transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 04-12-2024 4.7308 lei 4.977 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 25-02-2016

Cresterea crapului in Romania - informatii oferite de Fish House

Cresterea crapului in Romania - informatii oferite de Fish House

Crapul este o specie de peste omnivora, care traieste in foarte multe zone, in special in Europa, America de Nord si China. Crapul este peste de apa dulce, dar se poate intalni si in ape cu pH acid. In Romania, populeaza atat ape statatoare cat si curgatoare, cu exceptia vailor si a zonelor dominate de curenti repezi.

Crapul, in special puiet de crap (larve, alevini, puiet predezvoltat), prefera apele cu temperaturi ridicate. Este un peste rezistent la varatiile fizico-chimice, comparativ cu pastravul sau salaul. Legat de gradul de oxigen in masa apei, crapul prefera ape cu 5-7 mg oxigen pe litru. In verile calduroase se dezvolta bine si la grade mai scazute de oxigen, respectiv 1-2 mg oxigen pe litru.

Cresterea si dezvoltarea normala pentru crap este in intervalul 18-28 grade Celsius. Cand temperatura creste sau scade considerabil fata de aceste valori, pestele nu se mai hraneste corespunzator.

Crapul se hraneste cu fitoplancton respectiv zooplancton, viermi, moluste, insecte si plante submerse. Furajarea optima in decursul anului este perioada de vara, iarna crapul neconsumand hrana.

Maturitatea sexuala se produce la 2-3 ani pentru pestii crescuti in ferme piscicole, iar pentru cei care se dezvolta in mediul natural, maturitatea sexuala se realizeaza pe la anul 4. Crapul depune icre de pana la trei ori in decursul unui an. Femela depune de obicei pana la 125.000 de icre, cu o marime intre 1,3 si 2 mm. Incubtia icrelor dureaza intre 3 si 5 zile.

Dupa perioada de incubatie urmeaza stadiul de larva. Larvele se caracterizeaza prin sacul vitelin care asigura nutritia necesara pentru o perioada de pana la 7 zile. In stadiul de alevin, puietul de peste se hraneste normal si este caracterizat prin lipsa aparitiei solzilor. Solzii apar dupa aproximativ trei saptamani, ulterior perioadei de incubatie. Dupa aceasta perioada incepe stadiul de predezvoltat.

Fish House comercializeaza pe piata romaneasca  puiet de crap, amur, fitofag, caras, somn, salau, stiuca, in stadiul de larva, alevin, predezvoltat, vara I, vara II si peste de consum, cu acoperire pe toata Romania.
 

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar