transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 16-07-2024 4.555 lei 4.97 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 18-02-2014

Aurul si argintul - cresteri de pret de peste 10% la inceput de 2014 - analiza Equity Invest

Aurul si argintul - cresteri de pret de peste 10% la inceput de 2014 - analiza Equity Invest
 Alte stiri la aceasta categorie

Aurul a început anul 2014 pe un trend ascendent, înregistrând  în perioada 1 ianuarie- 17 februarie o creştere de preţ de cca 10,2%. La începutul anului curent, cotaţia aurului era pe bursele internaţionale în jur de 1.205 USD/uncie, iar la finalul intervalului analizat a atins cca 1.328,5 USD/uncie. "Preţul aurului a crescut şi a ajuns la niveluri neatinse din octombrie 2013 pe fondul unor rezultate slabe ale economiei SUA, care au pus presiune pe dolarul american, crescând interesul investitorilor pentru active de refugiu precum metalele preţioase", a arătat Cosmin Enache, Director General Adjunct al casei de brokeraj (SSIF) Equity Invest. Oficialii SUA au anunţat că în ianuarie au avut loc scăderi atât în ceea ce priveşte producţia industrială (cea mai mare scădere din 2009 şi până în prezent), cât şi vânzările cu amănuntul (retail); mai mult, recent a avut loc şi creşterea peste aşteptări a numărului americanilor care au aplicat pentru ajutoare de şomaj.

Dacă în ianuarie, odată cu scăderea pieţelor de capital, investitorii s-au orientat firesc către aur, ceea ce a susţinut o dată în plus creşterea  sa de preţ, în ultima perioadă aurul s-a apreciat chiar şi în intervale în care o serie de burse au crescut, fapt mai puţin obişnuit. "Considerând elementele de analiză fundamentală (cum am făcut anterior), nu trebuie să uităm de analiza tehnică şi de forţe aferente care pot susține la rândul lor preţul unui instrument într-o direcţie sau alta: în cazul de față, evoluția acestora a încurajat creșterea prețului aurului. Bineînțeles însă că nu trebuie să punem mișcarea aurului în totalitate pe seama analizei tehnice, contextul fundamental curent fiind cauza principală a creșterii înregistrate", a arătat Cosmin Enache.

Argintul a fost metalul preţios cu cea mai mare creştere procentuală de preţ până în prezent în 2014

Argintul a fost metalul preţios cu cea mai mare creştere procentuală de preţ în intervalul 1 ianuarie- 17 februarie 2014, cotaţiile sale crescând pe bursele internaţionale cu cca 11,3% per ansamblul perioadei precizate, respectiv de la cca 19,4 USD/uncie la aproximatix 21,6 USD/uncie.

"Creșterea impresionantă de pe piața argintului are la bază aceiași factori fundamentali precizaţi anterior care au susţinut metalele preţioase în ansamblul lor, însă tradițional acest instrumentul prezintă o volatilitate mult mai ridicată comparativ cu piața aurului", a precizat Cosmin Enache.

Paladiul şi platina- creşteri de preț moderate

În intervalul 1 ianuarie- 17 februarie 2014, preţul paladiului a crescut cu cca 3,4%, cotaţiile sale încheind perioada respectivă în jurul valorii de 738,5 USD/uncie. Preţul platinei a crescut, de asemenea, în intervalul analizat, cu cca 4,1%, respectiv până la cca 1.425 USD/uncie. "Dacă ar fi avut un comportament exclusiv de metale preţioase, creşterile de preţ ale platinei şi paladiului poate că ar fi fost mai mari; ambele metale au însă şi o largă utilizare industrială, aşa încât prezintă şi comportament de marfă pur-și-simplu; astfel, o serie de date dezamăgitoare privind economia Chinei, precum şi vânzările sub aşteptări de automobile în SUA au temperat creşterile de preţ pentru paladiu şi platină, aceste metale preţioase având o largă utilizare în industria catalizatorilor auto", a arătat Cosmin Enache.

Ce urmează?

Până în prezent în 2014 a avut loc o diversificare și rebalansare a portofoliilor de investiții, expunerile din piețele emergente fiind diminuate considerabil, deținerile de acțiuni marcând scăderi ușoare, iar metalele prețioase "făcându-și din nou apariția" în portofoliile investitorilor. "Pentru moment sunt șanse destul de mari ca Rezerva Federală a SUA să mențină nivelul lunar de 65 miliarde USD de injecții de lichidități. De asemenea, se poate vorbi și despre o creștere a cererii pe piața metalelor prețioase (în special aur și argint) venită din zona economiilor emergente în care inflaţia atinge cote ridicate (Brazilia, Argentina etc), investitorii locali fiind astfel nevoiți să se protejeze prin achiziţii pe piața metalelor prețioase. În acelaşi timp însă, este posibil ca recenta mişcare de apreciere a metalelor preţioase să cunoască în viitorul apropiat anumite corecţii, pe fondul menținerii temporare a apetitului pentru risc, investitorii încercând retestarea maximelor de pe piața de capital; bineînțeles că datele macroeconomice din SUA, China și zona euro vor dicta nivelul (de acceptare a riscurilor) asimilat de investitori", a arătat Cosmin Enache.

SSIF Equity Invest SA a fost înfiinţată în anul 1998, fiind autorizată ca societate de servicii de investiţii financiare prin Decizia nr. 3077/09.09.2003, emisă de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare. Prin Decizia CNVM nr. 23191/11.12.2008, SSIF Equity Invest SA a fost autorizată să desfăşoare servicii de investiţii financiare specifice- preluarea şi transmiterea ordinelor privind unul sau mai multe instrumente financiare, executarea ordinelor în numele clienţilor şi, respectiv, administrarea portofoliilor- precum şi o serie de servicii conexe (schimb valutar în legătură cu activităţile de servicii de investiţii prestate etc). Instrumentele financiare negociabile cu care operează SSIF Equity Invest sunt valorile mobiliare (acţiuni, titluri de stat, obligaţiuni emise de organisme publice sau private, alte titluri de împrumut cu scadenţa mai mare de un an, drepturi de preferinţa la subscrierea de acţiuni în cadrul unei majorări de capital, orice alte instrumente financiare care au fost calificate de C.N.V.M ca valori mobiliare), instrumentele financiare derivate (contractele futures, contracte options, alte active calificate drept instrumente financiare derivate) şi titlurile de participare la organismele de plasament colectiv în valori mobiliare.

Fondurile deţinute de client la SSIF Equity Invest SA sunt depozitate în numele S.S.I.F. în contul de clienţi deschis special în acest scop. În calitate de intermediar, SSIF Equity Invest este membru fondator al Fondului de Compensare a Investitorilor. Începând cu anul 2013, SSIF Equity Invest a devenit formator de piaţă pe piaţa extrabursieră de CFD-uri, fiind prima companie românească ce şi-a asumat acest rol; suma minimă pentru deschiderea unui cont de tranzacţionare cu CFD-uri este de 500 Euro.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Rhys
We\'ve areivrd at the end of the line and I have what I need!
crorkz
HzWH0S Great, thanks for sharing this article post. Much obliged.
crorkz
7ZNZ4v Thank you ever so for you blog.Much thanks again. Awesome.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar