transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 13-06-2024 4.629 lei 4.9766 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 30-10-2015

Proiect de 500.000 euro finalizat cu succes de Cluj IT Cluster si Universitatea Babes-Bolyai: 450 de studenti au facut practica in 94 de companii, banci si organizatii

Proiect de 500.000 euro finalizat cu succes de Cluj IT Cluster si Universitatea Babes-Bolyai: 450 de studenti au facut practica in 94 de companii, banci si organizatii
 Alte stiri la aceasta categorie

Un număr de 450 de studenti din cadrul Universitătii Babes-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca au efectuat stagii de practică cu durata de trei săptămâni în 94 de organizatii, în cadrul proiectului POSDRU „Cresterea oportunitătilor de ocupabilitate prin practică de succes (PRACT-IT)”, realizat de Universitate în parteneriat cu Cluj IT Cluster, unul dintre cele mai importante clustere în domeniul IT la nivel national. Proiectul a fost initiat în vara anului trecut si a avut valoarea totală de peste 490.000 de euro.

Programul PRACT-IT s-a adresat studentilor din anii I si II ai Universitătii Babes-Bolyai, din cadrul specializărilor: Informatică (188 de studenti), Informatică economică (87), Contabilitate si informatică de gestiune (77), Marketing (29), Matematică si Informatică (24), Economie si afaceri internationale (21), Statistică si previziune economică (16), Economie generală (8). Obiectivul stagiului de practică a fost îmbunătătirea competentelor si aptitudinilor profesionale ale studentilor, în vederea cresterii capacitătii acestora de a se încadra cu succes si în mod sustenabil pe piata muncii.

Organizatiile în care studentii au desfăsurat stagiile de practică sunt majoritatea membre ale Clusterului IT. Printre acestea se numără: Accesa IT Consulting, Altom Consulting, Alfa Software, ArtSoft Consult, ARXIA, Cloud Troopers, FORTECH, Imprezzio Global, ISDC, LightSoft, NetBrinel, OptimaGroup, PitechApps, Recognos si TecknoWorks. La proiect au participat si organizatii catalizator din cadrul Clusterului, cum ar fi ARIES si Cluj Hub sau universităti membre, precum Universitatea de Medicină si Farmacie „Iuliu Hatieganu”. Printre organizatiile partenere din afara clusterului se numără: Banca Română de Dezvoltare Centrul Regional Cluj, Banca Transilvania, Steelcase Romania si Yonder Romania.

„Am initiat acest proiect din dorinta de a veni în întâmpinarea unei nevoi reale a pietei muncii din Cluj.

Industria de IT din orasul nostru are nevoie de oameni cu pregătire în domeniu, persoane tinere, dornice de afirmare în plan profesional. Am dorit să creăm o mai bună cunoastere în rândul studentilor a oportunitătilor de carieră care există în domeniul nostru de activitate si, în acelasi timp, să ridicăm o punte între cei care doresc să pornească pe acest drum si potentialii angajatori. Programul nostru, consider, a fost unul de succes si dorim, împreună cu Facultatea de Matematică si Informatică a UBB, să îl continuăm cât mai curând posibil”, a declarat Andrei Kelemen, Directorul Executiv al Asociatiei Cluj IT Cluster.

În proiect s-au înscris 573 de studenti, dintre care au fost selectati 450 pentru a participa la toate activitătile, prin intermediul unui portal online de matchmaking prin care studentii au depus CV-uri si scrisori de intentie adresate organizatiilor partenere. Acestea din urmă si-au prezentat oferta de practică tot pe site-ul respectiv.

Subventia acordată fiecărui student implicat in proiect a fost de 1.144 de lei, dintre care 1044 de lei au fost oferiti de catre UBB, iar 100 de lei de către Cluj IT Cluster.

Stagiile de practică, au avut o durată de 15 zile, cu program de 6 ore pe zi, sub îndrumarea directă a zeci de tutori din cadrul organizatiilor participante si sub monitorizarea cadrelor didactice supervizoare. Activitătile derulate au inclus evaluări individuale psihoprofesionale, activităti de informare cu privire la metodologiile prin care se face angajarea si workshop-uri interactive de consiliere profesională. Activitatea de consiliere profesională a inclus sesiuni individuale în care au fost făcute prezentări si simulări de situatii din viata reală legate de procesul de angajare, precum: găsirea unui loc de muncă, metodologia de întocmire a unui CV profesional si a unei scrisori de intentie adaptate destinatarului, prezentarea la un interviu de angajare sau comunicarea cu potentialii angajatorii înainte si după interviu.

Au fost  incluse si sesiuni de lucru în grup sub formă de seminarii despre cresterea motivării si încrederii în sine în vederea găsirii unui loc de muncă, sesiuni de jocuri de rol, discutii interactive cu persoane care au participat la aceste etape în viata reală si metode de promovare personală în relatia cu potentialii angajatori.

In cadrul proiectului a fost de asemenea organizat un concurs cu premii care a avut ca scop evaluarea competentelor profesionale acumulate de grupul tintă în urma participării la stagiile de practică organizate. In urma participarii la acest concurs s-au acordat 155 de premii, fiecare in valoare de 2.480 de lei.

„Proiectul a reusit dezvoltarea parteneriatelor dintre Universitatea Babes-Bolyai si societăti comerciale din domeniul industriei IT&C care au menirea de a creste gradul de corelare între oferta educatională si nevoile practice ale angajatorilor. Dorim ca pe viitor acest tip de proiecte să fie posibile si pentru studentii de la alte programe de studiu, care nu au beneficiat până acum de astfel de oportunităti”, a spus Prof. univ. dr. Mihaela Dragan – coordonatorul proiectului pe domeniul economic.

“Prin intermediul acestui proiect am reusit sa aducem mai aproape mediul universitar de cel al industriei IT, lucru benefic pentru ambele parti implicate. De asemenea, crearea unui cadru pentru desfasurarea practicii de specialitate, alaturi de serviciile de informare si consiliere oferite, reprezinta un bun start in tranzitia studentilor catre piata muncii dupa finalizarea studiilor. Succesul proiectului nostru se datoreaza tuturor actorilor implicati, ceea ce ne incurajeaza sa continuam acest parteneriat si pe viitor”, a spus Conf. univ. dr. Anca Andreica, Facultatea de Matematica si Informatica, managerul proiectului.

Cluj IT este o asociatie de tip cluster inovativ, înfiintata în octombrie 2012, având ca membri 36 de companii de IT, 5 institutii de învătământ superior si de cercetare - Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea de stiinte Agricole si Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină si Farmacie Iuliu Hatieganu Cluj Napoca si Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice si Moleculare din Cluj-Napoca, precum si 7 institutii publice si organizatii catalizator.

Cluj IT Cluster este o initiativă de business cu scopul de a creste competitivitatea în IT, de a face mai vizibilă si mai atractivă industria IT din România, respectiv de a pozitiona Clujul ca un hub regional inovator. Clusterul are sustinerea guvernului si a autoritătilor locale, care consideră Cluj IT o initiativă de importantă natională.

Prioritătile clusterului pentru următoarea perioadă sunt reprezentate de: extinderea prezentei internationale prin competitivitate ridicată si prin produse sau servicii inovatoare; dezvoltarea unui mecanism de cooperare eficient între universităti si industria IT, care să aibă ca rezultat un număr cât mai mare de specialisti IT foarte bine pregătiti.  Mai multe informatii despre activitatea Cluj IT Cluster sunt disponibile pe www.clujit.ro

Universitatea Babes-Bolyai este o institutie publică de învătământ superior a cărei misiune este să promoveze si să sustină ­ în comunitatea locală, regională, natională si internatională­ dezvoltarea unor componente culturale specifice. Este cea mai veche universitate din tară si totodată o universitate de prestigiu, clasificată între primele 12 la nivel national si are experientă relevantă înregistrată în domeniul proiectului atât în calitate de beneficiar, cât si în calitate de partener.

Între 1998-2010, Universitatea, în calitate de solicitant, a gestionat proiecte în valoare totală de cca. 45 milioane de euro, în prezent derulându-se peste 400 de proiecte/an. Dintre proiectele finantate prin POSDRU, Universitatea a dobândit experientă în ceea ce priveste DMI 2.1 Tranzittia de la scoală la viata activă prin implementarea unui număr de 7 proiecte (din care unul strategic si 6 de grant) în calitate de Solicitant si 5 proiecte strategice în calitate de partener.

Facultatea de Matematică si Informatică a participat în acest proiect prin studentii specializărilor Informatică si Matematică-Informatică de la toate liniile de studiu (română, maghiară, germană, engleză). Avântul deosebit luat de dezvoltarea industriei de Sofware Development si IT la Cluj, precum si buna reputatie a programelor de studiu de la această facultate, au făcut ca numărul studentilor înmatriculati la programele de studiu de Informatică si Matematică Informatică să crească în mod constant în ultimii ani, astfel încât s-a ajuns ca în 2015 să fie înmatriculati în anul I la aceste specializări peste 700 de studenti. Facultatea de Matematică si Informatică este astăzi una dintre facultătile de top ale universitătii si în ceea ce priveste cercetarea stiintifică fundamentală si aplicativă, relevant fiind faptul că Universitatea Babes-Bolyai, prin domeniul de stiintă Matematică, se afla pe un prestigios loc 63 in lume in clasamentul "The world’s best universities for mathematics” recent publicat de U.S. News & World Reports si este si în 2014 (ca si în 2013) singura universitate din România prezentă în Top 200 – Shanghai.

Facultatea de stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca este una dintre cele mai moderne si dinamice facultăti ale Universitătii Babes-Bolyai, cu o relevantă ofertă de servicii academice si stiintifice vizând toate formele de învătământ. Prin intermediul acestui proiect au beneficiat de stagii de practică un număr total de 238 de studenti ai acestei facultăti, proveniti de la următoarele programe de studiu: Informatică economică, Contabilitate si informatică de gestiune, Marketing, Economie si afaceri internationale, Statistică si previziune economică si Economie generală.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar