transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 04-12-2023 4.5313 lei 4.9726 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro

Ce sanse de castig ai cu diferite maini


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 13-01-2014

Manufactura este motorul cresterii globale - de Mads Koefoed, Saxo Bank

Manufactura este motorul cresterii globale - de Mads Koefoed, Saxo Bank
 Alte stiri la aceasta categorie

O perspectivă preliminară a indicatorilor PMI sugerează că manufacturierii de top si-au consolidat activitatea. Acest lucru se asteaptă a fi tradus printr-o crestere globală generală, în linie cu estimarea mea privind 2014.

Indicatorul nostru global PMI se pozitionează în decembrie la 54.2, o cifră neschimbată din noiembrie si una dintre cele mai ridicate de peste un an – cifră care sugerează că activitatea economică a manufacturierilor de pretutindeni începe să crească. Desi o serie de state încă nu au lansat rapoartele lunii decembrie, „greii” deja au făcut-o (SUA, zona euro, China), iar trendul indică în mod clar o revitalizare puternică a economiei globale.

Diferentele regionale se întrevăd, cu toate acestea, cu „vechile economii” precum SUA si Anglia, aflate la vârfuri ciclice, iar zona euro de asemenea s-a îmbunătătit notabil în ultimele luni, de la 48.8 la mijlocul anului 2013 la 52.7 sase luni mai târziu. De cealaltă parte, China se străduieste să iasă din marja de 50-51 în care s-a întepenit de mai bine de un an. Iar cresterea lentă a Chinei nu este singura problemă a Chinei.

Australia, în special, suferă, afisând pe luna decembrie o cifră de 47.6, cu numai două luni de crestere din ultimele douăsprezece (adică cu cifre peste plafonul neutru de 50).

Manufacturierii îsi consolidează productia, însă va ajunge productia pe rafturile cu marfă nevândută ale companiilor? Nu, cererea va condusă de către SUA, unde cheltuielile de consum vor tine pasul, având în vedere că taxele ridicate si consumul public redus de la începutul anului 2013 se vor estompa. În plus, reducerea gradului de îndatorare din zona euro este un proces continuu. Măsurile dure de austeritate impuse în statele periferice ale zonei euro si-au diminuat proportiile, ceea ce implică o usoară modificare a cererii interne, după anii recenti de declinuri abrupte.

În alte cuvinte, economia globală se găseste într-o pozitie neobisnuită în care motorul cresterii vor fi statele dezvoltate si nu economiile emergente. Ridicarea moralului si cresterea activitătii printre manufacturieri este, prin urmare, întru totul de înteles; după ce a trecut prin câtiva ani primejdiosi, Occidentul este pregătit să cheltuiască din nou!

În general, rapoartele indicelui PMI par să confirme perspectiva mea asupra unei cresteri globale mai mari în cursul anului 2014. Urmăriti estimarea Saxo Bank a primului trimestru al anului pentru mai multe informatii despre economia globală si pietele de capital. Aceasta va fi publicată în următoarele săptămâni în Europa.

Mads Koefoed este responsabilul principal al Saxo Bank de strategia macroeconomică. Mads preferă o abordare cantitativă în analizarea economiei globale, dar subliniază în acelasi timp importanta ciclului datoriei în întelegerea evolutiilor macroeconomice de azi. Mads publică zilnic comentarii pe TradingFloor.com si este un comentator regulat pe Saxo TV si alte media. Este un colaborator cheie al Saxo Bank în întocmirea estimărilor trimestriale si co-autor al Trade Navigator si al modelelor de tranzactionare ale echipei strategice. Mads s-a întors la Saxo Bank la începutul anului 2013, după ce, în anul 2012, a fost analistul băncii daneze Nykredit pe zona euro. A început să lucreze pentru Saxo Bank în mai 2009. Înainte, a lucrat timp de doi ani pentru Danske Capital. Mads detine un masterat în economie la Universitatea din Copenhaga, unde s-a concentrat pe subiectul finantelor si econometriei.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar