transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 16-06-2024 4.6576 lei 4.9771 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 26-01-2021

Evenimentele recente din SUA au avut ca efect si explozia EUR

Evenimentele recente din SUA au avut ca efect si explozia EUR
 Alte stiri la aceasta categorie

Evenimentele care au loc in diverse tari din intreaga lume, pot modifica valoarea unor monede importante. Acest lucru s-a intamplat recent, din cauza situatiei tensionate din SUA, care a generat cresterea monedei EURO. CurBnr.ro explica schimbarile care au dus la aceste cresteri si cum functioneaza de fapt piata monetara.

Atacul Capitoliului american a avut ca efect si un nou curs valutar

Dolarul american gasise o directie destul de clara in sesiunea de tranzactii, iar pretul pentru actiuni a fost relativ constant pentru toate marile zone valutare. Se putea spune ca dolarul american si-a consolidat pozitia fata de lira sterlina si Yen, insa noul curs valutar arata ca acesta a scazut fata de euro sau de dolarul australian. Evenimentele care au avut loc in Washington au determinat cresterea monedei Euro in raportul cu dolarul, ceea ce ar putea sa duca la risc pe piata americana.

In aceasta perioada s-a inregistrat si cea mai mica paritate euro dolar

Indicele dolarului a aratat astfel cele mai mici paritati intre euro si dolar din ultima perioada. Preturile in dolari au inceput sa se confrunte cu presiuni considerabile.

S-au constatat modificari si in ceea ce priveste actiunile in dolari, deoarece democratii au fost pregatiti sa obtina senatul in Georgia. La bursele americane insa, brokerii s-au straduit sa reduca efectele asupra preturilor. Astfel, dolarul a reusit sa recupereze dezavantajul initial.

Cursul BNR a aratat ca in urma noilor evenimente din SUA, urmeaza sa mai apara modificari, mult mai des acum. Problemele din Washington si manifestatiile care au luat cu asalt capitala, contra presedintelui Joe Biden, au determinat iar incertitudini pe piata si a afectat situatia dolarului pe termen scurt. Astfel, un euro a cunoscut o crestere de pana la 1.2349 dolari.

Aceste noi evenimente din SUA urmeaza sa se simta si pe pietele din Europa si nu doar la Bursa Americana. Astfel, specialistii asteapta ca in prezent sa inceapa sa se vada efectele situatiei instabile din America si la bursele din Europa, influentand astfel in mod semnificativ cursul monedei europene. Aceasta influenta se va observa si in Romania, atat in ceea ce priveste dolarul american, cat si pentru moneda euro.

Cum s-a produs declinul dolarului?

Declinul dolarului a aparut dupa ce au fost publicate informatiile care fac referire la noile proiecte care vizeaza sustinerea economiei SUA. Conform publicatiilor americane, un grup bipartizan a prezentat un proiect nou de masuri care au rolul de a sustine efectele produse de pandemie asupra economiei. Proiectul prevede o serie de masuri aplicabile pana in primavara anului acesta.

Avand in vedere toate acestea, investitorii cauta toate motivele pentru a putea paria pe risc si asta duce la scaderea dolarului. In momentul in care apar rapoarte conform carora se pot incheia acoduri de stimulare, dupa ce se spusese clar ca nu exista nicio speranta in acest sens, apare un motiv in plus pentru a creste situatia de risc, care duce la scaderea dolarului.

Un alt argument tehnic pentru castigurile pe care le-a inregistrat moneda euro pe termen mediu si scurt, face de asemenea ca dolarul sa scada in continuare pentru ca moneda euro este acum considerata mai de incredere. Lira sterlina a ajuns la maxim in ultimele trei luni comparativ cu dolarul, dupa ce discutiile despre Brexit au ajuns la negocieri secrete.
 

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar