transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 13-06-2024 4.629 lei 4.9766 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 01-02-2014

Declaratii Visa cu privire la intentia Guvernului de a limita comisioanele interbancare la tranzactiile cu cardurile de debit si credit

Declaratii Visa cu privire la intentia Guvernului de a limita comisioanele interbancare la tranzactiile cu cardurile de debit si credit
 Alte stiri la aceasta categorie

Visa Europe a luat la cunostintă recentul proiect de Ordonantă de Guvern care propune limitarea plătilor în numerar si modificarea OUG nr. 193/2002 în sensul limitării comisioanelor interbancare la tranzactiile cu cardurile de debit si de credit, precum si dezbaterile generate de această propunere si doreste să sublinieze câteva aspecte importante care ar trebui luate în considerare privind acest subiect, se arata intr-un comunicat de presa al companiei, citat de SMARTfinancial.ro.
 
Comisioanele interbancare joacă un rol esential în echilibrarea sistemului de plată pentru toate părtile implicate – detinători de carduri, comercianti, bănci emitente si acceptatoare - si în stimularea folosirii plătilor electronice. Fiecare piată este unică si flexibilitatea în stabilirea nivelurilor comisioanelor interbancare în Europa ar trebui să permită încurajarea optiunii de plată potrivite pentru fiecare piată în parte, în special pe pietele unde nivelul de dezvoltare a plătilor electronice este într-un stadiu incipient.
 
România are în prezent cel mai scăzut nivel de penetrare a cardurilor din Europa (7% din totalul cheltuielilor de consum ale populatiei, fată de media europeană de 30%) si se situează pe unul dintre primele locuri în ceea ce priveste nivelul economiei subterane (28% din PIB). Cu toate acestea, se înregistrează o crestere puternică a utilizării plătilor electronice si este evident faptul că românii sunt foarte deschisi să accepte inovatia în domeniul plătilor, beneficiind astfel de confort si securitate sporite. 
 
Prin noile măsuri de limitare a plătilor în numerar, Guvernul României demonstrează că întelege importanta plătilor electronice pentru societatea românească. Asa cum am arătat în rapoartele noastre recente, există o legătură strânsă între nivelul economiei subterane si numărul plătilor electronice efectuate, mai spun oficialii Visa.
 
Pentru a crea un cadru favorabil utilizării extinse a plătilor electronice, este esential ca toti jucătorii din industria plătilor să poată opera si să concureze în conditii egale.

Acest lucru este vital pentru a asigura continuarea investitiilor si a inovatiei, care vor oferi diversitatea optiunilor, confortul si securitatea pe care consumatorii si comerciantii le asteaptă si le pretind în mod justificat.
 
Interventiile în vederea reglementării pietei pot avea însă consecinte neintentionate. De aceea, este important să ne asigurăm că au fost analizate cu atentie toate posibilele efecte ale unei reduceri drastice si bruste a comisioanelor interbancare printr-un cadru de reglementare adecvat, pentru  a evita un impact negativ asupra investitiilor în noile tehnologii de plată si pentru a nu descuraja  utilizarea cardurilor de către consumatori, au mai explicat reprezentantii companiei Visa Europe.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar