transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 04-12-2024 4.7308 lei 4.977 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 28-02-2014

Private Equity: CMS discuta despre viitorul capitalului privat in Romania

Private Equity: CMS discuta despre viitorul capitalului privat in Romania
 Alte stiri la aceasta categorie

Firma internaţională de avocatură CMS, în colaborare cu compania Pedersen&Partners Executive Search, a găzduit săptămâna trecută o conferinţă dedicată ‘Private Equity’. Evenimentul a reunit unii dintre principalii actori ai pieţei de capital privat din România şi străinătate şi a inclus discuţii pe marginea unor subiecte de mare interes referitoare la domeniul capitalului privat, al fondurilor de ‘Private Equity’ şi al serviciilor de investiţii bancare din România.

Participanţii au discutat atât despre perspectivele pe care capitalul privat le are în România, dimensiunea tranzacţiilor, sectoarele cu oportunităţi investiţionale ridicate, oportunităţile de co-investiţii, disponibilitatea finanţării şi pregătirile pentru exit al fondurilor de ‘Private Equity’, precum şi despre provocările asociate cu negocierea achiziționării întreprinderilor private și gestionarea portofoliului de companii.

A existat un consens în rândul participanţilor potrivit căruia, deşi aflată într-o fază de creştere moderată, comparativ cu alte zone ale Europei, România are potenţialul de a deveni o piaţă cu o creştere semnificativă, atractivă pe termen mediu pentru investitorii de capital privat. Participanţii au fost de acord că, deşi există oportunităţi în toate domeniile, sectoarele care prezintă cel mai mare potenţial de creştere sunt agricultura, tehnologia, energia şi serviciile financiare. În ceea ce priveşte dimensiunea ideală a tranzacţiilor, a existat un acord general că investitorii preferă îndeosebi tranzacţiile a căror valoare este cuprinsă între 10-30 milioane de euro şi 30-50 de milioane de euro, în funcţie de specificităţile fiecărui fond de ‘Private Equity’. Tranzacţiile mai mari - de peste 50 de milioane de euro, sunt mai greu de găsit, dar prezintă totuşi interes pentru anumiţi investitori.

Participanţii la conferinţă au concluzionat că principalele trei calităţi pe care un potenţial investitor privat le caută atunci când analizează o posibilă investiţie sunt: cota de piaţă, potenţialul de creştere şi calitatea managementului. În ceea ce priveşte prognozele referitoare la evoluţia pieţei de capital privat din România, specialiştii au considerat că, în următorii cinci ani, va exista o îmbunătăţire considerabilă a situaţiei.

Răspunsurile au fost foarte optimiste atunci când s-a discutat despre cifre concrete de investiţii, estimându-se valori cuprinse între 1 şi 3 milliarde de Euro.

Horea Popescu, Partener în cadrul CMS şi coordonatorul departamentului Corporate şi Private Equity, a declarat: „Există un potenţial semnificativ de creştere în următorii ani şi credem că România ar putea deveni atractivă pentru derularea de tranzacţii în viitorul apropiat. Discuţiile din cadrul conferinţei demonstrează că există atât interes, cât şi oportunităţi. Aşteptăm cu interes să vedem care va fi evoluţia pe termen mediu”.

David Butts, Partener în cadrul CMS şi coordonator al departamentului internaţional de Private Equity, a adăugat: „Întreaga regiune a Europei Centrale şi de Est (ECE) rămâne atractivă datorită oportunităţilor de diversificare din aceste ţări. Fondurile sunt atrase de avantajul competitiv care poate fi obţinut datorită faptului că societăţile din portofoliu îşi pot vinde produsele şi serviciile în Europa de Vest,

valorificând în acelaşi timp baza de costuri scăzute din anumite ţări din Europa Centrală şi de Est, printre care şi România. Cu ajutorul ingredientelor potrivite – stabilitate macroeconomică, o bună planificare şi strategie – atractivitatea României pentru investiţiile de capital privat va continua să crească”.

Mona Neagoe, Partener şi Country Manager pentru România în cadrul Pedersen&Partners, a comentat: "Aşteptăm cu interes să vedem că oportunităţile oferite de România se vor transforma în tranzacţii şi sperăm că acest eveniment şi altele asemenea vor creşte vizibilitatea asupra fondurilor disponibile şi vor stimula companiile să îşi continue ambiţiile de a-şi creşte cota de piaţă sau de a se extinde în regiune prin strângerea de capital de la investitorii privaţi. Pedersen&Partners are o experienţă îndelungată în sprijinirea managerilor de fonduri în a alcătui echipele potrivite pentru companiile din portofoliu şi întotdeauna suntem extrem de mulţumiţi atunci când acele echipe reuşesc o tranzacţie de succes”.

Gabriel Sidere, ManagingPartneral CMS în România, concluzionează: „Cei 15 de ani de experiență locală nemijlocită ai CMS în România, împreună cu palmaresul impresionant de companii-cheie din domeniul private equity pe care CMS le reprezintă în regiune, ne poziţionează ca lider al firmelor de avocatură în industria de private equity. CMS oferă clienților confruntaţi constant cu mediul mereu în schimbare al cadrului legislativ şi al evoluţiei oportunităților de investiții în România, cele mai adecvate servicii de consultanţă. Participarea la acest eveniment a unui număr important de investitori cu o experienţă foarte bogată în domeniul private equity este, în sine, un bun barometru pentru viitor atât al potențialului de revenire al pieței de private equity, cât şi pentru oportunităţile de investiţii în România pe care comunitatea investitorilor le percepe în acest moment. Vreau să mulţumesc în mod special membrilor panelului de discuţii care au asigurat o dezbatere foarte captivantă, la cel mai înalt nivel de expertiză.”

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar