transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 14-07-2024 4.5689 lei 4.9737 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 13-04-2015

O ora pentru democratie - proiect de educatie in Drobeta-Turnu Severin

O ora pentru democratie - proiect de educatie in Drobeta-Turnu Severin
 Alte stiri la aceasta categorie

Asociatia Miscarea pentru Actiune si Initiativa Europeana deruleaza in perioada 2 februarie 2015 – 31 iulie 2016 proiectul “O ora pentru democratie”, co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Proiectul “O ora pentru democratie” isi propune crearea de oportunitati, cu ajutorul expertizei elvetiene, pentru tinerii din Drobeta-Turnu Severin cu scopul de a intelege democratia participativa si de a se implica in comunitatea lor. In Drobeta-Turnu Severin, la fel ca in multe alte orase din Romania, oportunitatile de manifestare a potentialului tinerilor sunt reduse, cu toate ca cei mai multi resimt nevoia de a participa activ la viata comunitatii din care fac parte.

Proiectul ofera cateva solutii in acest sens prin :

-  Dezvoltarea si implementarea unui program pilot de educatie democratica, care imbina metode de educatie formala cu tehnici non-formale, in randul a  210 elevi de liceu;

- Crearea a trei cluburi de democratie, prin care cel putin 150 tinerii din Drobeta-Turnu Severin vor fi sprijiniti sa se implice in mod activ in rezolvarea problemelor comunitatii din care fac parte;

-  Organizarea unui seminar national cu tema “Rolul educatiei in cresterea gradului de constientizare a importantei democratiei participative” la care vor participa 70 de reprezentanti ai institutiilor si organizatiilor nonguvernamentale interesate de democratia participativa;

- Organizarea unei “Scoli de vara” in Elvetia  la care vor participa 12 elevi din Drobeta-Turnu Severin alesi in urma unui concurs de dezbateri si a implicarii in proiect.

Prin intermediul acestui proiect, tinerii vor intelege mecanismele de functionare a democratiei participative si in plus se vor putea implica direct prin dezbateri si actiuni de voluntariat.

Proiectul, realizat in parteneriat cu Asociatia Romano-Elvetiana pentru Integrare din Elvetia Centrala si trei licee din Drobeta-Turnu Severin: Colegiul National Pedagogic „Stefan Odobleja”, Colegiul National „Gheorghe Titeica” si  Colegiul Tehnic „Decebal”, are o valoare de 111.333 CHF, din care 99.990 CHF reprezinta grantul din partea Elvetiei si 11.343 CHF contributia Asociatiei Miscarea pentru Actiune si Initiativa Europeana.
                     
“O ora pentru Democratie” este un pas prin care tinerii severineni vor intelege concret ce inseamna democratia participativa de inspiratie elvetiana.

Aceasta idee pusa in practica poate deveni, prin participare activa si constientizarea puterii implicarii, o demonstratie a faptului ca schimbarea e posibila si ca tinerii pot fi o resursa pentru orasul Drobeta-Turnu Severin.

Asociatia Miscarea pentru Actiune si Initiativa Europeana a fost creata in 2012, cu scopul de a sustine transformarea Romaniei intr-o societate care pune pret pe cunoastere, creativitate, inovatie, respect pentru diversitate si incredere. Prin proiectele realizate, asociatia isi propune sa sustina tinerii care doresc sa se implice in activitati civice, in comunitatea din care fac parte. M.A.I.E urmareste prin proiectele la care adera intarirea identitatii europene prin promovarea valorilor comune. Consideram ca intarirea democratiei nu poate fi realizata decat prin dezvoltarea unei culturi participative, prin implicarea cetatenilor in luarea deciziilor.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar