transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 17-02-2025 4.755 lei 4.9771 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Inele de logodna

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 09-03-2012

Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie - lansat in Romania

Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie - lansat in Romania Recent a avut loc lansarea în România a Centrului de Studii despre Bere, Sănătate si Nutritie, singura institutie din România specializată în cercetarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman. Proiectul, o initiativă ce apartine unor reprezentanti ai mediilor universitare, medicale si de cercetare de la noi din tară, are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman, prin derularea de studii stiintifice si diseminarea informatiilor în rândul comunitătii medicale si a publicului larg.

Cu reputatie de specialisti de înaltă tinută academică si practică, membrii fondatori ai Centrului de Studii despre Bere, Sănătate si Nutritie si-au asumat misiunea de a informa publicul si de a face din acest Centru un garant pentru investigarea continuă a efectelor consumului moderat de bere. Membrii fondatori sunt: Dr. Corina – Aurelia Zugravu, Lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine si calitatea de Presedinte în cadrul Centrului, Dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă si consultant în probleme de nutritie, detinând calitatea de Secretar General, si Dr. Mihaela Begea, Doctor în stiinte Ingineresti.

În strânsă legătură cu obiectivul propus, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate si Nutritie va acorda anual două burse de cercetare. Bursele vor putea fi accesate de către studenti în ani terminali, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi.


“La demararea acestui proiect au contribuit în primul rând câtiva factori care tin de perspectivele diverse pe care noi, cei trei membri fondatori, le avem: de la calitatea de profesionisti în domeniul medical, universitar sau al cercetării, la cea de simpli consumatori. Astfel, eram deja familiarizati cu nevoia de informare permanentă în rândul comunitătii medicale si a publicului larg, în special în ceea ce priveste efectele componentelor dietei zilnice asupra organismului uman. În acelasi timp, eram la curent cu nevoia de finantare în domeniul cercetării de la noi din tară. Mai departe, identificarea exactă a obiectului de studiu a avut la bază o atentă analiză a tipurilor de alimente si băuturi preferate de români care, prin frecventa consumului, au efecte asupra organismului. Astfel, prezentă în alimentatia omului de mii de ani, extrem de populară si iubită, berea se află aproape zilnic pe mesele multor români. Putin supusă studiului stiintific la noi în tară, suntem convinsi că va constitui un obiect de studiu extrem de ofertant pentru cercetătorii români.” spune Dr. Corina - Aurelia Zugravu, Presedinte si membru fondator al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate si Nutritie

Începând cu acest an, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate si Nutritie va pune la dispozitia celor care vor întruni conditiile de eligibilitate două burse de cercetare având ca obiect de studiu berea.

“Vom încerca să functionăm ca o dublă interfată. În primul rand vom aduce laolaltă pe cei interesati să finanteze studii despre efectele consumului moderat de bere asupra organismului uman si pe cei care au competentele de cercetare necesare să dezvolte astfel de studii. Pe de altă parte vom disemina rezultatele obtinute, creând astfel liantul între cei care vor efectua studiile, comunitătile medicale si publicul larg. Asa cum am anticipat în momentul în care am gândit acest proiect, am reusit deja să trezim interesul reprezentantilor industriei producătoare de bere în legătură cu demersul nostru. Astfel, în ceea ce priveste sursele de finantare, mă bucur să pot anunta faptul Asociatia Berarii României a decis deja să ne acorde sprijinul, asigurând finantarea pentru prima serie de burse, urmând ca la finalul lunii martie să anuntăm valoarea exactă a acestora, timingul de depunere a aplicatiilor si conditiile de eligibilitate. Am convingerea că avem alături de noi, în calitate de membri, un grup de profesioinisti care vor asigura consistenta si credibilitatea fiecărui studiu girat de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate si Nutritie.” a declarat Dr. Alin Popescu, Secretar General Centrul de Studii despre Bere, Sănătate si Nutritie.

Informatiile referitoarte la acordarea burselor vor fi făcute publice prin intermediul presei si a site-ului nou lansat al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate si Nutritie, www.beresanatatenutritie.ro, la sectiunea “Burse de cercetare”. Comitetul de evaluare a aplicatiilor este alcătuit din specialisti din domeniile tehnologii alimentare, nutritie, medicină, cercetare, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate si Nutritie din România a fost creat având drept model centrul de informare Cerveza y Salud din Spania, institutie cu traditie de peste un deceniu.

“Ne bucură initiativa înfiintării si în România a unui centru de studii care si-a propus să investigheze efectele consumului moderat de bere asupra organismului, întrucât suntem convinsi că va reusi să completeze cu succes activitatea pe care Cerveza y Salud o desfăsoară în Spania. Doresc să îi asigur pe colegii români de întreg sprijinul nostru în derularea activitătii de cercetare si sunt sigur că vom avea schimburi de experientă extrem de utile”, a declarat Prof. Ramon Estruch, Senior Consultant al Departamentului de Medicină Internă a Spitalului din Barcelona, profesor la Facultatea de Medicină din Barcelona si membru al Cerveza Y Salud.


Structura Centrului de Studii despre Bere, Sănătate si Nutritie


Membrii fondatori


Cornelia Aurelia Zugravu, Presedinte, Doctor în stiinte Medicale, este lector universitar în cadrul Facultătii de Medicină Generală si Farmacie „Dr. Carol Davila” Bucuresti si medic primar în Nutritie si Igiena Alimentatiei. Activitatea sa stiintifică si de cercetare s-a concretizat de-a lungul timpului în cinci volume de specialitate si în peste 100 de articole si studii publicate.

Alin Popescu, Secretar General, este absolvent al Facultătii de Medicină Generală din cadrul Universitătii de Medicină si Farmacie “Dr. Carol Davila” Bucuresti (promotia 2000) si este în prezent medic primar în medicină sportivă si consultant în probleme de nutritie. Este dublu licentiat în chimie - fizică (1997) si psiho-sociologie (2003), iar de peste 7 ani colaborează cu F.R. Rugby, fiind si lector al Academiei Române de Rugby, din 2004 până în prezent.

Mihaela Begea este Doctor în stiinte Ingineresti, asbolventă a Universitătii din Galati, Facultatea de Industrii Alimentare si Tehnica Piscicola, în prezent fiind cercetator stiintific gradul I în cadrul ICA Research&Development. Este autor sau coautor al unor cărti de specialitate în domeniul maltului si berii si a numeroase articole publicate în reviste de specialitate din industria alimentară sau prezentate în cadrul unor manifestări internationale în domeniu, în domeniile tehnologii si biotehnologii alimentare, calitate si sigurantă alimentară, standardizare.


Comitetul de evaluare


Având ca principală atributie evaluarea proiectelor de cercetare depuse pe adresa Centrului de Studii, Comitetul de evaluare are în componenta sa sase profesionisti cu competente relevante în domeniu.


Astfel, celor trei membri fondatori care si-au asumat si activităti de evaluare a proiectelor li s-au alăturat::

Anca Nicolau, inginer în tehnologii alimentare, este absolventă a Facultătii de Tehnologia si Chimia Produselor Alimentare din cadrul Universitătii “Dunărea de Jos” Galati si detine titlul de Doctor în Biotehnologie. În prezent, este Profesor în cadrul Facultătii de stiinta si Ingineria Alimentelor, în cadrul Universitătii “Dunărea de Jos”, Galati.

Ileana Prejbeanu, absolventă a Facultătii de Medicină, Universitatea din Craiova, este Profesor universitar în cadrul aceleiasi Facultăti. Detine titlul de "Doctor în medicină" conferit de către UMF din Craiova în anul 2001 si este medic primar Igienă (Igiena alimentatiei si nutritiei).

Cristina Predescu, absolventă a Institutului de Medicină Timisoara, Facultatea de Medicină Generală, si a Universitătii de Vest Timisoara, Facultatea de Sociologie si Psihologie, are titlul de Doctor în stiinte Medicale. În prezent, este Conferentiar universitar la Universitatea de Medicină si Farmacie „Victor Babes” Timisoara.


Comitetul stiintific


Având rolul de a completa si valida competentele Centrului de Studii, Comitetul stiintific este un organism în continuă formare, reprezentanti ai comunitătii medicale si universitare fiind invitati să sustină acest demers.


În prezent, componenta Comitetului stiintific este următoarea:

Prof. univ. Dr. Sebastian Dumitrache, specializat în Igiena Alimentatiei si Nutritiei

Academician Constantin Bălăceanu-Stolnici, medic neurolog

Prof. Univ. Dr. Ion Bruckner, medic cardiolog
.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Pedro
The following uemasss you are extending cable from the cable company's interface panel to the location of your cable receiver.1. First determine the length that you need. Allow for adequate slack on both ends.2. If it's 50 feet or less, go to the electrical department of a large hardware store or home improvement center. They'll have a large section for TV fittings and accessories, including the connecting cable you want in various lengths, with fittings on both ends.3. The preferred cable type you want is RG-6. RG-59 is the second choice, and it's okay for short runs. But try for RG-6 if it's available.4. Connect one end of the cable in the cable company's panel. If you have Internet service from the same company, you'll connect to one of the output ports of a splitter. Otherwise, directly to the incoming cable trough an F-type barrel connector (which you buy at the same place and time as your cable above. You may need two barrels see the next item.).5. Run the other end as necessary to the location of your cable receiver. The *right* way to do that is to snake it through the walls, ceiling, and/or basement and terminate it in a receptacle box in the wall, covered with a plate that includes a standard F-type barrel fitting (see #4 above). However, running it by some means directly to the cable receiver is okay if you're happy with how the cable penetrates walls.(If you do terminate it in a wall plate per the above recommended then you'll need another short piece of RG-6 or RG-59 cable with the fittings to go from the plate to the input of the cable box.)6. If you need more than 50 feet, you have two choices. The lengths available in the store with fittings on both ends are generally 50 feet and less. For more than that, the cheap and dirty way to do it is buy another barrel connector and simply patch two lengths of cable together to make up whatever length you need. That's probably okay, but the right way to do it is buy raw cable, cut it to the proper length, and attach new fittings on both ends. That requires a special tool and a little skill, but most people can do it okay. Get the tool and instructions at a Radio Shack store, Best Buy store, or similar.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar