transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 16-06-2024 4.6576 lei 4.9771 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 19-05-2014

15 ani de la primul iaurt Danone fabricat in Romania

15 ani de la primul iaurt Danone fabricat in Romania

Primele iaurturi Danone au fost produse la Bucuresti, pe data de 15 mai 1999, sub brandurile Natural si Delicios. Un an mai târziu compania devenea lider de piată în categoria lactatelor proaspete, în România. Astăzi, 1 din 2 iaurturi consumate în România este produs de Danone, iar dobândirea si păstrarea pozitiei de lider reprezintă în sine o istorie.

Cu o expertiză internatională de aproape 100 de ani în producerea de iaurturi, lider mondial pe categoria de lactate proaspete, Grupul Danone a demarat investitia în Romania, în 1996, prin achizitia fostei unităti Miorita Fundeni, care nu mai functiona la acel moment. Fabrica din Bucuresti a fost apoi reabilitată si echipată cu linii moderne de fabricatie, integrate într-un sistem automat de programare, operare si control al proceselor de fabricatie. Investitia initială a fost de 18 milioane dolari.

Investitiile în operatiunile din România au continuat de-a lungul celor 15 ani, atingând în prezent peste 300 milioane lei. Prezenta Danone în România înseamnă mult mai mult decât procesarea laptelui în iaurt: reprezintă o contributie la crearea de noi locuri de muncă, la dezvoltarea fermelor românesti, la dezvoltarea retelei logistice – Danone fiind prezent în peste 10.000 magazine din toată tara, la sustinerea proiectelor sociale si comunitare si contributii importante prin taxele si impozitele plătite către statul român, care se ridică la 235 milioane lei în ultimii 15 ani (fără TVA).


Prin programele de sprijin pentru micii si marii fermieri, peste 22 milioane lei au fost investite în dezvoltarea productiei autohtone de lapte.

În ultimii 15 ani Danone a fost locomotiva dezvoltării categoriei de lactate proaspete în România, prin informare si educatie, dar si lansarea de noi game de produse cu valoare adăugată pentru consumator, asa cum sunt: Cremosso, un iaurt foarte cremos si consistent, pe piată din anul 2000, Activia, cu bacterii probiotice, din anul 2001, iaurtul Danonino pentru copii, cu calciu si vitamina D, din 2007 sau OIKOS, iaurt sătios bogat în proteine, în 2013.

Compania se mândreste cu echipa pe care a construit-o de la zero în România si care astăzi numără peste 500 de persoane. Peste un sfert dintre angajatii firmei din 1999 lucrează încă în companie, în echipa de productie, laborator, vânzări, financiar, mentenantă, soferi pe cisternele de lapte sau manageri proveniti din aceste departamente operative.

„Lucrez la Danone din februarie 1999. Participarea la nasterea unei companii mi-a adus o mare bucurie. Este grozav să stii că, prin munca si responsabilitatea ta, milioane de români se bucură de un iaurt gustos si sănătos în fiecare zi. Atunci când se întâmplă să ne fie mai greu, ne gândim la fetele fericite ale copiilor care vin să viziteze fabrica si ne povestesc ce mult însemnăm pentru ei si cum au crescut cu laptele si iaurturile de la Danone. Sunt mândră de colegii mei, suntem o echipă extraordinară, ne bizuim unii pe ceilalti, ne ajutăm si nu există obstacole pe care să nu le putem depăsi împreună,”  povesteste Erika Iordache, actualmente Manager Reglementare si Relatii Institutionale în Danone România.

„Primul lot de iaurt l-am vegheat peste noapte, în timp ce fermenta. Voiam să ne asigurăm că va iesi perfect, aveam încredere că va fi asa, dar stiam, la fel ca si acum, că succesul depinde de noi si eram hotărâti să facem totul ca la carte,” îsi aminteste George Alexe, coordonator atelier productie, si adaugă: „15 mai, 15 ani e o sărbătoare pentru noi, timpul a trecut incredibil de repede, mă gândesc cum m-a transformat apartenenta la Danone, cât de mult am crescut ca experientă, încredere în fortele proprii, responsabilitate si stimă de sine. ”

Actualul director general al companiei, Dieter Schulz, care este responsabil pentru activitătile Danone din România, Bulgaria, Grecia si tările din regiunea Adriaticii, declară: „Am toate motivele să fiu mândru de cei 15 ani de reusite aici, în România. Am parcurs un drum lung de la primul iaurt produs în 1999. Prin muncă multă, investitii continue si pasiunea pentru cele mai bune iaurturi de pe piată, am reusit să ajungem lider în categoria iaurturilor. Fabrica noastră are cea mai bună performantă europeană, folosim cel mai bun lapte de la fermele românesti si brandurile noastre sunt alegerea preferată pentru români de toate vârstele. Dar cel mai mult sunt mândru de echipa Danone România – pasiunea pentru iaurt si calitate este o inspiratie si face parte din fiecare dintre iaurturile noastre. Privesc spre viitor cu încredere în oamenii nostri, în puterea noastră de inovatie si în angajamentul nostru de a contribui ca România să fie o natiune care se bucură de mai multă sănătate.”

DANONE România este lider de piată în categoria produselor lactate proaspete, înregistrând în anul 2012 o cifră de afaceri de 506 milioane RON. Compania are în portofoliu peste 80 de referinte de produs, produse în majoritate în fabrica din Bucuresti, cu lapte proaspăt colectat de la fermierii români.

Compania DANONE România face parte din Grupul DANONE, prezent în 120 de tări, unul dintre liderii mondiali din industria alimentară, detinând locul 1 în lume în fabricatia de produse lactate proaspete si locul 2 în lume în domeniul apelor minerale îmbuteliate si alimentatiei pentru bebelusi. Grupul DANONE a înregistrat în 2013 vânzări de peste 20 miliarde EURO.

Danone a facut primul pas pe piată încă din 1919, în Barcelona, când Isaac Carasso a început să vândă primele iaurturi în farmacii, ca un leac pentru infectiile intestinale, care făceau ravagii în rândurile copiilor.  Astazi, divizia de lactate este puternic dedicată misiunii companiei de a aduce sănătate prin alimente unui număr cât mai mare de oameni. Cele mai cunoscute mărci Danone includ produse lactate fermentate cu probiotice (Activia, Actimel), produse pentru copii (Danonino), iaurturi în stil grecesc si bogate în proteine (Oikos), mărci de răsfăt (Danette) si gamele Danone cu iaurt simplu si cu fructe.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar