transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 23-04-2024 4.6712 lei 4.9758 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 17-10-2014

Piata rezidentiala de lux din Bucuresti: 275% mai multe proiecte noi in 2014

Piata rezidentiala de lux din Bucuresti: 275% mai multe proiecte noi in 2014
 Alte stiri la aceasta categorie

După mai bine de sase ani de blocaj la nivelul întregii piete rezidentiale, segmentul de lux al Capitalei prezintă si el semne de revenire. Oferta de rezidential nou de pe piată a înregistrat o crestere aproape triplă în anul 2014, sustinută de noile dezvoltări rezidentiale, arată un studiu HomeFinders.ro.

Studiul analizează proiectele livrate în acest an si pe cele aflate în constructie în zona de lux a Bucurestiului (Primăverii, Kiseleff – Aviatorilor, Dorobanti – Capitale), tipologia unitătilor si preturile de tranzactionare si indică un „boom” al constructiilor rezidentiale pe acest segment, comparativ cu ultimii doi ani. Astfel, numărul de proiecte livrate în anul 2014 sau în constructie este cu 275% mai mare decât numărul total de proiecte livrate în ultimii doi ani. Conform datelor extrase de HomeFinders.ro, în primele 9 luni ale anului 22 de blocuri au fost deja finalizate sau sunt în curs de finalizare, în timp ce în perioada 2012 – 2013 au fost construite doar 8 proiecte rezidentiale.

Cea mai atractivă zonă pentru dezvoltatori este zona Primăverii, unde se înregistrează un număr de 11 blocuri, deja finalizate sau în stadiu avansat de constructie. Aceasta este urmată de Kiseleff – Aviatorilor, cu un număr total de 9 proiecte. Pe ultimul loc se situează zona Dorobanti – Capitale, unde un singur proiect a fost finalizat anul acesta si încă unul este programat pentru anul viitor.

Astfel, zona Primăverii însumează un număr de 49 de blocuri noi construite după anul 2000, în timp ce în Kiseleff – Aviatorilor se regăsesc 47 de proiecte, iar în Dorobanti – Capitale 22.

Analizând si preturile de tranzactionare, studiul HomeFinders.ro relevă faptul că zonele de lux unde s-au construit cele mai multe proiecte rezidentiale prezintă si cele mai mari preturi. Astfel, cele mai ridicate preturi sunt în zona Primăverii, unde pretul mediu pe metru pătrat util este de 3.396 euro. Acesta este urmat de Kiseleff – Aviatorilor, unde pretul mediu pe metru pătrat util este de 3.215 euro. La nivelul întregului segment de lux, cel mai mic pret se înregistrează în zona Dorobanti – Capitale: 2.910 euro pe metru pătrat util.

Cresterea numărului de proiecte pe segmentul de lux indică o redobândire a încrederii în piata imobiliară, exprimată în prezent de dezvoltatori. În ciuda acestui fapt, nivelul numărului de tranzactii de vânzare se mentine la un nivel scăzut, iar acest segment de piată al Capitalei încă este dominat de tranzactiile de închiriere. Tendinta din ultimii ani a proprietarilor de a orienta proprietătile spre închiriere în loc de vânzare se mentine, unele dintre proiectele din această zonă fiind destinate doar acestui scop. Conform datelor HomeFinders.ro, în zonele studiate în perioada 1 ianuarie 2013 – 31 august 2014 pe piata liberă s-au vândut mai putin de 50 de unităti în blocuri construite după anul 2000.

Segmentul rezidential de lux din Capitală înregistrează un număr mult mai mic de tranzactii decât cel premium, care se transformă într-o piată activă. Cele două piete au, astfel, comportamente diferite: sectorul premium se confruntă cu un deficit de oferte care să satisfacă cererea crescută, iar cel de lux cu un deficit de cerere care să acopere abundenta de oferte.

“Pe segmentul premium al Capitalei, adresat persoanelor cu venituri mari, cererea solvabilă este într-o crestere vizibilă si se manifestă printr-o decizie mult mai rapidă de achizitie din partea clientilor. În contextul în care proprietătile din segmentul mediu-plus si premium se tranzactionează mai rapid, considerăm că există premisele pentru o revenire a cererii de achizitie si pe segmentul de lux al pietei.”, explică Matei Malos, Managing Partner HomeFinders.ro.

În ceea ce priveste tipurile de unităti din noile blocuri ale celor trei zone de lux, se remarcă dominanta apartamentelor de 3 si 4 camere. Garsonierele si apartamentele de două camere nu se află în aria de interes a dezvoltatorilor, întrucât nu există cerere pentru acestea din partea publicului tintă.

HomeFinders.ro este prima companie de consultantă imobiliară dedicată exclusiv cumpărătorilor. Fondată în 2011, firma reuneste o echipă de 15 consultanti specializati în cele mai importante zone rezidentiale ale Bucurestiului. HomeFinders.ro propune un model de consultantă imobiliară în premieră în România, de unică reprezentare, si îsi asistă clientii de-a lungul întregului proces de achizitie a unei locuinte în cele mai bune conditii posibile. Prin intermediul unei platforme online integrate, compania oferă acces la toate ofertele rezidentiale disponibile în Bucuresti, precum si la detalii despre acestea, previzionări online, analize si statistici. De la înfiintare, HomeFinders.ro a asistat achizitii de o valoare totală de peste 30 de milioane de euro. Pentru mai multe informatii, accesati www.homefinders.ro sau pagina de Facebook HomeFinders.ro.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar