De curand, eu si sotia mea am decis sa ne deschidem o mica afacere. Am lucrat foarte multi ani in strainatate, in domeniul alimentatiei. Am fost chelneri si apoi bucatari. Am fost angajati in Germania si, dupa ce am facut cateva cursuri de specialitate, am lucrat prin mai multe restaurante din aceasta tara. Unele din ele au fost restaurante de renume, pe care, pot sa spun, ca le-au vizitat chiar si sefi de stat. A fost o experienta de neuitat. Am invatat foarte multe lucruri utile, stim sa facem sute de preparate gustoase. Peste tot pe unde am fost, patronii restaurantelor au fot multumiti de prestatia noastra si am fost, de asemenea, platiti pe masura.
Anul acesta, am decis sa ne intoarcem in tara.
Dorul de casa este mult mai mare decat orice. Nici castigurile fabuloase din Germania nu ne mai puteau tine aici. In plus, fiul nostru, isi dorea foarte tare sa creasca in Romania si sa isi cunoasca bunicii, verisorii si pe toti ceilalti din familie.
Dupa discutii lungi si socoteli, am luat hotararea de a veni inapoi. Nu a fost usor sa lasa munca de acolo, conditiile de trai si ne era teama de cum se va adapta fiul nostru. Insa, odata ajunsi la Bucuresti, am fost surprinsi sa vedem ca am reusit sa gasim o scoala cu predare in limba germana pentru el, astfel incat, tranzitia dintre cele doua lumi a fost mult mai usoara. El s-a adaptat minunat si noi am reusit astfel sa ne ducem la bun sfarsit planurile.
Pentru ca suntem inca tineri, asa cum spuneam, am hotarat sa ne deschidem o mica afacere. Este vorba despre un restaurant cu specific nemtesc. Asta pentru ca ne plac foarte mult preparatele de acolo si pentru ca nemtii viziteaza destul de des tara noastra. Am zis ca ar fi ideal sa gaseasca un loc in care sa poata consuma si mancare ca la ei acasa, in cazul in care nu se pot adapta preparatelor noastre.
Ce nu stiam insa, este ca birocratia din Romania este mult mai stufoasa decat in alte tari. Am crezut ca doar munca cu amenajarea restaurantului o sa ne dea batai de cap. Insa asta a fost cea mai usoara parte. A fost o intreaga nebunie cu aprobarile si documentele.
Desi in Germania erau cateva restaurante mici, unde contabilitatea era tinuta de patroni, aici, vazand cat de stufoasa este legislatia si cate taxe trebuie platite, ne-a fost teama sa ne ocupam noi insine de acest aspect.
Asa ca am decis sa apelam la servicii contabile profesioniste. Astfel am descoperit firma Real Cont Audit. Este o firma din Bucuresti, cu o echipa extaordinar de bine formata si cu o experineta de peste 14 ani in domeniu. Se ocupa de contabilitate dar si alte proceduri pentru firme mici si mari. A fost alegerea ideala pentru ca nu ne doream sa omitem ceva si apoi, in momentul in care aveau loc controale, sa fie probleme. Asa ca, odata rezolvati si cu partea de contabilitate, am reusit sa ne deschidem afacerea mult mai usor..