transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-07-2024 4.5468 lei 4.9692 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 20-11-2013

Evolutia SIF-urilor - analiza la 31 octombrie 2013, realizata de AAF

Evolutia SIF-urilor - analiza la 31 octombrie 2013, realizata de AAF
 Alte stiri la aceasta categorie

La finele lunii octombrie 2013, nivelul cumulat al activelor nete SIF a fost de 6,5 mld.lei ceea ce reprezinta o crestere cu 1,7% fata de luna anterioara si cu 8,1% in 2013. Exprimat in moneda europeana, nivelul activelor nete la finele lunii raportate a fost de 1,46 mld.€, cu 1,6 % peste nivelul atins la finele lunii anterioare, se arata intr-o analiza realizata de Asociatia Administratorilor de Fonduri din Romania (AAF).

Urmarind evolutia activelor nete in luna octombrie, se observa cresteri la patru din cele cinci SIF, nivelul acestora osciland intre 1,7% la SIF Banat – Crisan si 2,4% la SIF Moldova. SIF Transilvania insa are o crestere negativa cu -0.1% Pe ansamblul anului 2013, tot SIF Transilvania este singura SIF care mai inregistreaza scadere de activ -7,3%.

Privind evolutia valorii unitare a activului net in luna raportata, observam ca aceasta se suprapune pe linia trasata de evolutia activelor nete la toate cele cinci SIF.

Nivelul preturilor de inchidere la finele lunii raportate, confirma evolutia ezitanta din ultima perioada, astfel ca dupa ce luna trecuta toate SIF inregistrau crestere, in octombrie doar SIF Oltenia mai inregistreaza crestere.

Corectiile inregistrate de cele patru SIF pornesc de la -0,2% la SIF Trasnilvania si coboara pana la -2,7% la SIF Muntenia. Pe ansamblul anului 2013, tot SIF Oltenia ramane singura care inregistreaza crestere si anume 19,8%.
 
Analizand in structura activele, se poate observa ca in luna raportata pe ansamblul SIF, investitiile pe termen scurt s-au oprit din trendul descrescator si s-au apreciat cu 1,9%. Ponderea actiunilor cotate din categoria celor inregistrate in total investitii pe termen scurt pe ansamblul SIF, era la finele lunii raportate de 94,6 % (94,6% anterior), iar ponderea acestor actiuni in total active SIF, a crescut usor la 59,7% fata de 59,3% la finele lunii anterioare. Ponderea investitiilor pe termen scurt in total active a fost de 63% la finele lunii octombrie.

Urmarita insa pe fiecare SIF, evolutia investitiilor financiare pe termen scurt in luna raportata, comparativ cu luna anterioara, se prezinta astfel: -3,5% la SIF Banat-Crisana, 0,6% la SIF Moldova, 1,6% la SIF Transilvania, -6,3% la SIF Muntenia si 0,2% la SIF Oltenia.

SIF Moldova cu 67,4% (69,8% ant.), avea cea mai mare expunere pe actiuni cotate din categoria investitii pe termen scurt, urmata de SIF Banat-Crisana cu 64,4%,(66,0% ant.), SIF Muntenia cu 60,4% (ant.48,5%), SIF Transilvania cu 53,4% (ant.52,5%) si SIF Oltenia cu 53,2% (57,8% ant.), comparativ cu media de 59,7% (59,3% ant.) inregistrata pe anasamblul celor cinci SIF la finele lunii raportate.
 
Actiunile cotate care erau pe ansamblul portofoliilor SIF la finele lunii anterioare in valoare 4,5 mld.lei s-au apreciat usor cu 2,9% si cu o pondere in total active ceva mai mare decat luna anterioara si anume 66,3% ( 65,2% ant.).

Analizata pe fiecare SIF in parte, ponderea actiunilor cotate din portofoliu in total active la finele lunii oct. se prezinta astfel: SIF Banat- Banat-Crisana cu 70,9% (73,0% ant.), SIF Moldova 71,2% (72,7% ant.), SIF Transilvania 63,2% (62,8% ant.), SIF Muntenia 72,7% (62,9% ant.) si SIF Oltenia 55,4% (58,3% ant.).

In acelasi timp, actiunile necotate pe ansamblul SIF, care aveau la finele lunii anterioare valoarea de 1,4 mld.lei, si reprezentau 20,6% din total active, la finele lunii raportate se mentin la aceeasi valoare insa cu o usoara scadere a ponderii in total active de la 20,8%, la 20,3%. Cea mai mare detinere de astfel de actiuni se regaseste la SIF Oltenia unde acestea au valoarea de 624 mil.lei, iar cea mai mica detinere la SIF Moldova cu 60 mil. Lei.

Investitiile in industria OPCVM/AOPC erau la finele lunii octombrie pe ansamblul SIF de 271,2 mil.lei, cu 3,5% peste nivelul lunii anterioare si cu o pondere de 3,8% in total active. La finele lunii, SIF Moldova cu 190 mil.lei, (14,7% din activ), inregistra cea mai mare detinere de titluri OPCVM/AOPC in portofoliu, urmata de SIF Muntenia cu 45 mil.lei (3,6% din activ) si SIF Transilvania cu 18 mil.lei si (1,6% din activ), dupa care SIF Banat – Crisana si SIF Oltenia cu detineri cu pondere sub 1,0% din total active.

Fata de nivelul de 16,1 mil.lei al investitiilor SIF in titlurile de stat inregistrat in luna anterioara, in luna raportata se pastreaza aceeasi valoare, iar ponderea acestor instrumente in total active se mentine 0,23%. Dintre toate SIF, doar Banat-Crisana detine astfel de titluri in portofoliu.

Comparativ cu 397,8 mil.lei, cat era  volumul depozitelor bancare pe ansamblul SIF la finele lunii anterioare, la finele lunii raportate, volumul depozitelor a fost de 392,6 mil.lei, adica cu 1,3% sub nivelul din luna anterioara si cu o pondere in total active SIF de 5,6%. Cea mai mare pondere a depozitelor bancare in activ se regaseste la SIF Oltenia cu 7,1%, urmata de SIF Moldova cu 5,7%, SIF Muntenia cu 5,3%, SIF Banat – Crisana cu 5,2% si SIF Transilvania cu 3,6%.

Obligatiunile municipale detinute pe ansamblul SIF, insumau la finele lunii sept. 0,5 mil.lei (0,5 mil.lei in luna anterioara) si aveau 0,01% pondere in total active. Obligatiunile corporative aveau pe ansamblul SIF valoarea de 112,1 mil.lei, (116,1 mil.lei ant.), marcand astfel o depreciere cu -3,4%, ceea ce corespunde unei ponderi de 1,6% in total active.

In luna raportata, nivelul de capitalizare inregistrat pe ansamblul SIF a fost de 3,4 mld.lei, adica cu 0,1% mai mult decat in luna anterioara. Exprimata in mondea EURO, capitalizarea la finele lunii raportate era de 0,76 mld.€, cu 0,8% peste nivelul lunii anterioare.

In luna octombrie 2013, SIF Transilvania si SIF Oltenia au avut cea mai mare lichiditate, in aceasta perioada tranzactionandu-se pe fiecare din ele 3,19% si respectiv 2,21% din capitalul lor social, in cuantumul a 3.163 tranzactii realizate pe SIF Transilvania si 2.177 tranzactii pe SIF Oltenia.

Din punct de vedere al numarului de tranzactii realizate, SIF Muntenia a prezentat cel mai mic interes pentru investitori, pe acest titlu avand loc 1.635 tranzactii ce au insumat 0,88% din capitalul social.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Alexandra
If your areilcts are always this helpful, \"I\'ll be back.\"
Shimalis
Plus vous aurez de couch surfing et autre point de chute chez l acutohtone moins la cure SIF sera douloureuse e0 vivre, n est-ce pas la solution?Connaissez-vous warmshowers.org ? Il existe aussi des re9seaux nationaux gratuits de9die9s aux cyclistes: CAC pour Cyclo Accueil Cyclo en France, ospitabici en Italie et le plus e9tonnant semble-t-il c est en Allemagne avec radweit ?Il parait (lu dans Ouste-France du 8 avril 2011, sujet douche chaude pour les cyclo-voyageurs ) que tu peux dormir en Allemagne chez l habitant tous les 5 kms tellement ils sont fans d accueillir des cyclo-voyageurs: A vous de ve9rifier!
matzcrorkz
mXUMUS I loved your blog.Much thanks again. Fantastic.
crorkz matz
2Z5tIA I really enjoy the article post. Really Great.
crorkz
7Xqbi8 Im thankful for the blog post.Really looking forward to read more. Keep writing.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar