transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 22-07-2024 4.567 lei 4.9709 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 29-11-2013

Bursa de Fericire - platforma on-line de strangere de fonduri pentru dotarea sectiilor de oncologie din spitalele din Romania

Bursa de Fericire - platforma on-line de strangere de fonduri pentru dotarea sectiilor de oncologie din spitalele din Romania
 Alte stiri la aceasta categorie

Joi, 28 noiembrie, la Banca Naţională, a avut loc deschiderea oficială a „Bursei de Fericire”, o platformă on-line de strângere de fonduri pentru dotarea secţiilor de oncologie din spitalele româneşti. Evenimentul este o iniţiativă a Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, cu sprijinul Ogilvy&Mather.
Viceguvernatorul Băncii Naționale a României, Bogdan Olteanu, Lucian Mîndruță, Paula Herlo, Tudor Chirilă și avocatul Gabriel Biriș au fost printre invitații speciali ai evenimentului care a dat startul „Bursei de fericire”.

„În copilărie, fericirea o trăiesti atunci când primești, dar pe masură ce creștem fericirea este trăită atunci când împărtășești”, a declarat Lucian Mîndruță, amfitrionul evenimentului.

Un moment emoționant a fost cel în care Paula Herlo a povestit despre un baiețel bolnav de leucemie care dorea să salveze lumea. „Din păcate, copilul a murit, dar prin acest proiect ne dorim să reușim să impiedicăm cât mai multe finaluri de acest gen și de la anul să vorbim de șanse la viață pentru unele persoane care, cu dotările actuale din spitale, nu au parte de așa ceva”, a mărturisit Paula Herlo, preşedinte onorific al Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

Tudor Chirilă a punctat că fiecare dintre noi a contribuit la salvarea vieții unui caz punctual, însă la fel de important este să ajuti la dezvoltarea unei infrastructuri în spitalele de oncologie, care să ofere tratament la standarde europene tuturor copiilor, întrucât sumele plătite pentru un singur pacient, tratat în străinătate, ar putea ajuta sute în România.

Avocatul Gabriel Biriș le-a explicat celor prezenți la eveniment despre facilitatea fiscală, valabilă încă din 2004, de a redirecţiona până la 20% din impozitul pe profit pe care îl datorează statului, către o cauza socială. „De anul acesta legea a fost îmbunătățită și le permite firmelor să își planifice donațiile.

Începând din 2014, companiile pot dona sume care depășesc 20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,3 % din cifra de afaceri, către cauze sociale și cheltuielile vor fi deduse anul următar”, a explicat Gabriel Biriș.
Ideea acestui proiect a pornit de la studiile care arată că oamenii sunt mai fericiţi atunci când reuşesc să îi facă pe alţii fericiti.
Rapoarte internaţionale plasează România pe un loc codaş la capitolul fericire, dar fruntaş în ceea ce priveşte incidenţa cazurilor de cancer. „Bursa de Fericire” este o modalitate prin care aceste statistici ar putea fi inversate.

În cadrul „Bursei de Fericire” oricine poate investi în dotarea secţiilor de oncologie din România, ceea ce va permite tuturor să se implice direct în schimbarea modului în care sunt trataţi pacienţii care suferă de această boală, din punct de vedere medical. Ceea ce diferenţiază acestă platformă de toate celelalte este transparenţa totală, faptul că donatorii vor vedea concret traseul banilor. Încă de la început, pe bursadefericire.ro vezi cât donezi, stadiile proiectului, şi finalitatea sa, care constă în vieţi salvate. Absolut totul se face transparent, fiecare donator putând să vadă concret unde au ajuns banii donaţi.

Calitatea de acţionar este accesibilă atât persoanelor fizice, cât şi juridice care doresc să investească în proiectele dedicate centrelor oncologice din ţară, prin achizitia de acţiuni cu preţ fix, disponibile în permanenţă online pe portalul bursadefericire.ro. 

În cazul companiilor, acestea pot să redirecţioneze până la 20% din impozitul pe profit pe care îl datorează statului, către „Bursa de Fericire”.

Echivalentul în bani al acestor acţiuni este mai departe investit în echipament medical şi în acest fel creşte şansa de viaţă a bolnavilor.

“Centrele de oncologie din România au nevoie urgentă de modernizare, astfel încât copiii şi adulţii diagnosticaţi să beneficieze de condiţii de tratament la standarde europene. Avem cu toţii nevoie de această şansă, atât copiii care se luptă să supravieţuiască, cât şi românii care îşi caută fericirea.”, a declarat Paula Herlo, preşedinte onorific al Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

Încă din 2009, membrii fondatori ai Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, Carmen Uscatu, Oana Gheorghiu şi Bianca Voinescu, precum şi preşedintele onorific, Paula Herlo, au încercat să contribuie la modernizarea sistemului medical din România. Proiectele derulate până în prezent s-au materializat în strângerea a peste 3 milioane de euro. Proiectele finanţate din această sumă au condus la crearea Centrului de excelenţă în tratarea cancerului la copii, la Spitalul Louis Turcanu Timişoara, a triplării capacităţii de transplant de celule stem a României prin construirea a 18 camere sterile la Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Louis Turcanu şi Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, mărirea capacităţii secţiei de neonatologie a Maternităţii Polizu, prin achiziţia de aparatură performantă şi incubatoare, contribuind la refacerea „Centrului Medical de Evaluare şi Recuperare Cristian Şerban, Buzias”, după incendiul din mai 2012.

Prin proiectul actual, Bursa de Fericire, „Asociaţia Dăruieşte Viaţă” îşi doreşte să  schimbe percepţia despre filantropie si sa aduca in atenţia companiilor importanţa gestului de a redirecţiona 20% din impozitul pe profit către dotarea centrelor de oncologie.

Campania de comunicare a fost realizata de Ogilvy&Mather.

“Faptul că putem vorbi astăzi nu doar de un proiect punctual de strângere de fonduri, ci de o platformă care îţi asigură oricând accesul la fericire, a rezultat firesc din nevoia de a face ceva pentru fericirea noastră zilnică, susţinută de un enorm capital de energie pozitivă investit de întreaga echipă Ogilvy şi Dăruieşte Viaţa în realizarea ei. Ideea Bursei de Fericire este de a avea un loc în care, permanent, să ne putem încărca bateriile, să ne hrănim sufletul şi astfel să trăim fericiţi până la adânci bătrâneţi, singura lege aici este cea a generozităţii: să împărţim fericirea noastră cu cei din jur!”, a adăugat Loredana Caradimu, Strategic Planner Ogilvy&Mather.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar