transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 23-02-2024 4.5843 lei 4.9769 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 03-08-2014

Maturizarea deciziei economice si finantarea afacerilor inovative prin racordarea la clusterele dunarene

Maturizarea deciziei economice si finantarea afacerilor inovative prin racordarea la clusterele dunarene
 Alte stiri la aceasta categorie

Sansa de relansare reala a afacerilor in Romania depinde in mare masura, in noua etapa 2014-2020, de aplicarea perspectivei de dezvoltare macro-regionala, urmand caile de actiune furnizate prin Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD), ca si de reorganizare a firmelor si centrelor de cercetare-inovare sub forma unor clustere extinse, la nivel dunarean. Procesul de transformare este pe maini bune, intrucat coordonatorul pentru Aria Prioritara SUERD “Competitivitate” este in principal Ministerul Economiei celui mai prosper land german, Baden-Wurttemberg.

Pana in prezent, in Romania, formarea managerilor, inovatorilor si investitorilor in domeniul organizarii si gestionarii de clustere industriale, mai ales in perspectiva macro-regionala si a directiilor promovate de UE, s-a bucurat de un rol mai degraba simbolic, marginal. Acest decalaj a condus si la formularea a unui numar redus de proiecte si initiative romanesti in context european si nu a declansat inca reorientarea catre produse si servicii cu valoare adaugata mai ridicata pentru mediul de afaceri autohton. Tocmai de aceea, Catedra Internationala Onorifica “Jean Bart” in sprijinul SUERD (fondata in parteneriat cu Academia Romana, in septembrie 2012), vine in sprijinul eforturilor facute la nivel national de Ministerul Economiei si de Asociatia Clusterelor din Romania pentru a stimula in mod practic atat formarea si consolidarea de clustere realiste, cu parteneri puternici si din alte tari europene, cat si depunerea de proiecte in cadrul SUERD, care sa primeasca girul si co-finantarea partenerilor mai avansati la nivel macro-regional.

Va chemam sa ne fiti alaturi, in acest sens, participand la cele doua zile special dedicate rolului clusterelor din Romania in contextul oferit de noul cadru de cooperare internationala furnizat de SUERD. Onorata de prezenta la Bucuresti a Coordonatorului Consiliului Oraselor si Regiunilor Dunarii (CoDCR), Peter LANGER, de Coordonatorul pentru Cooperare SUERD, Dr. Kurt PUCHINGER, a altor importanti decidenti la nivel european si national in domeniu, reuniunea din ziua de 25 septembrie 2014, va avea loc la sediul Senatului Romaniei - Palatul Parlamentului, in scopul de a dezbate si pregati o Declaratie-Apel in sprijinul inovarii economice si sociale prin clustere la nivel dunarean, precum si o participare coerenta si de succes a delegatiei romanesti la  conferinta europeana Clusterix (Viena, octombrie 2014) si la conferinta internationala CLUSTER CLOUD (Bucuresti, noiembrie 2014).

Numai printr-o constientizare in comun a necesitatii cresterii expertizei managerilor si animatorilor de clustere din Romania, precum si prin concertarea obiectivelor lor in raport cu prioritatile actuale la nivelul macro-regiunii Dunarii, mediul de afaceri si academic din Romania vor fi in masura sa depuna la timp cat mai multe proiecte inovative, cu impact profund si care sa puna din nou pe harta europeana produsele si serviciile romanesti cu valoare adaugata inalta.Workshop-ul din cea de-a doua zi, 26 septembrie 2014, se adreseaza in principal coordonatorilor actuali sau viitori de clustere precum si managerilor companiilor si institutelor care sunt implicate in aceste clustere si va avea un caracter preponderent practic, inclusiv prin propunerea de solutii de informare, finantare si educationale, special destinate acestor categorii de manageri si experti. Accentul cade pe diseminarea bunelor practici europene si romanesti dezvoltate pana in prezent, ca si pe necesitatea utilizarii instrumentelor KM (managementul cunoasterii) pentru racordarea integrativa in raport cu specializarile SMART ale fiecareia dintre cele 8 regiuni de dezvoltare din Romania.

Parteneri Media Asociati: Agentia Nationala de Presa AGERPRES, Nasul TV, TVH, ZiarulAlb.ro. Parteneri Media: Finantare.ro, FabricadeBani.ro, RO-BG.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, Opinia Nationala, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, ComunicateMedia.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, "EU-RO Clearing Funds".

Pentru informatii suplimentare si inscrieri, se poate accesa siteul: www.houseofeurope.ro/Club-Dunare-Cluster.html.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Carnafacul
Manulein August 18, 2012 10:14 am LOVELY! LOVELY! LOVELY! Thsi reminds me of my gramdna also, and her simple, but beatifull summer dresses, most of them her own creations... purple, beige, sky blue... just great! Thanks Amanda for broughting these memories back to me! ;)
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar