transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 22-04-2024 4.6687 lei 4.9764 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 25-08-2015

Un job in strainatate sau unul pe plan local

Un job in strainatate sau unul pe plan local

In multe domenii de activitate, a-ti gasi un loc de munca in strainatate este extrem de simplu. Se intampla acest lucru in special in IT&C si in domeniul medical. Daca esti programator, cel mai probabil vei gasi un loc de munca semnificativ mai bine platit, intr-o tara mai dezvoltata. Poti lucra in Marea Britanie, in Germania, in Franta sau poate in Danemarca ori Finlanda.

Daca esti doctor sau chiar asistent, de asemenea ai oportunitati majore de a face cariera oriunde in lume, chiar si in Statele Unite ale Americii sau in Canada, zone recunoscute pentru veniturile foarte mari ale persoanelor ce lucreaza in industria de sanatate (inclusiv in pharma). Chiar si in constructii se poate castiga mai bine in afara tarii (inclusiv in cazul inginerilor), fara a mai vorbi despre agricultura, retail sau industrie (incluzand aici si muncile care nu necesita o calificare tocmai dificil de obtinut, spre exemplu pentru postul de vanzator intr-un supermarket).

Apare asadar dilema puternica - sa plec in alta tara sa muncesc sau sa raman in Romania, desi voi castiga aici mult mai putin? Pe masura ce economia locala evolueaza, multe sectoare de activitate inregistreaza cresteri salariale importante. Diferenta fata de "afara" este si va ramane mare si in anii urmatori, insa trebuie luate in considerare mai multe elemente.

Viata intr-o tara dezvoltata (mai ales in Marea Britanie, Franta sau Danemarca) este foarte scumpa - te costa foarte mult chiria, utilitatile, mancarea.

Asadar, daca esti programator si ai ajuns deja la un nivel bun, diferenta pe care o vei obtine in mod pragmatic in Occident ar putea sa nu fie atat de mare incat sa te determine sa pleci din tara, daca o faci strict pentru bani. In plus, nu oricine se adapteaza la un stil de viata diferit, iar cei care au familii au dificultati fie in a sta departe de cei dragi, fie in a acoperi costurile acestora in tara respectiva (inclusiv cele legate de educatie, in unele cazuri).

Pentru a compensa diferenta de venituri, unii romani aleg sa ramana in tara, sa lucreze intr-o companie in care sa incerce sa evolueze, dar in acelasi timp sa munceasca si pe cont propriu, part-time, eventual chiar pentru dezvoltarea unor proiecte personale. Un start-up poate fi oricand o idee buna, mai ales intr-o tara in schimbare si in dezvoltare, asa cum este Romania.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar