Un olandez din Amsterdam, Bauke Bokma de Boer, a gasit o solutie care sa le permita patronilor de cafenele sa economiseasca apa folosita pentru spalarea paharelor de bere, informeaza cotidianul olandez De Morgen, preluat si de ziarul belgian La Libre Belgique, consultat de Rompres, informatii citate de ziarul financiar electronic www.SMARTfinancial.ro prin divizia sa specializata www.SMARThoreca.ro.
Gratie unui sistem de senzori ce evalueaza cantitatea de apa necesara, Aquafox permite economii substantiale, noteaza publicatiile mentionate. Inventatorul a facut calcule, conform carora o cafenea ale carei afaceri merg bine serveste 25.000 de pahare de bere pe luna si utilizeaza, pentru a le curata, 30.000 de litri de apa pentru aceeasi perioada, adica aceeasi cantitate ca si cea continuta într-o piscina de mari dimensiuni.
Pentru a dezvolta Aquafox, olandezul a avut nevoie de patru ani. Un senzor calculeaza numarul paharelor ce trebuie clatite. Robinetul de apa nu se deschide decât atunci când este atins un numar determinat de pahare.
Fabricile de bere InBev Olanda, Heineken si Grolsch au promis sa promoveze Aquafox. In Olanda, circa 1.100 de localuri sunt echipate cu sistemul Aquafox, iar in curand numarul lor ar urma sa fie de 4.000.
Bokma de Boer a contactat fabricile de bere belgiene în urma cu doua luni, noteaza ziarul editat la Bruxelles, care preia o stire a agentiei nationale de presa Belga. ''Ca toate fabricile de bere, si cele belgiene sunt sceptice atunci când este vorba de un nou sistem. Dar InBev Belgia a spus ca va testa Aquafox'', a declarat inventatorul olandez.
Sursa: Rompres & SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©
.