Asociatia scoală pentru Sănătate, fondată de eurodeputata Daciana Sârbu, lansează un site dedicat alimentatiei sănătoase a copiilor, ce poate fi accesat la adresa www.scoalapentrusanatate.ro.
Site-ul este gândit ca o sursă de informatii diverse despre nutritie, utile in special părintilor de copii prescolari, cuprinzând, printre altele, recomandări legate de meniul zilnic, detalii despre alimentele cu beneficii nutritive ridicate, sfaturi despre masa luată in familie, dar si retete însotite de fotografii. Primele retete postate pe site, ilustrate cu fotografii, au fost preparate chiar de Daciana Sârbu.
„Nu întâmplător, am plăcerea să lansez acest site chiar astăzi, de ziua fetitei mele Irina. Este un cadou pentru toti copiii, chiar daca le e destinat părintilor. Eu nu sunt specialistă în nutritie, ci doar o mamă care, cu ajutorul expertilor, încearcă să aducă informatia despre hrana sănătoasă cât mai aproape de alti părinti. Sper ca în timp site-ul să contină idei si sfaturi de la cât mai multi profesionisti în sănătate, nutritie, educatie fizică, astfel încât tot mai multe familii să aibă o sursă sigură de inspiratie si informatii legate de regimul de viată sănătos al celor mici”, spune Daciana Sârbu, eurodeputată membră în Comisia de Sănătate publică a Parlamentului European.
Daciana Sârbu a fondat Asociatia scoală pentru Sănătate în 2010, alături de Anda Avramescu (medic) si Cornelia Marin (consultant nutritionist) pentru a sprijini părintii să învete principiile nutritiei sănătoase, în beneficiul copiilor.
În octombrie 2010 Asociatia a initiat un turneu national de promovare a alimentatiei sănătoase - “Hrană desteaptă pentru copii sănătosi”, ce a cuprins conferinte dedicate părintilor de prescolari, întâlniri în grădinite, demonstratii de gătit.
Asociatia a elaborat si tipărit materiale informative menite să le servească părintilor drept sprijin în pregătirea zilnică a hranei copiilor.
În noiembrie 2012, eurodeputata Daciana Sârbu a solicitat Comisiei Europene pregătirea unei Strategii Europene privind Sănătatea Copiilor, finantată prin fonduri europene, care să includă prioritar politici privind alimentatia sănătoasă.
În viziunea sa, o astfel de strategie trebuie să se axeze în primul rând pe politici de preventie, având un obiectiv dublu: îmbunătătirea stării de sănătate fizică si mentală a copiilor si încurajarea adoptării unui stil de viată sănătos de la cele mai mici vârste..