transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 24-06-2024 4.6535 lei 4.9771 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 11-04-2015

Cursul leu - euro, stabil tot anul 2015, in viziunea majoritatii analistilor

Cursul leu - euro, stabil tot anul 2015, in viziunea majoritatii analistilor
 Alte stiri la aceasta categorie

In ultimii ani, cursul leu - euro a avut putine momente de variatii mai mari, in ciuda unor turbulente destul de importante consemnate pe pietele internationale. Mai mult decat atat, desi au existat alegeri si implicit perioade de campanii electorale, cursul leu - euro s-a mentinut intr-o zona de siguranta. Astfel, cursul nu a adus un impact negativ asupra preturilor si nici asupra ratelor platite de romanii cu credite in euro.

Pentru anul 2015, cei mai multi analisti vad un curs valutar EUR - RON foarte stabil, pe de o parte mentinut de interventiile BNR, pe de alta parte considerat echitabil de piata. Romania are perspective economice bune, iar datele statisticile indica valori pozitive pe linie. In primul trimestru din 2015, asteptarile analistilor au fost confirmate: cursul leu - euro s-a mentinut stabil, intre 4,40 si 4,50. Acum, la inceput de aprilie, cursul a ajuns in jurul valorii de 4,40 si exista analisti care considera ca moneda noastra s-ar putea aprecia, deci cursul sa ajunga sub 4,40. Pe data de 10 aprilie 2015, cursul oficial fixat de BNR este de 4,4105 lei pentru un euro.In anul 2014, cursul mediu pentru euro a fost de 4,4446 lei, conform statisticilor Bancii Nationale a Romaniei. In 2015, cursul mediu din ianuarie a fost 4,4877, cel din februarie - 4,4320, in timp ce in luna martie - 4,4330. Stabilitatea este una foarte buna chiar si in conditiile in care Romania este afectata in mod negativ de problemele politice regionale - conflictul dintre Rusia si Ucraina, aflat chiar la granitele Romaniei.

De asemenea, problemele Greciei in raport cu Uniunea Europeana sunt in continuare o povara si pentru tara noastra, caci monedele nationale ale tarilor din Uniunea Europeana au tendinta sa se deprecieze de fiecare data cand stabilitatea UE si a monedei euro este pusa sub amenintare.

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, a declarat in repetate randuri ca, cel mai probabil, cursul leu - euro va ramane intr-o zona de echilibru, modificarile fiind de cel mult cateva procente, in sus si in jos. Reprezentantii celor mai multe banci comerciale din Romania vad pentru finalul anului 2015 un curs undeva in intervalul 4,40 - 4,50.

Din pacate, stabilitatea cursului leu - euro nu se regaseste si in ceea ce priveste evolutia altor valute in raport cu leul. Dolarul american si francul elvetian s-au apreciat puternic, asta din cauza aprecierii fata de euro (in Romania, cursul RON - USD si RON - CHF este stabilit indirect, in functie de cursul RON - EUR si de celelalte cursuri internationale). Analistii au aici pareri foarte variate, astfel incat este cel mai probabil ca evolutiile acestor valute sa consemneze mai departe variatii destul de insemnate, in sus sau/si in jos.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar