transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 16-07-2024 4.555 lei 4.97 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 07-02-2014

Peste 160.000 de companii din Romania, sub 1000 de euro valoare de piata

Peste 160.000 de companii din Romania, sub 1000 de euro valoare de piata
 Alte stiri la aceasta categorie

Valoarea de piata a 162.455 de firme din Romania era la sfarsitul lui 2013 mai mica sau egala cu 1.000 de euro, arata o analiza realizata de RisCo - Verificare Firme Online. La polul opus se regasesc 37 de companii, cu o valoare de piata mai mare de 500 milioane euro.

“Daca dorim sa stim unde este locul economiei romanesti la nivel global si al UE, nu este suficient sa avem statistici generale privind numarul de inregistrari de firme noi, radieri si insolvente de-a lungul anilor. Dintre companiile de pe piata, trebuie sa stim cate au dimensiuni suficiente pentru a fi competitive intr-o piata tot mai integrata. Datele arata ca mai putin de 30.000 de companii aveau o valoare de piata de peste 1 milion de euro si mai putin de 5000 aveau o valoare de piata de peste 10 milioane de euro, la nivelul anului 2013. Asadar, Romania este tara in care sectorul IMM constituit din firme foarte mici reprezinta majoritatea; in consecinta, politicile guvernamentale de sprijinire a economiei ar trebui sa se axeze pe acest segment de firme”, sustine Dragos Cabat, Managing Partner RisCo.

Valoarea de piata a unei firme este calculata pe baza valorii estimate de piata a capitalului si datoriile firmei, fiind utilizate datele contabile la sfarsitul fiecarui an fiscal, ajustate cu multiplii medii relevanti ai companiilor listate pe pietele de capital, din acelasi domeniu de activitate cu firma analizata.De asemenea, sunt luate in calcul si rezultatele financiare nete prin metoda de calcul “actualizarea flxurilor de numerar”.

159.453 de companii din Romania aveau in 2013 un risc de insolventa foarte ridicat, cuprins intre 90 si 100%. Dintre acestea, 3.346 de firme au intrat in insolventa anul trecut.

Pe de alta parte, pentru 229.859 de firme probabilitatea de a intra in insolventa se afla la un nivel minim, cel mult 10%. Din totalul acestora, 1.406 de companii au intrat in insolventa, majoritatea din motive care nu au fost legate de situatia lor financiara sau legala, ci mai degraba de motive administrative. Firmele din domenii precum constructiile, comertul cu amanuntul si cu ridicata, dar si companii din domeniul serviciilor sunt printre cele mai expuse riscului de insolventa. In general, companiile mari au o probabilitate de insolventa mai scazuta decat companiile mici si foarte mici.
Potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului, in 2013, numarul insolventelor a crescut cu peste 10% fata de 2012, la 29.587 de firme, asa cum a crescut si numarul firmelor radiate si dizolvate (la 80.786, respectiv, 23.209 companii). In plus, peste 22.000 de firme si-au suspendat activitatea pe parcursul anului trecut.

Probabilitatea de insolventa este determinata pe baza rezultatelor financiare publicate de catre societatile comerciale la sfarsitul fiecarui an fiscal. Calculele au fost efectuate pentru un numar intre 600.000 – 700.000 de firme pentru fiecare an din perioada 2005-2012.

In alcatuirea statisticilor, au fost incluse doar societati comerciale de tip SRL si SA. Statisticile nu iau in considerare urmatoarele tipuri de societati: intreprinderi individuale sau familiale, persoane fizice autorizate, banci, IFN-uri, organizatii cooperatiste de credit, cooperative agricole si mestesugaresti, societati de asigurari si brokeri de asigurari, brokeri, fonduri si societati supuse reglementarilor pietei de capital.

Raportul “Probabilitatea de Insolventa si Valoare de Piata”, lansat de RisCo – Verificare Firme Online la inceputul lunii februarie, prezinta probabilitatea de insolventa a unei firme si valoarea de piata a acesteia pentru ultimii 4 ani fiscali.

Acest raport va ajuta companiile din Romania sa evalueze probabilitatea de insolventa a partenerilor de afaceri, pentru a intelege daca este sigur sa intre in relatii comerciale cu acestia.

RisCo este cel mai performant sistem de verificare online a firmelor din Romania, oferind in maxim 1 minut toate informatiile financiare, juridice si de disciplina a platilor despre companiile din tara. Rapoartele RisCo pot fi accesate la adresa www.risco.ro de catre orice persoana fizica sau juridica, fara a fi necesara crearea unui cont de client.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar