transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 24-06-2024 4.6535 lei 4.9771 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 12-02-2018

Piata de aparate de aer conditionat, sub semnul eficientei energetice

Piata de aparate de aer conditionat, sub semnul eficientei energetice
 Alte stiri la aceasta categorie

Cu multi ani in urma, cand primele valuri de aparate de aer conditionat se vindeau in magazinele din Romania, exista o mare problema cu privire la eficienta lor energetica: aceste aparate erau mari consumatori de energie electrica, ceea ce se simtea foarte puternic in facturile platite de utilizatori. Noile norme europene si tehnologia inverter au revolutionat practic piata de aparate de aer conditionat.

Echipamentele de racire cu tehnologie veche au fost practic interzise in tara noastra de catre Uniunea Europeana: din 2013 ele nu se mai pot fabrica, iar aparatele fabricate dupa 2012 nici nu se mai pot vinde daca nu au tehnologia inverter. Stocurile retailerilor s-au epuizat rapid dupa aceasta schimbare, iar in prezent sunt comercializate aparate mult mai eficiente, care au un singur dezavantaj: pretul ceva mai consistent. Totusi, acestea sunt mult mai rentabile pe termen mediu si lung, caci utilizatorii platesc facturi semnificativ mai reduse la energia electrica astfel consumata.

Vestea buna este ca, asa cum se intampla de obicei cu tehnologia care devinde standard, si pe acest segment s-au inregistrat scaderi semnificative de preturi: in doar cativa ani, un aparat de 9000 btu cu tehnologie inverter a ajuns la pretul unuia similar, cu consum mare, din anii 2011 - 2013.

Mai ales daca "vanezi" campanii promotionale ale retailerilor electroIT si ale hipermarketurilor, poti cumpara un aparat de aer conditionat nou cu aproximativ 250 de euro (in jur de 1200 lei). Desigur, cu cat capacitatea de racire este mai mare (pentru incinte mai largi) si cu cat designeul si caracteristicile sunt mai deosebite, cu atat pretul poate creste extrem de mult.Analizand oferta din acest moment disponibila pe emag, cel mai mare magazin online din Romania (ca volum de vanzari in general), se poate observa ca cele mai multe aparate de aer conditionat sunt incadrate in clasa de eficienta energetica A++ (455 aparate din putin peste 600 de modele). Acesta a devenit practic standardul in prezent. Exista si aparate A+++ (77 de variante), in timp ce clasa A este prezenta cu doar 31 de modele.

Normele europene in domeniul aparatelor electrocasnice au ca rol tocmai diminuarea poluarii generate de consumul mare de energie. In acelasi timp, consumatorii sunt protejati pentru a plati mai mult in consumul de zi cu zi, caci producatorii pot de fapt oferi tehnologii de ultima generatie la pret mic, atat timp cat volumele sunt generoase pe piata.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar