transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 17-04-2015

Casele de schimb valutar, un mediu destul de sigur pentru clienti, in Romania

Casele de schimb valutar, un mediu destul de sigur pentru clienti, in Romania

Ani in sir, casele de schimb valutar din Romania au reprezentat o zona de incidente si scandaluri intre firmele respective si clienti, din cauza unor proceduri lipsita de etica puse in practica de acestea. Unele case de schimb - mai ales cele din zone centrale si din gari - practicau comisioane separate aplicabile la cursurile afisate (comisioane existau pana si la unele agentii bancare).

Mai mult decat atat, existau tot feluri de practici la limita legii, destinate practic inselarii clientilor. Una dintre acestea era afisarea inversa a cursurilor de schimb valutar (vanzare si cumparare), pentru derutarea publicului neatent.

In plus, la intrarea in unele locatii erau afisate niste cursuri foarte atractive, iar in interior exista afisate alte cursuri total nefavorabile clientilor. Cursurile mai bune erau aplicabile doar in anumite conditii (iar aceste explicatii erau scrise foarte mic), iar cursurile mai slabe erau de fapt standardul. Foarte multi romani s-au pacalit cel putin o data la casele de schimb valutar, unii chiar cu sume mari. Asemenea cazuri erau adesea prezentate si in mass-media, inclusiv la TV, iar unele situatii ajungeau sa fie reclamate la Politie si chiar in justitie.

Toate cele de mai sus reprezinta istorie, caci astazi casele de schimb valutar sunt supuse unei legislatii foarte bine reglementate.

Se poate afisa un singur curs valutar, foarte bine vizibil, iar comisionul este interzis. Asadar, cursul afisat este cel real. Pentru o si mai buna protectie a clientului, inainte de schimbul efectiv, acesta trebuie sa semneze un act unde este precizat exact cursul, dar si sumele platite si primite. Practic, se face un contract intre parti si abia apoi tranzactia efectiva.

La fiecare schimb curs valutar, pana si casele de schimb ale bancilor printeaza foarte clar cursurile valabile in acel moment. Cei ce nu respecta legea risca scanctiuni foarte mari, asa ca se poate spune ca, in prezent, casele de schimb valutar reprezinta un mediu destul de sigur pentru clienti, in tara noastra. Fie ca sunt romani sau straini sositi in Romania in scopuri turistice ori de afaceri, clientii au siguranta ca vor beneficia de un schimb corect atunci cand vand sau cumpara lei.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar