transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-07-2024 4.5468 lei 4.9692 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 29-11-2013

Rolul bancilor pentru o mai buna absorbtie a fondurilor europene in urmatoarea perioada de programare 2014-2020

Rolul bancilor pentru o mai buna absorbtie a fondurilor europene in urmatoarea perioada de programare 2014-2020
 Alte stiri la aceasta categorie

La sfârșitul unei perioade de programare problematice, Guvernul României are în vedere o nouă abordare pentru perioada 2014-2020, ce presupune implicarea comunităţii bancare pentru o utilizare mai eficientă a fondurilor europene.

Lattanzio Group a organizat, în colaborare cu Asociaţia Română a Băncilor, un eveniment pe o temă strategică pentru contextul actual din România: ”Fondurile Structurale pentru promovarea dezvoltării. Rolul sistemului bancar din România în următoarea perioadă de programare 2014-2020”. Conferința a avut loc pe 21 noiembrie la sediul central al Băncii Naționale a României.

Contribuţia comunităţii bancare devine fundamentală în contextul în care ”companiile şi administraţiile publice pot creşte cu ajutorul consultanţei şi a fondurilor europene, prin demararea unor procese de dezvoltare și inovare”, după cum afirmă Ezio Lattanzio, CEO Lattanzio Group. Evenimentul a fost așadar adresat tuturor băncilor comerciale din România, precum și altor actori implicați în programarea și implementarea fondurilor structurale și de coeziune.

Acțiunea se încadrează în inițiativa Ministerului Fondurilor Europene de a introduce băncile în circuitul de gestionare a fondurilor, ținând cont de experiența anilor precedenți, ”pentru a facilita absorbția fondurilor europene, mai ales din punct de vedere al ritmului acesteia”, conform declarațiilor Viceguvernatorului BNR, Bogdan Olteanu. Această abordare a fost de altfel confirmată și de către Mihaela Toader, director general în cadrul Ministerul Fondurilor Europene, care a declarat că implicarea băncilor s-ar putea realiza prin ”preluarea, pe anumite axe sau pe anumite call-uri, a evaluării dosarelor prin care se solicită finanțarea de la Autoritățile de Management sau Organismele Intermediare” actuale, precum şi prin preluarea funcţiei de plată.

Evenimentul a constituit așadar o ocazie importantă pentru a prezenta rolul economic și social al comunității bancare din perspectiva accesului la fonduri europene.

”Băncile pot aduce bagajul de experiență necesar pentru creșterea gradului de absorbție a fondurilor structurale în România”, a afirmat Florin Dănescu, președintele executiv al ARB.

Cu privire la potențialul sistemelor de formare online în aplicarea uniformă de către bănci a procedurilor specifice fondurilor europene, au intervenit Massimo Giacomelli, Directorul Lattanzio Learning, alături de Guido Cernuto, Senior Consultant Lattanzio Learning și de Federico Dondero, International Sales Manager eXact learning solutions.

Lattanzio Group este o firmă de consultanță italiană, prezentă în România din 1992 și cu birouri în Italia, Croația și Macedonia. În România, firma a implementat peste 40 de proiecte finanțate din fonduri europene, sprijinind administrațiile publice și companiile în procesul de dezvoltare organizațională.
eXact learning solutions Srl, astăzi parte din Lattanzio Group, este o companie de dezvoltare software, lider în domeniul soluțiilor de e-learning. Firma a primit premiul Best of Elearning! în 2012 pentru dezvoltarea propriului LCMS (Learning Content Management System).

Lattanzio Learning este unul dintre principalii operatori italieni în domeniul formării integrate și al consultanței pentru procesele de formare, atât pentru administrații publice, cât și pentru multinaționale și mari companii private. A sprijinit de-a lungul anilor firme din domeniul bancar și asigurări, industrie, telecomunicații și sectorul auto.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar