transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 13-06-2024 4.629 lei 4.9766 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 18-07-2016

Cresterea preturilor pentru locuintele din Romania, printre cele mai mari din Europa, in ultimul an

Cresterea preturilor pentru locuintele din Romania, printre cele mai mari din Europa, in ultimul an
 Alte stiri la aceasta categorie

România se află pe locul 5 în Europa când vine vorba de cele mai mari cresteri ale preturilor pe metrul pătrat pe segmentul rezidential în primul semetru din acest an, potrivit unui studiu realizat de RE/MAX în 15 state europene. Cu toate acestea însă, raportat la costul pe metrul pătrat, România se află pe ultimele locuri în clasament.

„Studiul realizat de RE/MAX Europe arată că preturile pentru proprietătile rezidentiale din România au crescut, în primele sase luni ale acestui an, cu cca. 5,9% comparativ cu finele lui 2015, ajungând la cca. 900 de euro/mp”, a declarat Răzvan Cuc, Presedinte RE/MAX România.

Astfel, tara noastră se află pe locul cinci în Europa, după Portugalia, unde preturile au crescut cu 14,3%, Germania – cu un avans de 11,24%, Turcia – 10,68% si Spania – cu 6,64%. La polul opus se situează tări precum Slovacia sau Grecia, unde preturile au scăzut chiar si cu până la 3%, sau Elvetia, unde majorarea a fost infimă, de sub 1%.

Cu toate că România este fruntasă în ceea ce priveste cresterile preturilor în prima jumătate a anului, dacă este luat în calcul costul pe metrul pătrat, acesta se situează la cca. 900 de euro. Pe primele locuri în acest sens se află Elvetia, Franta si Germania, unde preturile pe metrul pătrat sunt cuprinse între 5.785 euro/mp si 2.860 euro/mp.

La polul opus se află tări precum Turcia, unde pretul pe metrul pătrat a fost în primul semestru de doar 534 de euro, Cehia (832 euro), Slovacia (879 euro) si România (900 euro).

În ceea ce priveste închirierile pe segmentul rezidential, pretul pe metrul pătrat a rămas aproape neschimbat în majoritatea statelor. Astfel, în România acesta se situează la cca. 5 euro/mp, la acelasi nivel ca si la finele lui 2015. Cele mai mari valori sunt înregistrate în Elvetia (17 euro/mp), Olanda (13 euro/mp), Franta (12,6 euro/mp) si Finlanda (12,5 euro/mp). La polul opus se află Turcia – 2,27 euro/mp, Grecia – 4,2 euro/mp, Italia -  cca. 5 euro/mp si România, cu 5 euro/mp.

1.908 euro/mp, pretul mediu plătit de un european pentru o locuintă

Studiul RE/MAX a mai evidentiat că piata imobiliară din Europa este extrem de diversificată, existând diferente majore de la tară la tară. Cu toate acestea, sigurul numitor comun la nivelul Europei este reprezentat de nivelul minim istoric al ratelor de dobândă la creditele imobiliare, fapt ce a determinat o crestere a cererii la nivel rezidential si, de asemenea, a preturilor.

Astfel, în prima jumătate a acestui an, un european a plătit în medie 1.908 euro/mp pentru achizitia unei locuinte, 91% dintre locuitorii tărilor luate în calcul visând la o proprietate. În ceea ce priveste chiriile, pretul mediu la nivelul Europei s-a situat în perioada analizată la 8,08 euro/mp, pe segmentul rezidential.

Peisajul imobiliar european, în următoarele sase luni

Piata imobiliară locală si europeană va fi influentată de schimbări legislative sau alte tipuri de miscări geopolitice (ex. Brexit). Astfel, la nivel local, în ceea ce priveste previziunile pentru următoarele sase luni, RE/MAX Europe estimează că preturile pe metrul pătrat, atât la vânzare cât si la închiriere, vor rămâne stabile, în timp ce legea Dării în plată ar putea avea chiar un efect usor negativ în numărul de tranzactii. Cu toate acestea, investitiile pe segmentul imobiliar din România vor fi în continuare la un nivel ridicat, printre cele mai mari din CEE, conform statisticii.

“Economia si piata imobiliară sunt puternic influentate de situatia politică din anumite regiuni. Alte influente majore sunt determinate de schimbări legislative locale sau europene, cât si de evolutiile dobânzilor pentru creditele imobiliare”, a declarat Michael Polzler, Managing Director RE/MAX Europe.

Cu toate acestea, reprezentantul companiei consideră că următoarele sase luni vor aduce o crestere a preturilor pe segmentul rezindential, atât în ceea ce priveste vânzarea, cât si închirierea.

Studiul RE/MAX Europe Housing Report a fost realizat în 15 tări - Austria, Cehia, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Turcia – în perioada ianuarie – iunie 2016.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar