transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 15-07-2024 4.5689 lei 4.9737 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 21-11-2013

Fondurile JEREMIE au fost suplimentate cu 50 milioane de euro in scopul cresterii accesului IMM-urilor la finantare

Fondurile JEREMIE au fost suplimentate cu 50 milioane de euro in scopul cresterii accesului IMM-urilor la finantare
 Alte stiri la aceasta categorie

În şedinţa de Guvern de miercuri, 20 noiembrie 2013, Guvernul României a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind unele reglementări referitoare la cadrul financiar pentru fondul de participare JEREMIE, Hotărârea pentru aprobarea Acordului de finanţare dintre Guvernul României şi Fondul European de Investiţii privind programul JEREMIE în România, modificarea Hotărârii Guvernului nr. 514/2008 pentru aprobarea Acordului de finanţare dintre Guvernul României şi Fondul European de Investiţii privind programul JEREMIE în România, respectiv Hotărârea privind alocarea temporară, pentru lunile noiembrie şi decembrie ale anului 2013, a unor sume din venituri din privatizare ordonatorului principal de credite cu rol de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Creşterea Competitivităţii Economice.

Prin aceste acte normative, Guvernul României a agreat, între altele, suplimentarea cu 50 milioane de euro a fondurilor alocate iniţiativei JEREMIE, în scopul creşterii accesului IMM-urilor la finanţare. Resursele adiţionale completează bugetul existent de 20 milioane de euro, alocat unui nou instrument de creditare a întreprinderilor românești cu subvenție de dobândă și preluare parțială a riscului. Acesta urmează să fie derulat prin intermediul mai multor instituţii bancare şi creează condiţiile pentru a asigura IMM-urilor acces la credite pentru investiţii şi capital de lucru cu dobânzi şi niveluri reduse ale garanţiilor. În cadrul noului instrument, fondurile alocate creditării IMM-urilor sunt constituite atât din resursele JEREMIE, în valoare cumulată de 70 milioane de euro, cât şi din cele proprii ale băncilor, care vor adăuga o sumă identică, ceea ce va stimula finanţări noi pentru firmele româneşti estimate la 140 milioane de euro.

JEREMIE, iniţiativă comunitară administrată în România de către FEI, reprezintă o nouă modalitate de a utiliza fondurile structurale UE disponibile statelor membre pentru a susţine evoluţia IMM-urilor. În România, inițiativa JEREMIE este finanţată prin Programul Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice” 2007-2013, cofinanţat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare.

Prin Acordul iniţial de Finanţare JEREMIE, s-au creat deja două instrumente financiare – facilitatea de garantare (implementată prin intermediul BCR, Raiffeisen Bank şi UniCredit Ţiriac Bank)  şi un fond de capital de risc (3TS Catalyst România).

Prin intermediul facilităţii de garantare, IMM-urile au accesat peste 2.000 de noi credite în valoare de 175 milioane de euro. Cel de-al treilea instrument, care prevede o subvenție de dobândă și preluarea riscului de creditare, se află în faza de evaluare şi selecţie a aplicaţiilor primite în urma apelului pentru expresii de interes.

„JEREMIE funcţionează ca o sursă de finanţare adaptată riscurilor specifice sectorului IMM. Ne bucurăm că fondurile europene alocate României îşi găsesc astfel un nou mod de a ajunge în economie pentru a susţine dezvoltarea sectorului care reprezintă cel mai important angajator. Totodată, suntem încrezători că instrumentele implementate de către FEI prin JEREMIE şi suplimentarea de fonduri vor avea un impact important in economia României”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene.
 
„Ne bucură posibilitatea de a extinde accesul la finanţare IMM-urilor din România. Prin cele trei instrumente de finanţare, JEREMIE creează un efect de pârghie pentru resursele financiare disponibile întreprinderilor româneşti. În acelaşi timp, noul instrument contribuie la funcţionarea ecosistemului local de finanţare, stimulând astfel şi activitatea bancară”, a declarat Hubert Cottogni, Deputy Director FEI şi Head of Regional Business Development.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar