transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 15-06-2024 4.6576 lei 4.9771 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 04-02-2020

Consultanța de mediu, un nou serviciu la fel de important pentru antreprenori precum contabilitatea

Consultanța de mediu, un nou serviciu la fel de important pentru antreprenori precum contabilitatea
 Alte stiri la aceasta categorie

În momentul în care decizi să devii antreprenor știi că trebuie să te înarmezi cu răbdare, precauție și multe informații pentru buna funcționare a activităților tale. Legislația este vastă pe toate palierele, iar tu ai nevoie pentru fiecare dintre acestea de un specialist. Astfel te asiguri că respecți normele și nu riști amenzi care ți-ar putea distruge firma.

Cum poluare reprezintă un factor alarmant ce amenință sănătatea populației, tot mai multe legi vizează acest sector al protecției mediului înconjurător. Uniunea Europeană alături de statele lumii crează legislație ce se dorește a fi armonizată la nivel global. Rapiditatea cu care apar noi legi este dificil de urmărit și gestionat chiar și într-o companie mică, de aceea este nevoie de servicii de consultanță de mediu, asemenea celor de contabilitate.

Se pune problema consultanței de mediu internă sau externalizată. Care este rentabilă și ce avantaje prezintă fiecare dintre acestea?

Conform legislației din România, orice companie înregistrată în țară trebuie să se alinieze măsurilor legislative privind protecția mediului. Astfel este necesară numirea unui responsabil de mediu, care să gestioneze deșeurile și activitățile de protecția mediului în cadrul firmei.Ce riscuri există în cazul neaplicării unor astfel de norme? Amenzile pentru companiile ce nu țin cont de măsurile de protecție a mediului variază între 10.000 și 100.000 lei.

Pentru că problemele legate de prevenirea sau micșorarea gradului de poluare sunt extrem de complexe, este necesar să te gândești dacă poți susține din interiorul companiei tale această arie. O firmă de consultanță de mediu are angajați cu experiență, care sunt la curent cu noutățile legislative și eficientizează activitatea ta în raport cu normele privind protecția mediului.
 
Care sunt avantajele serviciilor de consultanță de mediu?

Legislația de mediu este dificil de înțeles de către persoanele fără experiență în domeniu și presupune analizarea numeroaselor paliere pe care le conține pentru a te asigura de respectarea sa. Cu ajutorul unei firme specializate în consultanță de mediu poți implementa propriile inițiative de mediu și mai cu seamă să respecți normele în vigoare.

Ești în conformitate cu legislația de protecție a mediului

Orice greșeală poate costa timp și bani din bugetul companiei tale, amenzile fiind destul de usturătoare pentru buzunarele unui antreprenor. Un consultant dintr-o companie specializată poate evalua activitățile firmei raportându-le la legislația de mediu. Un plan bine pus la punct te va asigura de conformitatea acțiunilor tale în raport cu normele de mediu. Totodată, consultantul va monitoriza legislația și astfel va putea acționa atunci când schimbările au loc.

Îți atingi obiectivele de mediu

Pentru că suntem tot mai conștienți de impactul pe care îl avem în mod individual asupra stării mediului înconjurător, tot mai multe companii își doresc să aducă îmbunătățiri și să scadă nivelul de poluare în zona în care activează. Și clienții încep să prefere firmele ce fac din protecția mediului și serviciile durabile o prioritate.

Astfel, antreprenorii și unele companii aleg să folosească energie curată, materiale reciclate și alte tehnici mai puțin poluante. Un consultant de mediu stabilește un plan către obiectivele tale, le urmărește evoluția și ține o evidență a gestiunii deșeurilor printr-o raportare anuală.

Contribui la sănătate și siguranță

Starea noastră de sănătate și siguranța vieții este strâns legată de mediu și existența poluării. Este nevoie să se țină cont de sustenabilitate și de armonizarea oricărei activități economice cu protecția mediului. O colaborare cu o firmă de consultanță de mediu asigură o bună gestionare și o minimizare a pericolelor de mediu, chiar și în cazul locurilor de muncă ce sunt expuse la substanțe periculoase.

Dincolo de satisfacția și îmbunătățirea condițiilor de la locul de muncă ale angajaților, este nevoie să ții cont de modul în care activitățile tale afectează mediul înconjurător și să eficientizezi procesele în conformitate cu legea.

Cu ce se ocupă o firmă specializată în consultanță de mediu?

Firma responsabilă de mediu trebuie să se ocupe de:

contractele cu firmele care colectează deșeuri

rapoartele periodice către Administrația Fondului de Mediu (AFM) sau Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM)

întocmirea planurilor de prevenire și reducere a cantității de deșeuri în conformitate cu legislația în vigoare.

obținerea avizelor de mediu și aprobări necesare unor anumite domenii de activitate

realizarea auditului de mediu

Sprijin din partea Uniunii Europene

Este important de știut faptul că implementarea legislației de mediu poate fi costisitoare pentru un antreprenor, de aceea este esențial să cunoști detalii despre fondurile puse la dispoziția ta de Uniunea Europeană și care pot fi folosite pentru diferite lucrări care să îmbunătățească condițiile de mediu precum și să sprijine investițiile în tehnologia de protecție a mediului și cea durabilă.

Așadar, consultanța de mediu este un serviciu esențial pentru buna funcționare a companiei tale pentru că te ajută să fii în conformitate cu normele de mediu în vigoare, scutindu-te de amenzile extrem de costisitoare în cazul nerespectării lor. De asemenea, un consultant de mediu poate realiza proiecte și implementa planuri personalizate pentru activitatea ta, având grijă să le monitorizeze și ajusteze pentru un rezultat final favorabil.

Schimbarea în favoarea unui mediu înconjurător verde poate începe cu fiecare individ și cu fiecare companie care alege să respecte legislația de mediu.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar