transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 22-07-2024 4.567 lei 4.9709 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 03-12-2013

Leul - evolutii favorabile fata de Euro si USD in luna noiembrie 2013

Leul - evolutii favorabile fata de Euro si USD in luna noiembrie 2013
 Alte stiri la aceasta categorie

Leul a înregistrat o apreciere minimă (uşor peste 0,1%), la sfârşitul lui noiembrie comparativ cu valoarea sa raportată la Euro de la începutul lunii, fiind una dintre cele două monede din UE care s-au întărit în luna care s-a încheiat.

"Evoluţia Leului trebuie considerată în contextul unui cumul de factori din ultima perioadă: România a avut în trimestrul al treilea cea mai mare creştere economică procentuală din UE, agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's a îmbunătăţit perspectiva ratingului României de la "stabilă" la "pozitivă" şi a confirmat calificativul la "BB+" etc. În plus, trebuie subliniat şi faptul că Leul a fost destul de puţin afectat de reducerea dobânzii de referinţă de către BNR (față de măsura în care ar fi putut fi în astfel de cazuri)", a arătat Silviu Pojar, Sales Manager la Noble Securities - sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding.

Lira sterlină a crescut cu cca 2% faţă de Euro la finele lui noiembrie comparativ cu cotaţia sa de la începutul lunii, pe fondul unor rezultate economice peste aşteptări în Marea Britanie, întărite de estimările favorabile ale Băncii Angliei privind perioada următoare. Restul monedelor din UE au scăzut față de Euro, în luna care s-a încheiat. Astfel, Coroana cehă a marcat în noiembrie cea mai mare scădere din regiune, prăbuşindu-se cu cca 6% faţă de Euro: în contextul unei evoluţii nesatisfăcătoare a economiei cehe, Banca Naţională a Cehiei a intervenit pe piaţa de schimb valutar pentru a deprecia moneda, cu scopul de a stimula exporturile şi a creşte inflaţia, ajunsă la un nivel îngrijorător. Forintul a marcat o depreciere de aproape 2% faţă de Euro la sfârşitul lui noiembrie comparativ cu cotaţia sa de la începutul lunii; Coroana suedeză a scăzut cu 1,2% în acelaşi interval, Zlotul polonez cu 0,4%, iar Kuna croată cu 0,2%.

În ceea ce priveşte ansamblul celor 11 luni trecute din anul curs, Leul se menţine "pe podium", fiind singura monedă din UE care la sfârşitul lui noiembrie marchează o apreciere (cca 0,4%) faţă de valoarea sa raportată la Euro de la începutul lui ianuarie. Celelalte monede din UE s-au depreciat pe anul în curs faţă de Euro.

  Coroana cehă a înregistrat o scădere de cca 9% la finele lunii trecute faţă de valoarea sa din ianuarie, Coroana suedeză a scăzut cu 3,8%, Forintul cu 3,4%, Zlotul cu 3,1%, Lira sterlină cu 2,1%, iar Kuna croată cu 1,1%.

"În ceea ce priveşte monedele din Europa din ţările non-UE, va fi interesant de urmărit în viitor modul în care Leul moldovenesc va fi influenţat de contextul ce va fi generat de Acordul de Asociere a Republicii Moldova cu UE, parafat recent; acesta implică inclusiv crearea unei Zone de Liber Schimb Aprofundată şi Cuprinzătoare, ce va presupune liberalizarea graduală a comerţului- reducerea taxelor vamale etc.- urmând astfel să aducă avantaje atât pentru exportatori, cât şi pentru importatori", a precizat Silviu Pojar.

Euro rămâne pe anul în curs în avantaj în faţa Dolarului american, înregistrând o apreciere de aproape 3% faţă de moneda americană la finele celor 11 luni. Leul a fost relativ stabil faţă de USD în noiembrie, cotaţia sa de la sfârşitul lunii fiind foarte apropiată de cea de la începutul acesteia. Moneda naţională rămâne în plutonul monedelor din regiune care după 11 luni din anul în curs s-au întărit faţă de USD, la finele lunii trecute Leul crescând cu aproximativ 3% faţă de valoarea sa de la începutul lui ianuarie.

"Chiar dacă am intrat în ultima lună din 2013, cu Sărbătorile de Iarnă, calendarul evenimentelor rămâne important în ceea ce priveşte rezultatele economice pe care le aşteptăm. În plus, atât Banca Centrală Europeană, cât şi FED vor avea în decembrie ultimele reuniuni de politică monetară pe anul în curs; cel mai probabil scenariu din prezent arată că nu se vor anunţa modificări importante, dar surprize pot să apară oricând, după cum au demonstrat în 2013 ambele instituţii", a arătat Silviu Pojar.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Anggle
Cum spuneam, dacă te-am dus EU să vezi o BISERICĂ, era clar că teubria să fie ceva special!!! Partea de nord (vest) pe care ai văzut-o după amiază e o infimă parte din 19-ten Bezirk (districtul 19), Grinzing. Acolo ar fi trebuit să mergem (dacă nu era vremea aia infectă) la un Heurigen
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar