transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-07-2024 4.5468 lei 4.9692 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 11-12-2013

Angajatii romani lucrează 6 zile pe luna doar pentru plata taxelor salariale catre stat, dublu fata de ucrainieni

Angajatii romani lucrează 6 zile pe luna doar pentru plata taxelor salariale catre stat, dublu fata de ucrainieni
 Alte stiri la aceasta categorie

Angajații români lucrează aproximativ 6 zile pe lună doar pentru a-și plăti taxele salariale către stat, aproape dublu comparativ cu ucrainienii, dar cu o zi mai puțin decât ungurii, potrivit unei analize realizate de Accace.

Studiul ia în calcul contribuțiile sociale și impozitul pe venitul obținut din salarii valabile la sfârșitul lunii noiembrie, în 6 state din regiune, respectiv Ucraina, Polonia, Ungaria, Slovacia, România și Cehia, datorate de angajații cu un salariu net de 1.000 de euro, cu un program normal de lucru de 8 ore pe zi, timp de 21 de zile pe lună.

„Cele mai ridicate taxe plătite de angajat, respectiv contribuțiile sociale și impozitul pe venitul din salarii, le regăsim în Ungaria, urmată de Cehia și România. Polonia și Slovacia au aproximativ același nivel al taxelor totale plătite de angajat, iar angajații ucrainieni plătesc cel mai puțin. Deoarece majoritatea angajaților își negociază salariul net, foarte mulți dintre aceștia nu sunt cu adevărat conștienți că diferența dintre salariul brut și cel net reprezintă timpul de lucru efectiv pe care aceștia îl prestează într-o lună doar pentru a-și plăti toate aceste taxe către stat”, a explicat Maria Cojocariu, Payroll Manager Accace în România.

Astfel, potrivit analizei Accace, angajații din Ungaria lucrează circa 34% din timpul de muncă dintr-o lună, aproximativ 7 zile, pentru plata taxelor către stat, în timp ce circa 30% din munca prestată de angajații din Cehia și România într-o lună, aproximativ 6 zile, reprezintă de fapt timpul de muncă prestat de aceștia pentru a-și acoperi valoarea contribuțiilor sociale și a impozitului.

În top urmează angajații polonezi și slovaci, care muncesc aproximativ 5 zile, respectiv 25% din timpul de muncă lunar, doar pentru acoperirea contribuțiilor și a impozitului pe venit, în timp ce ucrainienii lucrează doar puțin peste 3 zile jumătate, respectiv 18% din timp, aceștia din urmă având însă un nivel foarte scăzut al contribuțiilor sociale datorate de angajat, spre deosebire de restul țărilor analizate.

România, penultimul loc în regiune la contribuțiile datorate de angajatori

Situația în țările comparate în ceea ce privește contribuțiile datorate statului de către angajatori este destul de echilibrată, cu excepția Poloniei, unde angajatorul datorează cele mai scăzute taxe pentru plata unui salariu net de 1.000 de euro.

La polul opus se situează Cheia, unde angajatorul plătește taxe care aproape ating pragul de 500 de euro, pentru a acorda același salariu net. În acest top, România ocupă penultimul loc, după Polonia, angajatorii plătind către stat contribuții sociale de aproximativ 400 de euro.

„Nivelul ridicat al contribuțiilor sociale datorate de angajatori, cât și de angajați, ar putea fi un lucru prielnic pentru aceștia dacă în timp, sumele strânse la bugetul statului s-ar reflecta în beneficii ulterioare, precum pensii ridicate, servicii medicale complete sau sprijin în caz de șomaj, însă din păcate numărul mare de beneficiari din prezent, precum și proasta administare a fondurilor colectate, nu asigură asistența necesară în viitor”, a încheiat Maria Cojocariu, Payroll Manager Accace.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar