transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-04-2024 4.6625 lei 4.9763 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 15-05-2014

Impactul Noilor coduri asupra Dreptul Afacerilor - Cea de-a X-a editie a Conferintei Dreptul Afacerilor

 Impactul Noilor coduri asupra Dreptul Afacerilor - Cea de-a X-a editie a Conferintei Dreptul Afacerilor
 Alte stiri la aceasta categorie

Impactul noilor coduri asupra dreptul afacerilor – a avut în centrul dezbaterilor aspectele de noutate generate de intrarea în vigoare a noilor coduri, civile si penale, în dreptul societar si în dreptul insolventei. Printre invitatii speciali s-au numărat ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc , si profesorul universitar dr. Stanciu D. Cărpenaru.

În prima parte a evenimentul, desfăsurată vineri, cei peste 350 de participanti (judecători, avocati, juristi, practicieni în insolventă, doctoranzi, studenti) au avut ocazia să asiste la dezbaterea unor subiecte extrem de interesante.


Invitat special, Excelenta sa  Robert Cazanciuc, Ministrul Justitiei, a afirmat în deschiderea conferintei, că "Justitia are o datorie fată de economie. Are datoria de a sprijini economia prin instante specializate, prin termene rezonabile, prin solutii predictibile, asa cum si Guvernul are datoria de a elabora si mentine cadrul normativ coerent si predictibil. Fără o economie sustinută în acest fel este foarte dificil să avem resurse pentru sănătate, educatie si, de ce nu, si pentru justitie. Noile coduri civile au fost elaborate în mare parte datorită semnalelor venite din viata reală, din mediul economic si juridic. Cred că la un an de la intrarea în vigoare a ultimul dintre ele, cea mai mare parte dintre dumneavoastră constatati că a fost o decizie bună până la urmă cu toată greutatea dată în acesti ani de a avea si în materie penală si în materie civilă o reformă aproape de la A la Z ".


Profesorul universitar doctor, Denis Mazeaud, Université Paris II, "Panthéon-Assas" Paris,  a vorbit despre reforma dreptul contractelor în Franta, realizând o paralelă cu prevederile din noul Cod civil român, iar  Conf. univ. dr.

 Flavius Antoniu Baias, decanul Facultătii de drept din cadrul Universitătii Bucuresti, împreună cu  Alexandru Serban Rătoi, avocat SCA Piperea si Asociatii au abordat tema “Societatea fictivă în contextul noilor reglementări relative la simulatie”.


Prof. univ. dr. Gheorghe Piperea, partener fondator SCA Piperea si Asociatii, a vorbit despre "Terorismul contractual", asa-numita libertarte a puternicilor economiei Conf. univ. dr Mircea Bob a adus în centrul discutiei "Asocierea între soti si consecintele succesorale ale acestora", iar Conf. univ. dr.  Florin Aurel Motiu a vorbit despre despre "Insolventă în contextul noilor coduri”.


Un moment important  al Conferintei a fost marcat de  lansarea Editiei a V-a a cărtii "Legea societătilor. Comentarii pe articole", apărută la Editura CH Beck care, potrivit Prof. univ. dr. Stanciu D. Cărpenaru, reprezintă "o prezentare „la zi”, sub aspect legal, deopotrivă jurisprudential, a regimul juridic al societătilor reglementate de Legea nr. 31/1990, în conditiile noul Cod civil".


Cea de-a doua parte a evenimentul, a avut în vedere următoarele teme: "Protectia creditorilor în noul Cod penal", prezentată de Conf. univ. dr. Radu Chirită, de la Facultatea de drept din cadrul Universitătii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, partener coordonator SCA Chirită si Asociatii, în timp ce  "Nulitătile absolute în Codul de procedură penală în vigoare" a fost dezbătute de Lect. univ. dr. avocat, Aurel Ciobanu, de la Departamentul de Drept Penal al Facultătii de Drept din cadrul Universitătii Bucuresti. Conf. univ. dr. Cristina Rotaru, de la Facultatea de Drept din cadrul Universitătii Bucuresti, Judecător la Înalta Curte de Casatie si Justitie, a vorbit despre "Infractiuni contra patrimoniul prin nesocotirea încrederii",  iar subiectul ce a vizat "Penalizarea dreptul afacerilor. Privire asupra răspunderii penale a persoanei juridice" a fost abordat de asistent universitar doctor Andra Roxana Ilie, de la Departamentul de Drept Penal Facultătii de Drept din cadrul Universitătii Bucuresti, avocat colaborator senior SCA Stoica si Asociatii. 


O temă extrem de interesantă, atât prin actualitatea sa, dar si prin importanta sa practică, a fost prezentată de Conf. univ. dr. Lucian Bercea, decanul Facultătii de drept din cadrul Universitătii de Vest din Timisoara si a vizat “Influente ale noilor Coduri asupra standardelor de comportament în afaceri.”


Partea a III-a  a conferintei, desfăsurată sâmbătă, si-a dovedit pe deplin utilitatea prin temele care au fost abordate. Discursul doamnei Simona Milos, Presedinte al Institutul National pentru Pregătirea Practicienilor în Insolventă (INPPI), a scos în prim plan aparitia noul Cod al Insolventei – “Destinul sinuos al codul insolventei: între aspiratii si realitate”, fiind vizate si aspectele nou introduse de Codul insolventei, dar si viziuni noi ce pot fi implementate atât în temeiul Legii nr. 85/2006, cât si în temeiul  Codul insolventei.

Drd. Alexandru Dimitriu, avocat partener SCA Piperea si Asociatii a vorbit despre “Divizarea si fuziunea ca modalităti de reorganizare judiciară”, fiind făcută o analiză comparativă între normele din dreptul societar si cele din Codul Insolventei. Tema ce a urmat, prezentată de Prof. univ. dr. Radu Catană Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca a tratat un subiect extrem de important, intitulat  „Eficientă si eficacitate în procedura insolventei”.


Conferinta a fost închisă de judecător dr. Nicoleta tăndăreanu, Presedintele sectiei a II-a Civilă a Curtii de Apel Craiova, cu o temă extrem de interesantă ce a îmbinat noutătile aduse de Noul Cod civil, Noul Cod de procedură civilă si Noul Cod al insolventei – „Întreruperea cursul prescriptiei prin cererea de deschidere a procedurii insolventei din perspectiva prevederilor art. 2537 pct. 2, 2539 si 2541 NCC si art. 689-695, 705-710 NCPC”.


Toate lucrările conferintei Dreptul Afacerilor vor fi publicate în Curierul judiciar nr. 6/2014.


Organizatorii evenimentul au fost Universitatea Bucuresti, Facultatea de Drept, SCA Piperea si Asociatii, Editura CH Beck si Asociatia Henri Capitant.


Partenerii evenimentul : Media Makers, Agerpres, INPPI, INPPA,  College Juridique franco-roumain d`etudes européenes, ELSA Bucuresti.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar