transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 13-09-2024 4.5156 lei 4.9742 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 23-12-2013

Agricultura, IT-ul si externalizarea serviciilor vor fi cele mai bune domenii de investitii in 2014 in Romania

Agricultura, IT-ul si externalizarea serviciilor vor fi cele mai bune domenii de investitii in 2014 in Romania
 Alte stiri la aceasta categorie

În 2014, agricultura, IT-ul și externalizarea serviciilor vor fi principalele domenii de interes pentru investitorii străini în România, potrivit aprecierilor Accace, una dintre principalele companii de externalizare şi consultanţă de afaceri din Europa Centrală şi de Est. 

Dintre domeniile de interes de anul viitor, agricultura va atrage cele mai multe investiții, însă procentul nu poate fi estimat. „Principalul argument pentru agricultură este interesul major al fondurilor de investiții străine pentru cumpărarea de terenuri și ferme, dar și pentru cultivarea și operarea acestora. Terenul din România prezintă avantaje majore pentru investitori, datorită faptului că există suprafețe foarte mari de teren care pot fi încadrate în zona de culturi bio, fapt ce ridică prețul produsului final”, explică Bogdan Badea, Managing Director Accace în România.

IT-ul rămâne și el un domeniu de interes, datorită creșterii cererii de aplicații sau dezvoltării de programe, unde România este privită ca una dintre cele mai mature piețe pentru externalizare. Nu în ultimul rând, un domeniu care a atras și atrage în continuare companii este cel al centrelor de externalizare, cu un potențial foarte mare. Deosebirea față de primele două domenii menționate este aceea că generează venituri mai mici pentru economie, însă are avantajul de a crea cele mai multe locuri de muncă.

În plus, trebuie menționat faptul că unul dintre factorii care au atras companiile în ultima perioadă, dar care de multe ori trece neobservat, este chiar dezvoltarea pieței locale de  externalizare. Motivul este simplu: furnizorii de servicii de externalizare vin în sprijinul companiilor și, implicit, în sprijinul investitorilor, prin raportul avantajos calitate – preț al serviciilor prestate, simplificând procesele interne și crescând încrederea investitorului în piața locală, prin diminuarea impactului negativ al impredictibilității fiscale și preluarea poverii administrative.



Este România pregătită pentru investitorii străini?

Analizând nivelul de pregătire al României în ceea ce privește investițiile străine, descoperim o serie de avantaje și dezavantaje pe care țara noastră le prezintă. Avantajele României față de țările din regiune rămân în continuare forța de muncă și costurile operaționale scăzute, în timp ce punctele slabe sunt reprezentate de birocrație, pe care investitorii o percep ca fiind excesivă, și lipsa predictibilității fiscale.

„Forța de muncă este privită din două perspective: în primul rând vorbim de costul mai redus față de țările din regiune, apoi de o pregătire mai bună atât în ceea ce privește limbile străine, cât și expertiza pe zona de IT. Pe de altă parte, schimbările dese ale legislației fiscale sperie mulți investitori. Avem, desigur, clienți care au fost nevoiți să își schimbe strategia din România din cauza modificărilor fiscale neașteptate, însă în final contează cum venim noi în întâmpinarea acestora, ce soluții le oferim pentru a continua să investească în piața locală”, a explicat Bogdan Badea.

De altfel , lipsa predictabilității în zona legislativă și cea fiscală se numără printre principalele riscuri în ceea ce privește investițiile în România, iar în anumite domenii, cum ar fi IT-ul, se poate vorbi și despre dificultăți în a găsi forță de muncă specializată.

Cu toate acestea, printre cei mai activi investitori în România se numără fondurile de investiții și companiile din Europa de Vest, însă nu există o segmentare clară a domeniilor de care aceștia sunt interesați.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Kakashi
Playing catch-up on your blog I can't believe no one asked for your Moroccan chekicn recipe! Do you share? Did I miss it somewhere? Am getting lots of good inspiration from your paintings and pastel information. They're always terrific! Thanks!
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar