transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 14-07-2024 4.5689 lei 4.9737 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 24-11-2014

Un roman genereaza peste 10 tone deseuri in fiecare an, peste dublul mediei in UE

Un roman genereaza peste 10 tone deseuri in fiecare an, peste dublul mediei in UE
 Alte stiri la aceasta categorie

Anual, cantitatea totală de deseuri generate la nivelul României este de 10,2 tone de persoană, peste dublul mediei UE. Doar cinci alte tări au produs mai multe deseuri pe cap de locuitor în UE în anul 2010: Bulgaria, Luxemburg, Finlanda, Estonia si Suedia

96 % dintre europeni consideră că este important ca Europa să îsi utilizeze resursele mai eficient

La nivel mondial, sub un sfert din alimentele nevalorificate în prezent în Europa si SUA ar fi suficiente pentru a hrăni 805 de milioane de persoane care suferă de foamete cronică

Risipa alimentară este tema principală a initiativei “Săptămâna Europeană pentru Reducerea Deseurilor”, sustinută de Comisia Europeană si desfăsurată sub sloganul„Haideti să hrănim stomacul, nu cosul de gunoi!”

Risipa alimentară constituie o problemă serioasă, media la nivel de gospodărie în vestul Europei, fiind de aproximativ 25% din totalul alimentelor cumpărate. Această risipă se traduce prin irosirea resurselor naturale utilizate pentru productia alimentelor respective, precum apă, energie, sol. Se estimează că, la nivel mondial, sub un sfert din alimentele nevalorificate în prezent în Europa si SUA ar fi suficiente pentru a hrăni 805 de milioane de persoane care suferă de foamete cronică.

Pentru a sprijini eforturile de reducere a risipei alimentare, Comisia Europeană organizează din 2009, Săptămâna Europeană pentru Reducerea Deseurilor (EWWR), care anul acesta are loc în perioada 22-30 noiembrie. Axată în special pe deseurile alimentare, initiativa va înlesni autoritătilor publice, entitătilor private, scolilor si cetătenilor aflati în căutarea unui trai mai ecologic si mai inteligent, derularea a peste 9 000 de actiuni.

În cadrul campaniei au fost dezvoltate o serie de instrumente pentru cresterea gradului de constientizare cu privire la costurile risipei alimentare si la combaterea acesteia. Acestea sunt disponibile în limba engleză sub forma unor fise informative care contin sfaturi referitoare la modul în care poate fi evitată risipa alimentară, la posibilitătile de a găti folosind resturile alimentare, precum si la deprinderea compostării resturilor. Gospodăriile si întreprinderile pot încerca totodată să utilizeze calculatorul risipei alimentare, un instrument inovator care arată costurile acestei risipe.Comisarul european pentru mediu si pescuit, Karmenu Vella, si-a exprimat sprijinul pentru această initiativă, cofinantată prin programul Life al UE. Deoarece risipa alimentară constituie o problemă serioasă, în acest an, accentul este pus tocmai pe modalitătile de stopare a risipei alimentare. Sloganului campaniei, „Haideti să hrănim stomacul, nu cosul de gunoi!”, invita utilizatorii de internet să acceseze pagina de web www.ewwr.eu pentru a afla ce pot face în sprijinul trecerii la o economie circulară – o economie în care produsele sunt concepute din start spre a fi reutilizate, reparate, refabricate si reciclate, mai degrabă decât incinerate sau depozitate în gropi de deseuri, o economie în care deseurile devin o resursă.

Anual, cantitatea totală de deseuri generate la nivelul României este de 10,2 tone de persoană, peste dublul mediei UE. Doar cinci alte tări au produs mai multe deseuri pe cap de locuitor în UE în anul 2010: Bulgaria, Luxemburg, Finlanda, Estonia si Suedia.

Conform sondajului paneuropean Eurobarometru, derulat în decembrie 2013, 96% dintre europeni consideră că este important ca Europa să îsi utilizeze resursele mai eficient, iar 86% dintre acestia consideră că o utilizare mai eficientă a resurselor ar fi benefică pentru calitatea vietii din tara lor.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar