transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 22-04-2024 4.6687 lei 4.9764 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 18-02-2015

Preturile apartamentelor in Bucuresti, in ultimele 12 luni - analiza HomeFinders

Preturile apartamentelor in Bucuresti, in ultimele 12 luni - analiza HomeFinders
 Alte stiri la aceasta categorie

La nivelul preturilor, piata rezidentială din Bucuresti a evoluat diferit în ultimul an, pe două segmente distincte de piată: piata populară (periferie) si piata mediu-premium (centru, semicentru si Nord), conform unei analize a preturilor si a ofertelor din rezidential efectuată de HomeFinders.

HomeFinders a analizat, pe baza a 6153 de oferte scoase la vânzare în ianuarie 2014 si ianuarie 2015, preturile mediane ale locuintelor, solicitate de proprietari. Analiza arată că preturile apartamentelor situate la periferie au crescut cu doar 0.1% din ianuarie 2014 până în ianuarie 2015, în timp ce preturile apartamentelor din zonele centrale, semicentrale si de Nord au crescut cu patru procente. Dacă la nivelul lunii ianuarie 2014, pretul mediu al unui apartament dintr-un bloc din zonele mărginase era de 53.900 de euro, în prima lună a anului 2015, acesta a crescut până la doar 54.000 de euro. De partea cealaltă, în zona centrală, semicentrală si de Nord, pretul mediu a crescut de la 73.000 la 76.000 de euro.

În ceea ce priveste numărul de oferte scoase la vânzare în luna ianuarie 2015, acesta a crescut considerabil, pe ambele segmente de piată. Ofertele din cartierele de la periferie  au înregistrat o crestere de 64%, de la 1394 la 2287, în timp ce numărul de oferte din centru, semicentru si Nord au crescut cu 80,9%: în ianuarie 2014 au fost scoase la vânzare 880 de apartamente, iar în ianuarie 2015 – 1.592.

Asadar, în prima lună a anului 2015, volumul total de oferte scoase spre vânzare s-a ridicat la 3879, cu 70.5% mai mare decât în ianuarie 2014, când s-a înregistrat un număr de 2274 oferte.

Cresterea foarte mare a ofertelor imobiliare în zonele centrale, semicentrale si de Nord a determinat si o pondere mai mare din totalul de oferte pe ianuarie 2015: 41%, comparativ cu 38.70% în ianuarie 2014. Cu toate acestea, ofertele pentru apartamente din periferia Capitalei continuă să domine, cu un procent de 59%. Raportată la oferta din centru, semicentru si Nord, oferta existentă în ianuarie 2015 în cartierele de la periferia orasului este cu 43.5% mai mare.

„Evolutia pozitivă a pietei rezidentiale din Capitală  este vizibilă încă din 2014 la nivelul ofertei, influentată în mare parte si de numărul mare de proiecte noi, prezente pe toate segmentele de piată. Se observă o crestere sustinută a cererii pentru zona centrală, semicentrală si de Nord, care a influentat direct si cresterea preturilor solicitate de proprietari, cu o medie anuală de 4%. Cresterea interesului pentru zonele centrale, semicentrale si de Nord a condus pe parcursul anului 2014 si la scăderea timpului mediu de vânzare al proprietătilor din aceste zone, acesta fiind un alt indicator important al pietei rezidentiale ”, afirmă Iulia Tisăianu, Property Research Manager HomeFinders. 

HomeFinders este prima companie de consultantă imobiliară dedicată exclusiv cumpărătorilor. Fondată în 2011, firma reuneste o echipă de 15 consultanti specializati în cele mai importante zone rezidentiale ale Bucurestiului. HomeFinders propune un model de consultantă imobiliară în premieră în România, de unică reprezentare, si îsi asistă clientii de-a lungul întregului proces de achizitie a unei locuinte în cele mai bune conditii posibile. Prin intermediul unei platforme online integrate, compania oferă acces la toate ofertele rezidentiale disponibile în Bucuresti, precum si la detalii despre acestea, previzionări online, analize si statistici. De la înfiintare, HomeFinders a asistat achizitii de o valoare totală de peste 30 de milioane de euro.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar