transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 24-06-2024 4.6535 lei 4.9771 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 23-12-2013

Raportul Macroeconomic Trimestrial al GarantiBank - cele mai importante previziuni pentru 2014

Raportul Macroeconomic Trimestrial al GarantiBank - cele mai importante previziuni pentru 2014
 Alte stiri la aceasta categorie

În 2014 este anticipată o creștere a PIB-ului de 2%, sub cea din 2013, de 2,4%. Rata de creştere a PIB-ului în anul următor va fi mai scăzută față de cea din 2013 pe fondul producției mai slabe în agricultură și a decelerării creșterii producției industriale în urma temperării exporturilor. Aceasta este principala previziune pentru 2014 în cel mai recent Raport Macroeconomic Trimestrial al GarantiBank, una dintre cele mai dinamice și inovatoare bănci de pe piața locală și deținută de Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB) care se regăsește în topul celor mai solide 20 de bănci din lume potrivit Bloomberg.

În ceea ce privește inflația, aceasta va atinge un nivel minim istoric de aproximativ 1% în prima jumătate a anului 2014, dar va crește în a doua parte a anului până la 3,5%. Factorii care vor putea influența semnificativ dinamica inflației în 2014 sunt măsurile anunțate de liberalizare a prețurilor la energie (creștere de aproximativ 10%) și gaze (creștere de aproximativ 8%), dar și indexarea accizelor cu 4,77% începând din ianuarie 2014 și creșterea accizelor la carburanți (prețul final crescut cu 5,5%, cu un impact asupra inflației de 0,5 puncte procentuale).

Specialiștii GarantiBank estimează că BNR va continua relaxarea politicii monetare cu încă două scăderi ale dobânzii cheie. Astfel, se așteaptă că aceasta va atinge 3,5% până la finalului primului trimestru al anului 2014.

“Odată cu scăderea inflației crește puterea de cumpărare, iar finanțarea în lei devine mai atractivă, respectiv mai ieftină.

Acești factori, împreună cu creșterea salariilor reale, reprezintă un impuls pentru îmbunătățirea cererii și consumului intern pe piața locală în 2014”, a declarat Rozalia Pal, Economist-Şef GarantiBank.

De asemenea, în 2014 este așteptată o relansare a investițiilor publice și private, redresarea venind pe fondul accelerării absorbției de fonduri europene și a reluării de proiecte de infrastructură.

“Odată cu revigorarea economiei, ne așteptăm ca și șomajul să scadă treptat, până la o medie anuală de 7%. Impulsul ar putea veni și din sectorul industrial, care a avut un parcurs foarte bun în 2013 și ne așteptăm ca producția să se mențină la același nivel”, a adăugat Pal.

Un alt semn pozitiv din piață este legat de redresarea segmentului construcțiilor, unde este așteptată o creștere cu 3,3% în 2014, deși performanțele în 2013 au fost sub așteptări. Sectorul beneficiază și de proiectele europene de infrastructură deblocate la sfârșitul lunii iunie.

Sectorul privat ar putea beneficia și de o schimbare importantă în legislație, și anume propunerea Guvernului de a reduce CAS-ul cu 5 puncte procentuale. Această măsură ar putea crește competitivitatea companiilor locale și ar putea reprezenta, de asemenea, un stimulent pentru relansarea investițiilor străine.

În raportul citat, GarantiBank estimează și evoluția cursului valutar EUR/RON, care este așteptat să se stabilizeze la 4,45 până la sfârșitul anului 2013 și să se deprecieze spre 4,55 în 2014, în special din cauza fluxurilor de capital pe termen scurt, determinate de evenimente internaționale.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Mike
The economy cdolun't be worse, so if you are a victim of circumstance and your credit has taken a hit go to creditreport911(dot)org and start´╗┐ rebuilding your life with this great product $29.95 gets your Credit and your life back on track!
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar