transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 15-06-2024 4.6576 lei 4.9771 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 26-02-2018

Noile trenduri pe piata de mobila din Romania

Noile trenduri pe piata de mobila din Romania
 Alte stiri la aceasta categorie

Se spune adesea ca Romania exporta o mare cantitate de lemn, dar importa mobilier. Este adevarat, insa trebuie spus ca tara noastra se descurca foarte bine, prin companiile private, si in sectorul de productie de mobila - pe toate segmentele de pret. Chiar si branduri de top la nivel international in ceea ce priveste volumele, asa cum este Ikea, se bazeaza si pe fabricile din Romania.

Apoi, exista jucatori locali pe piata de mobila, dar si branduri nationale. Unele firme cauta sa raspunda micilor comenzi din zona geografica apropiata, altele se bazeaza pe contracte de export - la acest capitol, vorbim in special de mobila de foarte buna calitate, mobila din lemn masiv. In paralel, trebuie evidentiat faptul ca exista si lanturi nationale de magazine de mobila, unele lucrand doar in regim "la comanda".

Clientii cauta linii moderne, dar exista si doritori de variante clasice de mobila. Se cauta mai nou nu doar variantele miniaturale, ci si cele mai extinse, biblioteci - cartea incepand sa fie din nou "la moda", chiar daca cititul nu este atat de popular. In foarte multe cazuri, fabricile de mobila nu insista pe stocuri, ci expun mai degraba in showroom-uri, la expozitii ocazionale si pe internet.

Mai departe, clientul alege si comanda, urmand sa primeasca produsul intr-un anumit interval de timp.

Pe piata locala de mobila se imprumuta adesea trenduri internationale in materie de design, in special din tarile foarte dezvoltate in Europa. Un trend in sine este insa diversificarea: este greu sa ajungi la clienti daca, in calitate de producator, nu ai o gama foarte larga de produse, pentru a atinge pe cat posibil toate preferintele.

Piata de retail in materie de mobilier este tot mai fragmentata. Pe segmentul de mic mobilier exista mai nou si prezenta comerciantilor din retail modern universal (hipermarketuri, supermarketuri, discounteri). In schimb, comenzile de mobila de bucatarie, living si dormitor se bazeaza in continuare pe retail specializat si pe magazine de tip do it yourself.

In zona de mobila lemn masiv, merita atentie producatorii locali precum www.ronexprod.ro, adica branduri mai putin cunoscute publicului larg, insa care sunt descoperite de cei ce cauta mobilier de calitate ridicata. Producatorul din acest exemplu are experienta indelungata pe piata (peste 20 de ani) si, evident, este un exportator de succes.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar