transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 22-05-2024 4.5756 lei 4.9746 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 15-04-2016

Deloitte: Romania domina piata transferurilor de portofolii de credite neperformante din regiune

Deloitte: Romania domina piata transferurilor de portofolii de credite neperformante din regiune
 Alte stiri la aceasta categorie

In contextul în care vânzările de portofolii de credite reprezintă o metodă tot mai frecventă de dezintermediere (“deleveraging”), acestea continuă să fie un element strategic pentru bănci.

Piata portofoliilor de credite neperformante din regiune a câstigat teren în 2015, iar România apare în topul regional al Europei Centrale si de Est, cu vânzări estimate (ce includ tranzactii în derulare la sfârsitul anului) la 2,5 miliarde EUR, potrivit studiului Deloitte Deleveraging Europe 2015-2016.

“Dacă comparăm volumul creditelor neperformante (“NPL”) tranzactionate în România în ultimii doi ani cu celelalte tări din regiune, putem spune cu certitudine că România se numără printre cele mai active tări din regiune”, a spus Radu Dumitrescu, Director consultantă financiară Deloitte România.

“Potrivit studiului Deloitte, un număr de tranzactii initiate la finalul anului trecut sunt în continuare în derulare si acestea vor reprezenta factorul-cheie ce va influenta tendintele pietei din acest an”, a adăugat Dumitrescu.

Efervescenta în activitatea de tranzactionare a creditelor neperformante se reflectă si în evolutia documentatiei contractuale folosită în acest tip de tranzactii.

“Chiar dacă la momentul actual nu putem vorbi despre un <<standard de piată>> propriu-zis în ce priveste contractele de transfer de portofolii, avocatii si consultantii financiari implicati în multiple tranzactii de tip NPL au dezvoltat un set de <<bune practici>>. Această abordare este de altfel comună si altor jurisdictii, în care contractele cu transferuri de portofolii tind să fie adaptate, concepute si negociate în conformitate cu specificul fiecărei tranzactii în parte, avându-se în vedere bunele practici locale si internationale. Această abordare poate fi usor diferită în tranzactiile prin care se transferă expuneri individuale mari de credite neperformante (nu portofolii), cazuri în care standardul dezvoltat de către Loan Markets Association (LMA) poate reprezenta un bun punct de plecare pentru redactarea contractului de cesiune”, a spus Andrei Burz-Pînzaru, Partener Reff & Associatii, societatea de avocati reprezentând reteaua internatională de avocati Deloitte Legal în România.
 
Studiul Deloitte arată că, în 2015, cei mai activi cumpărători din CEE au fost  Deutsche Bank, Kredyt Inkaso, Kruk si APS.

Printre cei mai activi vânzători s-au numărat Banca Comercială Română (BCR), Unicredit tiriac Bank (România) si Piraeus România.

Principalele concluzii Deloitte Deleveraging Europe 2015-2016:

România rămâne cea mai activă piată din CEE si se estimează că va continua să rămână asa si în 2016

La nivelul CEE, tranzactiile încheiate în 2015 au rămas în linie cu nivelurile înregistrate în 2014

Un număr de tranzactii initiate la finalul lui 2015 în CEE sunt încă în derulare si vor influenta în mod determinant tendintele pietei din acest an

Tranzactiile esuate nu ajută la dezvoltarea pietei, iar investitorii manifestă anumite retineri în ce priveste probabilitatea finalizării tranzactiilor

Stabilirea unei platforme de deservire  a portofoliilor garantate dupa achizitie este una dintre preocuparile importante pentru multi investitori internationali

Investitorii regionali se concentrează pe construirea unor relatii cu investitorii internationali cărora le lipseste experienta în regiune, dar au capitalul necesar de a achizitiona portofolii mai mari, si care sunt interesati să acceseze această piată

Schimbările legislative si impactul creantelor scoase în afara bilantului ca urmare a ultimelor runde de exericitii AQR au condus la micsorarea diferentei de pret dintre asteptările cumparătorilor si vânzătorilor de credite neperformante (NPL)

Se asteaptă ca Slovenia si Croatia sa înregistreze cresteri substantiale în activitatea tranzactională în 2016

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar