transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 14-11-2024 4.6879 lei 4.9764 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 16-11-2016

Modul de fabricatie al brichetelor de rumegus - sursa pentru incalzire eficienta

Modul de fabricatie al brichetelor de rumegus - sursa pentru incalzire eficienta

Acolo unde o centrala termica pe gaz nu poate fi instalata, cea mai economica si practica varianta este in general reprezentata de o centrala care utilizeaza combustibili solizi - nu atat lemn, cat mai ales brichete din rumegus si peleti rumegus, care asigura ardere eficienta la un cost chiar rezonabil.

Foarte multe persoane au auzit despre varianta brichetilor de rumegus (sau brichetelor de rumegus), insa nu la fel de cunoscuta este metoda de fabricare a acestora. Conform unui website de specialitate, materia prima pentru productia brichetilor de rumegus o reprezinta deseurile lemnoase provenite din fabrici de cherestea. Aceste resturi sunt colectate, sortate, uscate si apoi brichetate pe o presa mecanica de mare capacitate, la o presiune de aproximativ 200 de tone.

"Ciclul de lucru al liniei incepe de la furnizarea rumegusului umed la transportorul - banda cu racleti si reglarea continua a vitezei deplasarii. De la alimentatorul – banda rumegusul ajunge la separatorul de fractiuni mai mari unde materia prima este cernuta de bucatile mai mari de lemn si de pietre. Rumegusul cernut  este transportat cu ajutorul transportorul melc, la silozul de materie prima umeda cu o capacitate de aprox. 50 m3", se explica pe brichetipeleti.ro.



Mai departe se realizeaza uscarea rumegusului, procesul variaza in functie de umiditatea materiei prime (exista un sistem complet automatizat prin comanda - controler cu microprocesor). In cadrul productiei se realizeaza si curatarea de particule marunte, pentru ca brichetele sa fie de o calitate cat mai inalta. Rumegusul uscat de la transportor ajunge la separatorul pneumatic unde are loc separarea impuritatilor ( mici pietre, bucati de metal sau lemn).

Cu ajutorul presiunii, materia prima ajunge din separatorul pneumatic, prin separatorul magnetic, la rafinatorul cu aspirare. Intervine tocarea si rafinarea in fractiuni adecvate. Materialul ajunge intr-un siloz, iar apoi la masini de brichetat, pentru operatiunea finala.

Combustibilul astfel obtinut are un randament foarte bun si poate fi considerat chiar ecologic, tinand cont ca vizeaza o reutilizare a deseurilor. In acelasi timp, brichetele de rumegus prezinta si avantajul depozitarii intr-un spatiu foarte mic, dar si transportul usor. Nu in ultimul rand, vorbim despre un combustibil curat si practic, avantajos si cu riscuri minime cu privire la incendii.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar