transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 15-07-2024 4.5689 lei 4.9737 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 11-12-2013

Hipermarketurile din Romania

Hipermarketurile din Romania
 Alte stiri la aceasta categorie

Hipermarketurile din Romania, cum e mai bine, cu ele sau fara ele? Notiunea de hipermarket era necunoscuta inainte de revolutia din 1989, putin cunoscuta la inceputul anilor 2000, iar acum a devenit atat de comuna incat lumea nu se mai refera la hipermarket, ci pur si simplu la magazin.

 

Recent am mers cu cineva la un astfel de hipermarket deoarece acel cineva trebuia sa faca aprovizionarea pentru afacerea sa.

Am avut timp sa termin un turneu de poker online in timpul in care prietenul meu a terminat de adunat tot ce avea nevoie.

 

Cand m-am uitat in cosuri, am ramas putin surprins de ce am vazut, desi nu era prima data cand ajungeam intr-un hipermarket.

 

Practic, tot ce ai nevoie gasesti intr-un hipermarket. Daca iti trece ceva prin cap si nu stii unde ai putea gasi acel lucru, hipermarketul este raspunsul cu siguranta. Imi aduc aminte cand s-a deschis primul hipermarket la mine in oras.

Toata lumea era foarte bucuroasa deoarece putea cumpara tot ce doreste din acelasi loc, la preturi avantajoase si accesibile oricarui buzunar.

Anii au trecut si hipermarketurile au inceput sa detina controlul si sa controleze piata, iar micile magazine locale nu mai au nici o sansa.

 

Mai vezi din cand in cand cate un magazin la colt de bloc care supravietuieste datorita locatarilor carora le este mai comod sa cumpere ceva de acolo decat sa conduca pana la cel mai apropiat hipermarket.

Care sunt avantajele de a face cumparaturile in hipermarketuri? In primul rand preturile. Magazinele locale nu pot concura cu hipermarketurile la preturi din cauza cantitatii mari de produse vandute de catre cei din urma. Din aceasta cauza, hipermarketurile isi permit sa aiba preturi mult mai reduse. In al doilea rand, timpul.

 

Imaginati-va sa mergeti la 6 magazine pentru a cumpara cele necesare. Asta inseamna foarte mult timp pierdut pe drum si foarte mult timp pierdut in magazine sau la casa. In hipermarketuri insa, tot acest timp pierdut este economisit din cauza ca cumperi tot din acelasi loc si platesti o singura data pentru toate cumparaturile.

 

In al treilea rand, hipermarketurile au o varietate mult mai mare de produse si branduri fata de magazinele locale. Probabil ca intr-un magazin privat veti gasi doar o gama de produse, pe cand in hipermarketuri veti gasi mult mai multe.

Cateva din dezavantajele de a face cumparaturi la hipermarketuri: in primul rand calitatea produsului cumparat nu este la fel de bun ca produsul cumparat dintr-un magazin mic. Datorita cantitatii foarte mari de produse cu care este aprovizionat un hipermarket, calitatea nu este de fiecare data la acelasi nivel. Aici intra in discutie in special fructele si legumele. In al doilea rand, hipermarketurile dauneaza economiei, deoarece magazinele locale nu mai functioneaza la capacitatea maxima, si se vad in postura de nu putea concura cu aceste hipermarketuri. Asta inseamna monopol din partea hipermarketurilor, ceea ce inseamna ca pot controla piata dupa bunul plac.

In al treilea rand, daca nu detii un mijloc de transport, este aproape imposibil sa ajungi si sa cumperi produse dintr-un hipermarket, datorita faptului ca majoritatea hipermarketurilor sunt plasate in zone periferice, unde accesul fara o masina nu se face usor. In al patrulea rand, diferenta intre angajatii dintr-un hipermarket si angajatii dintr-un magazin local. Oricine a intrat intr-un hipermarket stie cat de lipsititi de chef si viata sunt angajatii de acolo. Lucrurile nu sunt foarte diferite intr-un magazin local, insa parca angajatii unui magazin local inspira mai multa dorinta de a munci si mai multa placere in a te ajuta sa pleci cu sacosa plina.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar