transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 24-05-2024 4.5889 lei 4.9757 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 23-01-2014

Coface: In 2014, observam o tendinta pozitiva a riscului in economiile avansate, dar si tensiuni persistente in tarile mari emergente

Coface: In 2014, observam o tendinta pozitiva a riscului in economiile avansate, dar si tensiuni persistente in tarile mari emergente
 Alte stiri la aceasta categorie

Dupa o reajustare post-criza intre tarile avansate si cele emergente, in 2014, riscurile de tara la nivel mondial sunt setate sa se schimbe, in conformitate cu un model mai clasic. In tarile avansate, riscurile sunt de stabilizare, incurajate de o crestere destul de dinamica in SUA (estimata la 2,4% in 2014), inceputul unei redresari in zona Euro (+0,9%) si a cresterii confirmate din Japonia (+1,4%). In ceea ce priveste tarile in curs de dezvoltare, rata de crestere va spori doar usor (+4,7%) si vor ramane sub media perioadei 2000 - 2011.

Tarile dezvoltate: imbunatatire sau stabilizare

Redresarea economiilor avansate este marcata de divergente intre tari. Situatia mediului de afaceri din SUA (cu o evaluare A2 sub supraveghere pozitiva din Octombrie 2013) s-a imbunatatit considerabil. "Corporate America" este link-ul puternic in economie si are un numar de puncte forte: nivelul ridicat de auto-finantare, profitabilitatea inregistrata, datoria redusa si investitiile puternice. Bugetul clar si politicile monetare, precum si cresterea in cererea de consum casnic, stimuleaza aceasta tendinta pozitiva.

In Europa, Coface remarca o imbunatatire a riscului in Germania si in Austria (+1,7% prognoza de crestere pentru cele doua tari in 2014), pentru care evaluarea A2 este acum insotita de o supraveghere pozitiva. Activitatea economica germana este foarte vulnerabila la capriciile comertului mondial, dar se poate baza acum pe consumul domestic.

Insolventele companiilor sunt mai putin numeroase si costisitoare (pentru ultimul an, -9,1%, in numar si -6,3% in costuri financiare1). De aceasta revenire in activitate beneficiaza Austria, unde somajul este scazut si numarul de insolvente este in scadere.

Printre tarile europene care au reusit din punctul de vedere al reformarii si reducerii costurilor, Irlanda iese in evidenta: o crestere de +1,7% este de asteptat in 2014, cu o sporire a exporturilor (care beneficiaza de cresterea americana si britanica), a comertului cu amanuntul si cresterea din mediului de afaceri si a increderii gospodariilor. Luand in considerare provocarea majora a anului trecut, piata fortei de munca a inceput sa se imbunatateasca, iar preturile proprietatilor arata primele semne de stabilizare. Aceste succese au determinat Coface sa promoveze Irlanda la evaluarea riscului de tara A3, acelasi nivel ca si Franta si Marea Britanie.

Diagnosticul este mult mai amestecat pentru restul zonei Euro. Cel putin, putem spune ca riscurile au incetat sa creasca. In Franta, pentru ca ei nu au reusit sa reduca semnificativ costurile, companiile raman extrem de vulnerabile la fluctuatiile cererii interne, aceasta din urma fiind inca foarte anemica in comparatie cu media istorica (prognoza de crestere +0,6% in 2014). Consecinta acestei vulnerabilitati este ca nivelul insolventelor va ramane ridicat, la aproximativ 62.000 in 2014. In Europa de Sud, slabiciunea cererii interne, dominatia activitatii de antreprenoriat de catre companiile foarte mici si fragile, cuplate cu o lipsa de inovatie, impiedica imbunatatirea riscului de credit. In plus, exista un nivel ridicat al creantelor companiilor, ca de exemplu in Spania.

Tarile in curs de dezvoltare: tensiuni ale companiilor in principalele tari in curs de dezvoltare, dar o rezistenta a performantei in mai multe economii din Africa Sub-Sahariana

Incetinirea ritmului de crestere a prins radacini in tarile in curs de dezvoltare: in 2014, tarile BRICS vor cadea la 2,4 puncte de crestere, in comparatie cu cresterea medie din 2000 - 2011. Potrivit Coface, acest lucru nu este cauzat de o simpla scadere economica de natura ciclica, ci legat de constrangerile lantului de aprovizionare (cererea de uz casnic este prea mare pentru productia locala, care nu mai poate tine pasul). Investitiile se confrunta cu obstacole de natura structurala: infrastructura inadecvata, climatul de afaceri problematic si deficitul fortei calificate de munca. In plus, slabirea aprovizionarii locale cu combustibili din importuri va determina ca  deficitele actuale sa ramane ridicate in 2014. Prin urmare, ratele de schimb vor fi vulnerabile, cu atat mai mult cu cat Brazilia, India, Turcia si Africa de Sud sunt programate pentru alegeri majore in 2014.

Patru tari din Africa Sub-Sahariana nu sunt supuse acestei noi cresteri a riscului. In ciuda unei situatii volatile a securitatii, Coface plaseaza sub supraveghere pozitiva evaluarea riscului de tara din categoria D a Rwandei si Nigeriei, precum si pe cea din categoria C a Kenyei. Evaluarea pentru Coasta de Fildes este promovata in categoria C. Cresterea ar trebui sa ramana puternica in 2014, mentinuta prin diversificarea pe industrie, de care beneficiaza consumatorul.

"Reducerea riscului in tarile avansate este confirmata si ilustrata de tendintele pozitive din doua economii majore: SUA si Germania. Ambele tari beneficiaza de soliditatea financiara a intreprinderilor lor si o recuperare care se bazeaza acum pe temelii solide. In ceea ce priveste alti mari jucatori europeni, sfarsitul recesiunii inseamna o stabilizare a riscurilor pentru moment. Dar ne asteptam la o crestere lenta. De fapt, ar fi nevoie de o crestere de cel putin +0,8% in Italia, +1,6% in Franta si +2,5 % in Marea Britanie pentru ca insolventele sa scada in mod semnificativ. Cu toate acestea, in toate cele trei economii, cresterea asteptata in 2014 nu va atinge aceste niveluri. In tarile in curs de dezvoltare, deficitele de cont curent si cresterea slabita pe orizonturi de termen lung impovareaza companiile. Dar, din fericire, lumea emergenta este diferita: o noua generatie de tari este caracterizata de rezistenta la socurile externe, incluzand in prim-plan, multe economii din Africa Sub-Sahariana.", spune Yves Zlotowski, Economist-Sef la Coface.

Economia Romaniei va ramane pe o tendinta crescatoare in 2014, dar cresterea PIB se va tempera la 2,1%, intr-un scenariu de baza

Anul 2013 confirma tendinta de accelerare a cresterii economice din Romania, estimata de Coface la 2,5% (in scenariul de baza, dar 1,5% fara aportul agriculturii), comparativ cu anul anterior, respectiv 0,6% (care ar fi fost 2,5%, fara aportul agriculturii). Se observa astfel contributia semnificativa a agriculturii la formarea PIB, fara de care cresterea ar fi decelerat. Pe langa agricultura, avansul PIB a fost sustinut de cresterea exporturilor (12% an-la-an, in special datorita exporturilor in crestere pe masini si echipamente de transport, materii prime si industria alimentara), cresterea productiei industriale (6,42%, cea mai rapida crestere din UE).  Economia va ramane pe o tendinta crescatoare in 2014, dar cresterea PIB se va atenua la 2,1% (scenariu de baza) pe fondul avansului mai temperat al exporturilor si revenirii greoaie a consumului, in conditiile in care nivelul de incredere al consumatorilor este foarte scazut, iar orientarea spre economisire va continua.
Sectorul bancar ramane afectat de o rata a creditelor neperformante in crestere, care a ajuns la 21,6% (Septembrie 2013), cea mai ridicata din regiune, cu exceptia Greciei.

Scaderea gradului de creditare, precum si deteriorarea disciplinei de plata din economie se observa mai pregnant in randul companiilor, si in special al celor medii si mari, care au inregistrat pe parcursul anului 2013 o dublare a restantelor la creditele bancare si un numar record de insolvente (insolventele deschise in anul 2013, in randul firmelor cu o cifra de afaceri de peste 1 MIL EUR a crescut cu 50%).

Mai mult decat atat, numarul de total de insolvente nou deschise in anul 2013 este in usoara crestere anuala (+2,1% date intermediare si +5% date finale), ajungand la 26.372 de proceduri deschise. Fara schimbari legislative concrete privind procedura insolventei, numarul insolventelor deschise in anul 2014 poate inregistra cresteri de pana la 10%. Prin insolvente, mediul privat se regenereaza, dar tendinta este de contractie in conditiile in care totalul firmelor care si-au intrerupt activitatea in anul 2013 anuleaza toata valoarea adaugata adusa in economie de firmele infiintate in anii 2011 si 2012; raportul de firme care si-au intrerupt activitatea la firme nou infiintate fiind de 2:1.

„Anul 2013 confirma tendinta de accelerare a cresterii economice din Romania, estimata de Coface la 2,5%. Astfel, as vrea sa subliniez contributia importanta a agriculturii in cresterea economica, un aport dificil de estimat in evolutia economica din 2014. Pentru anul curent, apreciem o majorare de 2,1% a PIB-ului, ca urmare a temperarii exporturilor si o crestere graduala, dar greoaie a consumului. Consideram ca provocarile Romaniei in 2014 vor fi legate de sectorul bancar, afectat de o rata a creditelor neperformante in crestere (21,6%), precum si de un numar record de insolvente deschise in 2013, in randul firmelor medii si mari, fapt ce va afecta si in acest an mediul privat si va impiedica dezvoltarea economica a Romaniei la adevaratul ei potential.”, declara Constantin Coman, Country Manager, Coface Romania.

Grupul Coface, un lider mondial in asigurarile de credit, ofera companiilor din intreaga lume solutii de protejare impotriva riscului financiar de neplata a clientilor proprii, atat pe piata interna, cat si pentru export.
In 2011, Grupul a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de 1,6 MLD EUR. Cei 4.400 de angajati in 66 de tari ofera un serviciu local la nivel mondial. In fiecare trimestru, Coface publica evaluarile sale de risc de tara pentru 158 de tari, pe baza cunostintelor sale unice asupra comportamentului de plata al companiilor si pe baza expertizei celor 350 de underwriter-i ai sai.
In Franta, Coface gestioneaza garantiile publice de export in numele statului francez. Coface este o subsidiara a Natixis, specilizata in managementul investitiilor si serviciilor financiare, parte a Grupului BPCE.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar