transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 22-04-2024 4.6687 lei 4.9764 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 11-11-2014

Apartamentele noi din Bucuresti se vand cu pana la 60% mai scump decat cele vechi, conform HomeFinders.ro

Apartamentele noi din Bucuresti se vand cu pana la 60% mai scump decat cele vechi, conform HomeFinders.ro
 Alte stiri la aceasta categorie

Zona de Nord a Capitalei înregistrează cele mai mari diferente ale preturilor medii de tranzactionare între apartamentele vechi si cele noi, conform unui studiu efectuat de HomeFinders.ro.

Studiul se bazează pe o analiză comparativă a preturilor medii de tranzactionare ale apartamentelor din blocuri vechi versus apartamente din blocuri noi, situate în aceeasi zonă. Analiza relevă existenta anumitor zone din Bucuresti în care diferentele de pret sunt semnificative. Unele dintre cele mai mari diferente de preturi se regăsesc pe strada Zăgazului, unde preturile medii de tranzactionare în blocurile noi sunt cu 60,58% mai mari comparativ cu blocurile construite în anii ’80, situate în imediata apropiere, în cartierul Aviatiei. Astfel, pretul mediu de tranzactionare în blocurile noi din zona Zăgazului este de aproximativ 2200 euro pe metru pătrat util, în timp ce pretul mediu de trazactionare pentru un apartament dintr-un bloc vechi situat în cartierul Aviatiei ajunge la 1370 euro pe metru pătrat util.

O diferentă asemănătoare între preturile de tranzactionare ale apartamentelor noi si cele ale apartamentelor vechi se înregistrează tot în zona de Nord a Capitalei, în Floreasca, unde pretul unei locuinte noi este cu aproximativ 50% mai mare decât acela al unei locuinte vechi. Aici însă, blocurile sunt mai vechi, construite în anii ’50-’60.

În zonele semicentrale, una dintre cele mai mari diferente de pret se regăseste în zona Piata Iancului. Aici, apartamentele vechi se tranzactionează la un pret mediu de aproximativ 1060 euro pe metru pătrat util, în timp ce apartamentele noi se vând cu un pret mediu de 1350 euro pe metru pătrat util, pret cu 27,35% mai mare.

 

Diferentele de pret mediu de tranzactionare scad însă în anumite zone centrale, precum zona Călărasilor, unde pretul într-un bloc construit în anii ’90 este de 1275 euro, iar într-un bloc nou, pretul ajunge la 1450 euro, raportat la metru pătrat util, o diferentă de doar 13,72%.

În zonele de Sud, dar si in alte zone din extremitatea de Est sau de Vest a Bucurestiului, diferentele de pret sunt insesizabile între apartamente situate în constructiile ridicate în anii ’80 – ’90 si apartamentele aflate în blocurile noi, construite în prezent. Mai mult, în aceste zone există si situatii în care dezvoltatorii au aplicat politici agresive de vânzare, motivati de dorinta de a construi un număr cât mai mare de apartamente, iar în cateva cazuri, preturile raportate la suprafata utilă a locuintelor au fost chiar mai mici decât cele din imobilele construite în anii ’80.

Piata rezidentială nouă se diferentiază de cea veche si la nivelul marjelor de negociere. Din experienta tranzactiilor pe care HomeFinders.ro le-a asistat până acum, se remarcă faptul că în unele cazuri negocierea cu dezvoltatorii este mai facilă, în special datorită faptului că majoritatea includ anumite marje de negociere de la început.  În schimb, proprietarii apartamentelor vechi îsi personifică locuintele, se atasează emotional de acestea si, prin urmare, le este mai dificil să negocieze pretul.

Totodată, marginile de negociere au scăzut în zonele unde cererea este mai mare si nu există suficiente oferte care să o acopere.

„În zonele Centrale si de Nord, cererea este în crestere, sustinută si de îmbunătătirea conditiilor de creditare, însă oferta nouă disponibilă astăzi pe piată rămâne încă relativ constantă, motiv pentru care marginile de negociere sunt în scădere. În aceste zone, precum si în zonele semicentrale, unde HomeFinders.ro îsi desfăsoară activitatea, reusim să obtinem, în medie, un pret de tranzactionare cu 12% mai mic comparativ cu pretul de listare”, explică Matei Malos, Managing Partner HomeFinders.ro.

HomeFinders.ro este prima companie de consultantă imobiliară dedicată exclusiv cumpărătorilor. Fondată în 2011, firma reuneste o echipă de 15 consultanti specializati în cele mai importante zone rezidentiale ale Bucurestiului. HomeFinders.ro propune un model de consultantă imobiliară în premieră în România, de unică reprezentare, si îsi asistă clientii de-a lungul întregului proces de achizitie a unei locuinte în cele mai bune conditii posibile. Prin intermediul unei platforme online integrate, compania oferă acces la toate ofertele rezidentiale disponibile în Bucuresti, precum si la detalii despre acestea, previzionări online, analize si statistici. De la înfiintare, HomeFinders.ro a asistat achizitii de o valoare totală de peste 30 de milioane de euro.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Nel
Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: locmunca.office@gmail.com
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar