transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 25-05-2024 4.594 lei 4.9744 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 30-03-2015

AlimenteSpeciale.ro: 4 din 5 romani sufera de afectiuni ce impun un regim special de alimentatie

AlimenteSpeciale.ro: 4 din 5 romani sufera de afectiuni ce impun un regim special de alimentatie

În ciuda faptului că peste 80% din populatia României suferă de cel putin o afectiune care impune un regim special de alimentatie, o foarte mică parte dintre români tin cont de recomandările medicale atunci când vine vorba de nutritie, potrivit AlimenteSpeciale.ro, unul dintre cele mai mari magazine online de pe piata locală, specializat în produse dietetice si terapeutice.

“Cea mai mare problemă cu care se confruntă românii atunci când vine vorba de alimentatie este legată în primul rând de mentalitate, marea majoritate a acestora acordând o atentie mai mare nutritiei doar în momentul în care se îmbolnăvesc sau atunci când afectiunea pe care o au este deja într-un stadiu foarte avansat. Principalele motive pentru care se întâmplă acest lucru sunt atribuite atât lipsei de timp, stresului întâmpinat la locul de muncă, pretului mai ridicat al produselor, cât si a lipsei de educatie alimentară si a încercărilor celor mai multi de a păcăli boala în stadiile ei incipiente”, a declarat Maria Martac, Director General al AlimenteSpeciale.ro.

Potrivit acesteia, printre principalele afectiuni cu care se confruntă românii si impun un nivel de constientizare mai mare în ceea ce priveste alimentatia se numără bolile cardiovasculare si hipertensiunea arterială, hipercolesterolemiile, obezitatea, diabetul de tip II, afectiunile renale, hepatice si cele ale aparatului digestiv, dar si intolerantele alimentare, care, tinând cont de ultimele studii, se manifestă la un număr din ce în ce mai mare de români.

Cât cheltuiesc românii atunci când vine vorba de o alimentatie specială?

În ceea ce priveste valoarea cosului mediu de cumpărături pentru o persoană care suferă de o anumită afectiune sau intolerantă, potrivit reprezentantei magazinului, în mediul online aceasta este usor mai ridicată decât în retail, ajungând la peste 150-200 RON.

“Majoritatea alimentelor speciale comercializate pe piata din România au un pret usor mai ridicat decât celelate produse din comert, nebeneficiind de suport financiar ca în alte state din Europa. Cu toate acestea, adoptarea unui regim alimentar corespunzător sau unui stil de viată mai sănătos nu înseamnă neapărat cheltuieli mai mari, acest lucru ducând automat si la eliminarea risipei si a unor non-alimente care se regăsesc în cosul zilnic de cumpărături al majoritătii românilor”, a subliniat Maria Martac.

De asemenea, pentru a evita aparitia unor costuri suplimentare, cât si evolutia necontrolată a anumitor afectiuni, AlimenteSpeciale.

ro recomandă realizarea unui pachet de analize medicale amănuntite la cel putin 6 luni si, în cazul unui diagnostic nefavorabil, urmarea cu strictete a regimului si a indicatiilor igienico-sanitare prevăzute de medic încă din faza incipientă a descoperirii intolerantei sau afectiunii, în cele mai multe cazuri preventia fiind mult mai putin costisitoare decât tratamentul medicamentos.

Alimentele speciale pentru afectiuni si diete – o nisă slab exploatată pe piata din România

Când vine vorba de piata de alimente speciale din România, aceasta este, potrivit Mariei Martac, una destul de deficitară, peste 90% dintre produsele recomandate în diferite tipuri de afectiuni sau diete fiind importate de pe alte piete.

“Dacă în alte tări europene produsele dietetice reprezintă deja o nisă foarte bine conturată în sortimentatia retailerilor, la noi situatia este încă la început de drum atât pentru producători, cât si pentru retail. Dificultătile legistative existente la nivel de piată si în segmentul medical, lipsa sustinerii financiare a noilor producători, cât si inexistenta bugetelor sociale si de sănătate pentru persoanele care suferă de anumite afectiuni reprezintă unul dintre principalele motive pentru care România încă importă peste 90% din produsele de acest tip”, a mai adăugat reprezentanta companiei.

Mai mult, un alt motiv pentru care acest segment evolueză încă foarte lent în România se datorează si cererii scăzute de pe piata de consum si a lipsei de educatie alimentară.

Alimentatia copilului, unul dintre cele mai importante aspecte la români

“Desi nivelul pietei de alimente speciale din România este încă foarte scăzut, în ultimii ani am observat un trend ascendent în ceea ce priveste interesul românilor pentru o alimentatie mai sănătoasă, în special când vine vorba de părintii tineri, acestia investind din ce în ce mai mult în alimentatia copiilor”,  sustine Maria Martac.

Potrivit acesteia, pe lângă alimentele speciale pentru copii,  în topul celor mai cumpărate produse se regăsesc  si cele pentru intolerante sau alergii la gluten, lactoză, produsele pentru diabetici, afectiuni oncologice si gastrice. De asemenea, alimentele organice si produsele naturiste capătă din ce în ce mai multă atentie în rândul persoanelor interesate de un stil de viată sănătos, cererea pentru acestea fiind tot mai mare de la un an la altul.

AlimenteSpeciale.ro este un magazin online specializat care comercializează o gamă variată de alimente si suplimente nutritive destinate copiilor sau adultilor cu programe speciale de nutritie (alimente fără gluten, hiperproteice, dietetice, suplimenti energetici, produse bio, organice,  vegane, alimente fără lactoză sau iod etc.) sau interesati de un stil de viată cât mai sănătos.

Lansat în 2012, magazinul pune la dispozitia clientilor o gamă de peste 3.000 de produse, printre acestea numărându-se atât alimente si aparate  cu indicatie clară pentru diverse afectiuni medicale (diabet, boala celiacă, intoleranta la lactoză, malnutritie, fenilcetonurie etc.), cât si paste, amestecuri de făină, seminte, batoane, uleiuri, ceaiuri, condimente, suplimente energetice si nutritive adresate publicului larg.

Printre cele mai cunoscute mărci comercializate în cadrul magazinului se numără  si Nestle, Aptamil, Isostar, Plasmon, Nutricia, Dr. Schar, Biaglut, Cereal Bio, Isola Bio, Fresenius Kabi, B. Braun, Gerble, Hurom, Montignac, MVSG, LPF, Milupa.

AlimenteSpeciale.ro face parte din portofoliul companiei locale FLAMA INVEST S.R.L., alături de magazinul online cu produse pentru copii, Bebikut.ro.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar