transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 04-12-2024 4.7308 lei 4.977 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 12-11-2013

Actiunile Romgaz ar putea creste cu 12,4% in urmatoarele 6 luni - analiza XTB Romania

Actiunile Romgaz ar putea creste cu 12,4% in urmatoarele 6 luni - analiza XTB Romania
 Alte stiri la aceasta categorie

Acţiunile Romgaz ar putea ajunge la 33,74 de lei/acțiune în următoarele şase luni, adică cu 12,47% mai mult față de prețul de ofertă de 30 de lei, și un avans de 18,38% față de prețul cu discount de 5%, de 28,5 lei/acțiune, se arată într-un raport XTB România. Prognoza are la bază o analiză comparativă luând în calcul companii din Rusia, Suedia, Polonia, România și Norvegia.

Titlurile Romgaz sunt în zona medie de evaluare, potrivit seriei folosite spre comparație. Evaluarea SNG este mai avantajoasă decât media în cazul raportului PER (preț/profitul pe acțiune) (8,7 vs. 9,5 media, unde cifre mai coborâte înseamnă o subevaluare relativă) și P/BV (preț/valoare contabilă) (1,22 versus 2,12), dar mai scumpă privind la raportul dintre preț și cifra de afaceri, P/S (2,86 față de 2,24 în medie). Folosind o evaluare medie care ia în calcul atât analiza comparativă a indicatorilor de evaluare, cât și estimarea valorii pornind de la valoarea prognozată a dividendului, o valoare considerată justificată fundamental se situează la 32,14 lei/acțiune. Totuși, acest preț nu reflectă în totalitate oportunitățile generate de liberalizarea prețului gazelor, care vor amplifica profiturile chiar și în ipoteza suprataxării lor. Ajustarea prețului cu astfel de premise conduce la estimarea de creştere a acţiunilor cu 12,47% în următoarele şase luni.

„Orice estimare pe termen mediu și lung trebuie să ia în calcul anumite riscuri, unele dintre ele fiind semnificative.

Performanța companiei poate fi afectată pe termen lung de epuizarea resurselor – în condițiile în care nu mai apar descoperiri de zăcăminte majore, de posibila imixtiune a statului, care rămâne acționarul majoritar după ofertă, în afacerile companiei și de majorarea redevențelor și a taxelor. O altă categorie de riscuri provine din tranzacționarea liberă a acțiunilor: sporirea ofertei prin scoaterea în piață a unui pachet suplimentar din partea statului (puțin probabil în 2014) sau a Fondului Proprietatea (limitat la vânzare pentru 180 de zile)”, a declarat Claudiu Cazacu, Analist-Şef XTB România. Fluctuațiile piețelor de capital globale pot afecta semnificativ bursa locală, și deci și titlurile Romgaz, mai ales în cazul unor corecții de amplitudine mare, în legătură cu restricționarea politicii monetare a băncii centrale din SUA, Federal Reserve.

"Oportunitățile vin din liberalizarea prețului la gaze, care va asigura o creștere a profitului chiar și în condițiile supraimpozitării selective. Proiectele de explorare ar putea aduce avantaje în cazul unor descoperiri, însă investitorul prudent nu își va baza decizia de investiție doar pe un asemenea scenariu, având in vedere gradul mare de incertitudine”, a adăugat Claudiu Cazacu. Intrarea BERD în acționariat, cu 1,9% din titluri e un factor de încredere în relația cu investitorii globali. BERD va încerca, potrivit comunicatului propriu, să ajute la dezvoltarea guvernanței corporative, a controlului intern și a gestiunii impactului asupra mediului. Ministrul Delegat pentru Energie a anunțat de asemenea că este în lucru o strategie energetică, ce ar putea întări poziția Romgaz în sistemul național și spori importanța sa regională.

Oferta Romgaz s-a încheiat, prin prisma interesului suscitat, cu un succes de proporții neașteptate și neobișnuite pentru piața de capital autohtonă. Cererea a fost de 17 ori mai mare decât suma alocata pentru tranșa de retail, statul activând opțiunea de realocare între tranșe. Transferul de 5% dinspre tranșa instituțională spre cea ”de retail” a avut doar un efect limitat, cei care au plasat ordine în segmentul de retail au reușit să cumpere mai puțin decât a 13-a parte din ceea ce își propuseseră.

Acțiunile Romgaz sunt așteptate la tranzacționare pe 12 noiembrie, sub simbolul SNG la București și SNGR la Londra. Efervescența perioadei de subscriere este de așteptat să se transpună într-un interes ridicat în prima ședință de tranzacționare. Prețul va fi determinat de bătălia dintre investitorii care doresc să își majoreze deținerile, dintre care o mare parte vor avea cel mai probabil un orizont de deținere de peste 3-6 luni și cumpărătorii din oferta publică inițială atrași de marcarea unui profit pe termen scurt.  Vânzătorii vor urmări un câștig cu caracter speculativ, acumulat într-o perioadă de mai puțin de o lună. În piață vor fi prezenți și speculatori, orientați pe mișcări rapid, care vor căuta să cumpere și să vândă chiar și în interiorul aceleiași ședințe (intra-day). Totul se va reduce astfel la agresivitatea ordinelor la cumpărare în raport cu oferta disponibilă. Deschiderea ar urma, folosind experiența listărilor companiilor de stat din energie anterioare, să aducă profit investitorilor din ofertă. Fluctuațiile in interiorul sesiunii ar putea fi de cel puțin 15% între nivelul minim și cel maxim al zilei.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar