transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 17-04-2024 4.6818 lei 4.9763 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 02-05-2015

Cursul valutar euro - leu, sub semnul stabilitatii in primele 4 luni 2015

Cursul valutar euro - leu, sub semnul stabilitatii in primele 4 luni 2015
 Alte stiri la aceasta categorie

In primele 4 luni din anul 2015, cursul valutar euro - leu a evoluat destul de stabil, cu mici episoare normale de apreciere si depreciere. Diferenta dintre cel mai mare curs si cel mai scazut nivel a fost de 2-3%, in mare cursul miscandu-se in intervalul 4,50 - 4,40 lei pentru un euro. La inceput de an, cursul era in jurul valorii de 4,50, insa leul s-a apreciat. Ca si anul trecut, cursul pare sa ramana si in viitor in jurul acelorasi valori.

La final de aprilie, euro a scazut pana sub nivelul de 4,40 pe piata valutara, tranzactiile ajungand si la 4,37. Totusi, la BNR, cursul a ramas in jurul valorii de 4,40 lei. Cei mai multi analisti sunt de parere ca intervalul 4,40 - 4,45 va fi cel in care se va regasi euro, in raport cu leul, in cea mai mare parte a anului 2015. In functie de evenimentele externe (in special cele legate de situatia din Ucraina, dar si de cea din Grecia), cursul ar mai putea avea unele miscari de moment.

Romania pare sa traverseze o perioada pozitiva din punctul de vedere al statisticilor economice.

Asadar, nu este exclus ca leul sa se intareasca si sa coboare chiar si sub nivelul de 4,40 lei. Este de asteptat ca Banca Nationala a Romaniei sa intervina si sa protejeze euro pentru a nu scadea sub pragul de 4,35 lei. BNR prefera o evolutie cat mai "plictisitoare" a cursului leu - euro, pentru a nu exista dezechilibre in economie.

Un euro puternic ii avantajeaza pe exportatorii locali, in timp ce un euro mai slab ii avantajeaza pe importatori. Rand pe rand, fiecare poate profita de miscarile cursului de schimb, probabil ca aceasta este chiar o strategie a Bancii Nationale a Romaniei, care intervine de multe ori pe piata, chiar si indirect, subtil, miscand lucrurile in favoarea intereselor sale de moment.

Pentru populatie, stabilitatea cursului valutar este ideala, pentru ca face preturile din piata de consum sa ramana constante. Cei ce au rate in valuta prefera de asemenea un nivel cat mai stabil, pentru a plati constant luna de luna, raportat in moneda nationala. Totusi, daca ai rate de plata in euro, dolari sau franci elvetieni si trebuie sa cumperi constant aceste valute, este bine sa profiti de momentele in care leul se intareste, pentru a acumula sumele necesare pentru plata mai multor rate. Poti urmari online cursul valutar pe site-ul BNR, pe site-urile specializate, dar si pe site-urile bancilor comerciale, care afiseaza permanent inclusiv cursurile de schimb de vanzare - cumparare.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar