comparativ cu 74 de milioane de lei (16,5 milioane de euro)”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

si în ceea ce priveste volumul de produse livrate, Symmetrica a înregistrat în 2015 o crestere de 20% comparativ cu 2014. Astfel, anul trecut compania a livrat 3 milioane de metri, comparativ cu 2,5 milioane de metri în anul precedent.

  În plus, în 2015 Symmetrica a avut o capacitate de productie în cele cinci fabrici din România de 13.500 de metri de produse pe zi, atât pavele, cât si borduri si rigole.

„Anul trecut, 30% din business-ul companiei a fost adus de proiecte private, fie acestea comerciale, ori industriale, de proiecte rezidentiale, iar 10% de vânzările în retelele de bricolaj. Restul de 60% reprezintă livrările către proiectele publice”, a mai spus Sebastian Bobu.

Potrivit afirmatiilor sale, anul 2015 a fost marcat si de finalizarea unei investitii de 1,5 milioane de euro într-o nouă linie de fabricatie în unitatea de productie de la Cociu – Bistrita Năsud. De asemenea, anul trecut compania a lansat două noi colectii, Symmetrica Select si Symmetrica pentru Grădină, ce contin solutii de amenajare pentru clientii rezidentiali care îsi doresc produse cu un design exclusivist si o durată de viată îndelungată.

Planurile companiei pentru 2016

În ceea ce priveste business-ul companiei pentru anul în curs, reprezentantul companiei mizează pe cel putin mentinerea business-ului la nivelul anului 2015, dar si pe livrarea unui volum similar de produse.

„Estimările noastre sunt dictate de previziunile optimiste pe care le avem privind piata locală de profil si cea a materialelor de constructii. Astfel, cu sigurantă pentru acest an mizăm pe o crestere a cererii în proiectele private rezidentiale, în mod special”, a mai adăugat Sebastian Bobu.

În plus, potrivit afirmatiilor sale, lansarea de noi produse destinate segmentului rezindetial va avea un impact pozitiv în business-ul companiei, mai ales în contextul în care clientii sunt tot mai interesati de pavele, dale si borduri de o calitate superioară si cu un design aparte.

Piata locală de pavele si borduri, în crestere cu peste 20%

Evolutia pozitivă a afacerilor Symmetrica a fost determinată si de avansul pietei locale de pavele si borduri. Astfel, estimările companiei arată că anul trecut aceasta a raportat un avans de peste 20%, atât în ceea ce priveste valoarea, cât si volumul.

„Dacă în 2014, piata de profil a ajuns la o valoare de cca. 69 de milioane de euro si un volum de cca. 13 milioane de metri de produse livrate, în 2015 valoarea a atins aprox. 85 de milioane de euro, iar volumul a crescut la cca. 16 milioane de metri de produse”, a subliniat Directorul Executiv al Symmetrica.

Pentru anul în curs, Sebastian Bobu estimează că piata ar putea creste cu câteva procente, acest lucru fiind puternic influentat de gradul de absorbtie al fondurilor comunitare existente. În plus, piata locală de profil va fi sustiuntă cu precădere de investitiile private rezindetiale, comerciale sau industriale.

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri si rigole vibropresate pietonale si carosabile, într-o gamă variată de forme si culori. Aceasta a fost înfiintată în 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din actiuni) si Florin-Cristinel Stanciu (40% din actiuni).

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Veresti, judetul Suceava, urmată apoi de unitătile de productie de la Podu Iloaiei, judetul Iasi (2010), si Bolintin Vale, în apropiere de Bucuresti (2011), Prejmer – Brasov (2012) si Cociu – Bistrita-Năsăud (2012).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele si borduri se numără Arena Natională, parcul balnear din statiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcări cu pavele ecologice în Bucuresti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de străzi, trotuare si parcuri ecologice din întreaga tară.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar