Hotelierii romani au decis sa mentina la 32 de euro pretul pe zi de cazare, la un hotel de patru stele, pe Litoralul romanesc, in varf de sezon, pentru a contracara concurenta tarilor vecine cu iesire la la Marea Neagra, noteaza Rompres, citata de www.SMARTfinancial.ro.
Tarifele la cazare pe litoral se vor situa la nivelul celor din 2006, a anuntat Federatia Patronatelor din Turismul Românesc, dupa Bursa de turism organizata, vineri, la Mamaia. "Probabil, alarmati de concurenta practicata de hotelierii de pe litoralul bulgaresc, dar si din cauza ca nu s-au înregistrat cresteri semnificative la tarifele pentru utilitati, administratorii structurilor de cazare de pe litoralul romanesc au decis sa înghete tarifele anul acesta", a precizat Dragos Raducanu, secretarul general FPTR.
In acest sens, reprezentantul federatiei patronale a afirmat ca toate cele 140.000 de locuri de cazare care de altfel au si fost contractate integral de agentiile de turism, au fost ofertate la preturi cuprinse intre 6 - 18 euro, de persoana, pe zi, pentru hotelurile de doua stele, 25 de euro/persoana pentru categoria trei stele (cu mic dejun inclus) si 32 de euro, la patru stele, în vârf de sezon. FPTR a decis sa mentina si în acest an programul social "O saptamâna la mare" - oferta fiind de sejururi complete, în perioada 1 iunie - 15 iunie si 1 septembrie - 15 septembrie, la tariful de 36 de euro, de persoana.
Prezenta la targul de contractari, presedinta Autoritatii Nationale pentru Turism, Monica Mihaela Barbuletiu, a declarat ca în cadrul intalnirii pe care a avut-o cu patronatul din turismul litoral s-au formulat mai multe puncte de vedere pertinente legat de sprijinul, indreptatit, pe care îl solicita cei implicati în turismul estival pentru a-si putea dezvolta afacerile.
"S-a discutat despre necesitatea înfiintarii unor linii aeriene directe, tip charter, care sa aduca turistii pe litoral si în sensul acesta am sa port discutii cu Agentia Tarom, dar si despre situatia specifica a salariatilor sezonieri care nu pot beneficia de drepturi de somaj, pentru cele trei patru luni cât sunt angajati, fapt ce determina migratia fortei de munca din acest sector si implicit descalificarea fortei de munca de aici", a declarat Monica Mihaela Barbuletiu.
De asemenea, presedintele ANT a spus ca va urmari si implicarea mai mare a autoritatilor locale în pregatirea sezonului estival, întretinerea domeniului public, amenajarea de parcari si întretinere corespunzatoare a drumurilor, salubrizare.
Sursa: Rompres & SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©
.