transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-07-2024 4.5468 lei 4.9692 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 13-12-2013

40% dintre expatii din Romania vin din afara Uniunii Europene

40% dintre expatii din Romania vin din afara Uniunii Europene
 Alte stiri la aceasta categorie

In prezent, in Romania lucreaza peste 13.000 de expati, dintre care mai mult de 5.000 provin din afara spatiului comunitar. Conform datelor furnizate de Inspectoratul General pentru Imigrari, in topul tarilor de provenienta ale cetatenilor straini care au ales sa munceasca in tara noastra se numara Turcia, cu 1.420 de expati si China, de unde au venit 1.346 de persoane. In Romania mai lucreaza si 436 de filipinezi, 155 de sirieni, 142 de coreeni si 111 indieni. Din Republica Moldova au trecut Prutul si lucreaza cu forme legale doar 100 de persoane.

Prezenta din ce in ce mai mare a expatilor turci si chinezi in Romania este justificata de infiintarea, in ultimii ani, a aproximativ 23.000 de firme cu capital turcesc si chinezesc.

Astfel, in momentul de fata, in Romania sunt inregistrate 10.441 de societati chineze si societati mixte romano-chineze, precum si 13.355 de firme cu capital turc. La polul opus, cei mai putin expati cu drept de sedere in scop de munca, 98 la numar, vin din Federatia Rusa. Numarul firmelor cu capital rusesc este, si el, mult mai mic decat in cazul Turciei sau Chinei, fiind de ordinul sutelor.

Potrivit unui studiu realizat de agentia de relocare Palace Estate, mai mult de jumatate dintre expati lucreaza in Bucuresti sau in zonele limitrofe, pe pozitii de conducere sau middle management. Strainii al caror loc de munca este in afara orasului prefera sa locuiasca in capitala si faca naveta pana la serviciu, petrecand chiar si o ora pe drum, in fiecare zi.

“Numerosi expati care lucreaza in afara Bucurestiului aleg sa inchirieze locuinte in partea de nord a Capitalei. Din Pipera le este mult mai la indemana sa se deplaseze pana la serviciu. Avand in vedere traficul din Bucuresti, acestia pot face mai putin pana la sediul firmei, aflat la cateva zeci de kilometri de oras, decat pe bulevardele aglomerate”, a declarat Yaniv Dahan, CEO, fondator al agentiei de relocare Palace Estate.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar